Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Mobilne telekomunikacije

Post od Ralee »

Meni je i dalje neverovatno da ne moze da se koristi jednom rukom i da je pozicija back dugmeta u gornjem levom uglu. Da, moze prevlacenjem od leve ivice ali za to treba imati prste od 3 metra. Ja se jos uvek nisam navikao na apple eko sistem. Za mene je i dalje zaomi brate najbolji

Sent from my iPhone using Tapatalk
Poslednja izmena od Ralee u 04 Sep 2022, 23:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Mobilne telekomunikacije

Post od Vladapetr »

Za Back u svim aplikacijama povlačiš bilo gde sa leve ivice, ne trebaju ti veliki prsti. Jedino ako ne misliš na nešto drugo.
havijer napisao:Bolje odustati ko voli android nema šanse da prihvati ograničenja ios-a.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Kako ono piše na autobusima GSP-a, odustajanje nikad nije niti će biti opcija za Srbiju. Borićemo se i pobediti Slika

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Ralee »

Na to mislim. Meni ne radi to u svim aplikacijama isto, negde moras bas da gadjas levu ivicu kao u settings npr, a negde lagano vraca od sredine ekrana kad se povuce kao tt.

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Zar nije iPhone dobio mogućnost prikaza % napunjenosti baterije u poslednjem ažuriranju?

Našao.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Samo su prebacili taj procenat u ikonicu baterije, meni stoji pored. Sto se tice back tastera (kome je daleko) moze da se namesti opcija da se ekran spusti do pola kako bi se dohvatilo sta treba, ali ja to nisam 3x koristio. Ono sto mene posebno nervira je wifi iskljucivanje. Dalje, posle svakog azuriranja upali i bluetooth i data paket i wifi. Kad imam propusten poziv, moram da odem na tu listu, pa da odem na dial, pa da se vratim opet na listu kako bi se notifikacija sklonila. Nekad mi posle punjenja zabrljavi jacina zvona pa se cesto desi da ne skontam, moram da pojacam da bi se vratilo kako treba. Ali, kako fanovi vole da kazu ‘It’s not a bug, it’s a feature’.
Doslo kod mene vreme za zamenu baterije, spala na 77% health-a, a pitao sam se zasto ga dopunjavam u toku dana s obzirom da ga svuce do kraja posla na 19% kapaciteta.

ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

To je beta, ios 16 izlazi sa predstavljanjem ip14 za par dana.

Naučite da koristite Spotlight i biće vam život lakši

Ko želi procenat baterije da gleda stalno, eto za par dana će dobiti to na ios 16 mada ja u toku dana 2-3 puta bacim pogled reda radi, bateriju ne mogu za dan da potrošim.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa valjda je normalno da su BT, WiFi i Mobile Data uključeni?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Mobilne telekomunikacije

Post od ftj »

U pozivima imas 'Recents' tab i tu mozes da vidis istoriju kliktajuci na info dugme. Ne moze ono ko na androidu da prilikom ukucavanja a pre pozivanja vec vidis istoriju.

Sto se tice pozivanja iz imenika, mozes da spustis levi ekran(razlikuje se prevlacenje levog i desnog dela), i skrolujes jos jednom u levo i otvorice ti se generalni search. Tu mozes da kucas ime i izbacice ti ime iz imenika ako postoji. To je u sustini najbrzi nacin da nekog okrenes iz imenika bez da otvaras dialer pa ides contacts pa nazad ako si vec nekog prethodno searchovao.

Inace polako, ako si tek ove dve stvari nasao to je super, ja sam ih imao bar 7-8. Fokusiraj se na stvari koje su dobre a to su super brzi face recognition, apple pay, carplay i ne znam ima li jos koja :)
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ne koristim iPhone, ali i Android ima svojih gluposti. Recimo, od nekog momenta su počeli da smatraju da je telefon pre svega multimedijalni uređaj, a ne telefon, pa taster za jačinu tona po defaultu smanjuje zvuk aplikacija, a ne zvuk zvona. Za to drugo moraš da tapkaš po ekranu. Ozbiljan nedostatak u situacijama kad bi da ton smanjiš tokom sastanka ili čega god, ili možda i tokom vožnje. Ako su to popravili, neka me neko ispravi, ali to je definitivno tako u nekoliko uzastopnih verzija Androida!

