Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Ja sam CC2 uzeo zbog kompromisa, da ne kažem štednje, i uglavnom gradske vožnje gde su ulice mahom očišćene.
Ne vidim logiku da se na novom vozilu gde je doplaćen AWD štedi na gumama, pogotovo ako će se taj AWD koristiti.
Imam par ljudi u okruženju koji su samo dodali zimski set u ovlašćenom, na novim kolima.
Ne vidim logiku da se na novom vozilu gde je doplaćen AWD štedi na gumama, pogotovo ako će se taj AWD koristiti.
Imam par ljudi u okruženju koji su samo dodali zimski set u ovlašćenom, na novim kolima.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
I ja hoću da izbegnem zamenu i skladištenje i plan je da u skorije vreme uzmem Continental AllSeasonContact. Ni finansijski momenat nije zanemarljiv jer set felni, ventila i guma za CX-30 košta preko 2.500€ Da svlacim gume sa felni dva puta godišnje ne dolazi u obzir jer to već imam na Fiesti. Računam da je taj Conti dobar i da neće biti problema.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Realno, gume su sve bolje i bolje. Svaka premium all-season guma je sasvim dovoljno dobra ako se ne forsira previse.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Felne su bile oko 80000 din u ovlašćenom, poskupele verovatno u međuvremenu, videćemo koliko kad krene sezona, rasprodate su.
Neke Momo koje mi deluju ok su nešto oko 25000 komad. Ventil sa tpms je valjda oko 4500 komad, uz objašnjenje da traju oko 5 godina. Premium zimske su skuplje od CC2.
Zato je jedna opcija da odmah skinem letnje i prodam nevožene (verovatno tek na proleće, tesko ce se i prodati verovatno uz nisku cenu) i kupim all season I tako rešim i zimski set koji bi trebalo da kupim početkom novembra. Druga opcija je da odmah kupim zimski set sa alu, treća da na ove alu stavim zimske premium pa da lagano tražim neke alu felne za letnji set.
Ionako mi se ne sviđaju ove felne koje dolaze.
Sve je stvar kompromisa, sa mojom godišnjom kilometražom verovatno ima smisla all season. Baš ono što kaže @grujicd, za par godina opet all season bolje nego dva stara seta - kao sad na trojci Dunlop Winter Sport 4 D koje su 7 godina stare (letnje sam menjao).
@carov2 Sad vozim letnje Yokohama, kupio sa felnama nevožene set sa trojke iz 2018., nisam oduševljen mada prijatelj vozi CX-5 sa ovim i kažu da je ok, I on je odmah kupio zimski set onih dvobojnih felni I toyo guma. Toyo gume su bile skoro kao premium po ceni.
Neko vreme im je politika bila da daju popust ali da se mora kupiti oprema za taj iznos, svi uzimali zimski set
Ovako sad izgledaju felne uz redizajn.
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Neke Momo koje mi deluju ok su nešto oko 25000 komad. Ventil sa tpms je valjda oko 4500 komad, uz objašnjenje da traju oko 5 godina. Premium zimske su skuplje od CC2.
Zato je jedna opcija da odmah skinem letnje i prodam nevožene (verovatno tek na proleće, tesko ce se i prodati verovatno uz nisku cenu) i kupim all season I tako rešim i zimski set koji bi trebalo da kupim početkom novembra. Druga opcija je da odmah kupim zimski set sa alu, treća da na ove alu stavim zimske premium pa da lagano tražim neke alu felne za letnji set.
Ionako mi se ne sviđaju ove felne koje dolaze.
Sve je stvar kompromisa, sa mojom godišnjom kilometražom verovatno ima smisla all season. Baš ono što kaže @grujicd, za par godina opet all season bolje nego dva stara seta - kao sad na trojci Dunlop Winter Sport 4 D koje su 7 godina stare (letnje sam menjao).
@carov2 Sad vozim letnje Yokohama, kupio sa felnama nevožene set sa trojke iz 2018., nisam oduševljen mada prijatelj vozi CX-5 sa ovim i kažu da je ok, I on je odmah kupio zimski set onih dvobojnih felni I toyo guma. Toyo gume su bile skoro kao premium po ceni.
Neko vreme im je politika bila da daju popust ali da se mora kupiti oprema za taj iznos, svi uzimali zimski set

Ovako sad izgledaju felne uz redizajn.

