Heavy Metal, Thrash MetalBigMazzy napisao:Auu, atlas iz '85 a sličice od par godina kasnije, višak je završio na atlasu, naravno
![]()

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Heavy Metal, Thrash MetalBigMazzy napisao:Auu, atlas iz '85 a sličice od par godina kasnije, višak je završio na atlasu, naravno
![]()
I ja sam ga lepio i čini mi se, kao kroz maglu da su prve dve sličice bile Fau-1 i Fau-2 rakete, da je kod aviona na početku bio Ikar (sa Dedalom) i Leonardova letelica kao preteče aviona a na kraju Lokid SR-71 i putnički avioni sa tada fantastičnim Konkordom...snork napisao:
Ali album i sličice koji su mi i danas najomiljeniji su "Rakete, avioni i helikopteri" iz 1984. To je bilo pre nego što sam pošao u OŠ, a album mi je slučajno kupila majka. Za razliku od ostalih navedenih i praktično svih u tadašnjoj Jugoslaviji, koje su po Paninijevoj licenci izdavale "Dečije novine" Gornji Milanovac, ovaj je izdavala neka firma iz Istre, možda čak "Digitron" Buje (imam ga negde sačuvanog, pogledaću kad ga nađem).
Dobro sam zapamtio američku krstareću raketu Snark s kraja 1950-ih / početka 1960-ih, koja je imala astro-inercijalni navigacioni sistem i domet 10000 km, nemačke mlaznjake iz drugog svetskog rata Me-262 i He-162 i zauvek postao fan aviona SR-71, MiG-25 (prikazan u albumu kao E-266 varijanta) i XB-70. Osim borbenih, album je sadržao i putničke avione. Bio je veoma obiman, tako da sam stigao da popunim tek negde oko polovine.