Može na Androidu dosta toga ručno da se sredi, ali opet je kod iPhona pozitivna stvar što je sve relativno OK čim si kupio telefon i upalio. Kod Androida to mnogo zavisi od proizvođača telefona.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

U RECENTS delu se ne vide svi pozivi ka nekom broju, nego jedan po jedan razbacani po terminima.

Do polja za generalni search se ne mora doći spuštanjem ekrana pa levo, može i sa glavnog ekrana levo. Svakako je osetno lošije nego što bi trebalo da bude.

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ala ga dramite... Pa kad sam se ja koji sam bio verovatno najveći protivnik iPhone-a na ovoj planeti (i dva puta odbijao službene iPhone uređaje i uzimao Androide) navikao za nedelju dana - svako će. Pozitivnih strana je daleko više nego negativnih. I nisu to ograničenja iOS-a u bukvalnom smislu već oni jednostavno neke stvari rade na drugačiji način. Posle pomenutog perioda navikavanja nećete se ni sećati da vam je to bilo problem. Samo su navike u pitanju i kada se njih rešite - ćao Android, zdravo iPhone. :D
Poslednja izmena od Saša u 05 Sep 2022, 10:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Daleko mu lepa kuća. :)

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Neka hvala IPhone, sludio me telefon za 7 probnih dana
Malo je falilo da ima vrlo blizak Kontakt sa zidom

Ford S-Max 2,5t

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Geza napisao:Zar nije iPhone dobio mogućnost prikaza % napunjenosti baterije u poslednjem ažuriranju?

Našao.

Jel to sad predstavljeno kao revolucionarno rešenje u 2022 godini, jedno deceniju kasnije od androida:) pa ćemo to dodatno da naplate, kao i oduševljenje moje žene kad su skoro dobili vidžete na telefonu 1000€ SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Gazu napisao:Ne koristim iPhone, ali i Android ima svojih gluposti. Recimo, od nekog momenta su počeli da smatraju da je telefon pre svega multimedijalni uređaj, a ne telefon, pa taster za jačinu tona po defaultu smanjuje zvuk aplikacija, a ne zvuk zvona. Za to drugo moraš da tapkaš po ekranu. Ozbiljan nedostatak u situacijama kad bi da ton smanjiš tokom sastanka ili čega god, ili možda i tokom vožnje. Ako su to popravili, neka me neko ispravi, ali to je definitivno tako u nekoliko uzastopnih verzija Androida!

Može na Androidu dosta toga ručno da se sredi, ali opet je kod iPhona pozitivna stvar što je sve relativno OK čim si kupio telefon i upalio. Kod Androida to mnogo zavisi od proizvođača telefona.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Nije istina, to može odavno da se podešava, plus kad je multimedija na telefonu onda bočni taster podešava jačinu zvuka multimedije, kad nema multimedije, onda bočni taster podešava jačinu zvona..

Što se tiče bočnog tastera na iPhone za utišavanje, kod mene na Kinezu, kad aktiviraš neki od modova tim bočnim tasterom vibriraj-tiho-zvoni uvek na zaključanim ekranu stoji ikonica u koji mod je prebačen.. i to će u iOS 17 da izbace koja revolucionarno rešenje zajedno sa novim dajlerom Slika za samo 1500€ Slika
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Za mene lično, najveća glupost kod Iphone je što ne mogu da instaliram modovane/krekovane Full verzije aplikacija, nego za ama baš svaku mora da se plati. Pa samo Youtube bi me izludeo reklamama dok im ne platim 10€ mesečno. Neka hvala, ne mora. Ovako lepo instaliram YT Vanced i nema reklama.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Odgovori