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Zavisi koje si felne gledao. Ja sam za Mazdu 3 uzeo 16" za zimu, nekih 60k din. su bile, dok su 18" bile 120-130k. Sada se nisam raspitivao kod nasih, ali na HR sajtu imaju i cene i tu su 18", iste kakve imam fabrički, 12.300 kuna, što je oko 1.600€. Senzori su 190€. Kako starim , sve sam manje za aftermarket rešenja.
Na to dodati gume višeg ranga od oko 80k dinara i eto me na 2.5k evra i opet da teglim i zezam se. AS definitivno ovaj put.

Na to dodati gume višeg ranga od oko 80k dinara i eto me na 2.5k evra i opet da teglim i zezam se. AS definitivno ovaj put.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Prilikom zamene guma, jel se mogu senzori sa starih prebaciti na nove gume istih dimenzija? Pretpostavljam, da mogu, samo ne znam mora li neko kodiranje?
- Delija
- Kontakt:
Ja sam moj zimski set platio 4.5k, sa sve "popustom". Kakva kradja...
Zapitah se par puta koliki sam pajser sto sam to uzeo uopste...
(vrlo veliki)

Zapitah se par puta koliki sam pajser sto sam to uzeo uopste...
(vrlo veliki)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Mazda je jako korektna sa cenama felni, a i gume nisu bile nešto skupe ako se dobro sećam.
Sent from my LE2120 using Tapatalk
Sent from my LE2120 using Tapatalk
@Delija , moram da pitam, 4.500 čega?
Evara vrv. Za Volvo je oko 2500.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
- Delija
- Kontakt:
Sljiva

Ja sam sve pisao za 17 koje dolaze fabrički, razmišljao kratko o kompletu 19 za letnji set, pa odustao. Ima na PA set fabričkih 19 sa Revolution i gumama iz 2021. za 1300 eur, nisam ni zvao da pitam za detaljeSloba napisao:Zavisi koje si felne gledao. Ja sam za Mazdu 3 uzeo 16" za zimu, nekih 60k din. su bile, dok su 18" bile 120-130k. Sada se nisam raspitivao kod nasih, ali na HR sajtu imaju i cene i tu su 18", iste kakve imam fabrički, 12.300 kuna, što je oko 1.600€. Senzori su 190€. Kako starim , sve sam manje za aftermarket rešenja.
Još jedan kandidat za kupovinu jeste Sava All Weather (nova), kako se pokazala? Meni suštinski zimska guma nije potrebna u smislu da ću gaziti kroz neki jači sneg, moja vožnja je uglavnom po magistrali koja se čisti. Mada ja zimi i ne vozim nešto mnogo, prođe i po 15-20 dana da ne uđem u auto. Kapiram da je Sava mnogo bezbednija na +35 kad ja i najviše vozim od bilo koje zimske.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Daleko bolja od tigra, save i slicnih zimskih koje se voze celu godinu.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja ih imam na autu, videcemo kako rade zimi.Sloba napisao: 06 Sep 2022, 20:55 I ja hoću da izbegnem zamenu i skladištenje i plan je da u skorije vreme uzmem Continental AllSeasonContact. Ni finansijski momenat nije zanemarljiv jer set felni, ventila i guma za CX-30 košta preko 2.500€ Da svlacim gume sa felni dva puta godišnje ne dolazi u obzir jer to već imam na Fiesti. Računam da je taj Conti dobar i da neće biti problema.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money