Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Gazu »

Pa ništa, prekopiraš ceo tekst poruke u polje gde bi poruku kucao, i u tom "textbox"-u izmeniš broj kako treba, pa ga prekopiraš u dialer.😁

Meni je doduše na tu temu identična zamerka i na Android! Zašto uopšte ne mogu da selektujem delove poruke zarad kopiranja, nego može da se kopira samo cela poruka. Pa šta bi zvao da imaš u poruci dva telefonska broja. Pametni telefon malo sutra.😆

A to sam ranije viđao! Da li ranije na Androidu baš, ili na Windows Phone-u, nisam siguran. Ali je na Windows Phone i Windows 10 mobile to definitivno moglo. Dva koraka napred, pa jedan korak nazad - čisto da bi život bio zanimljiviji.😝
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

E pa jebi ga, nauči saradnike da pišu brojeve kako treba. Jel ubacuju i crtice ili smajiliće posle ili između svaka 2-3 broja? :rofl:

Ima i za to rešenje - iskopiraj onda celu poruku, idi u kontakte, otvori novi kontakt, nalepi broj tamo gde treba da bude i edituj/obriši višak karaktera (ostaviš samo broj) i zovi onda tako napravljen kontakt. Snađi se malo druže. :D

To što si ti navikao da radiš na jedan način ne znači da je to najbolje ili najispravnije, nego da si ti tako navikao. Dakle, navikavaj se na drugačije ili kupuj opet Android. :D A ostane li mesec dana navići ćeš se sigurno. :D

Edit: evo i Gazu dao još jednostavniji način... :D
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Saša, to nije jedan, a ovo drugi način. Taj jedan je lak i logičan, a taj drugi nepotrebno komplikovan.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Stokholmski sindrom u punoj snazi navikavaj se, to što se negde radi u 1-2 klika a ovde treba pola sata, ne znači da je ovo prvo bolje

I ova ios “dialer” 3rd party aplikacija koju sam gore uslikao (sa obaveštenjem o tome da Apple ne da pristup listi poziva) radi ovo što sam opisao na način na koji je to odrađeno u Androidu. Dakle iz cele poruke zapamti samo broj jer to je za dialer jedino bitno. Ali džaba, kad ne može da vidi listu poziva jer Guru smatra da tako treba.

Sent from my iPhone using Tapatalk
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@Markoni

Na moj način dobiješ odmah i uredan broj u kontaktima. Ja bih uvek tako - kod mene su kontakti svi pod peglu i sa max. podataka... :D
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

A što bi uopšte morao da ga memorišeš? :) Šalju mi svakakve brojeve, memorišem samo ono što mi treba.

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Iskustvo druže... Nikad ne znaš kada će ti neki broj zatrebati, a Bogu hvala više nismo ograničeni brojem kontakata, dužinom karaktera i slično kao nekada. Plus ako te taj opet pozove - znaš ko te zove.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Da, zaista mi u listi kontakata treba maltene svaki broj koji sam zvao. Ne znam kako ću bez brojeva 8 vodoinstalatera koje sam zvao prošle nedelje ili njih par iz Postexpressa sa kojima sam se danas cimao.

Suština je da ne postoji IZBOR što je osnova nekog zdravorazumnog korišćenja. Ovako nas dresiraju, i tragedija je što se sa tim tako lako i lepo mirite, sve uz usklik da tako i treba.

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Izbor uvek postoji. I ti si ga napravio kada si kupio taj telefon. A možeš i da ga promeniš... :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Na Androidu postoji izbor.
Ovde ne postoji, nego te dresiraju.
Simple as that

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Vidi, odvagneš lepo dobre i loše strane, odnosno prednosti i mane, pa ga ili zadržiš ili proslediš dalje. A možeš i da ga zafitiljiš u zid, ako te baš nervira. Ni meni se mnoge stvari nisu dopale (pogotovo na prvu loptu) ali je količina onih jako dobrih stvari i detalja prevagnula da ga zadržim, naviknem se i nastavim koristiti. I sada nema problema, služi me lepo - koliko meni treba. Moj rođeni brat na drugu stranu nije izdržao ni 3-4 dana (12 Pro) i dao ga je ćerki. I to je o.k.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

I dalje ne vidim kad sam te pitao šta bih trebao da radim, ali opet osetiš potrebu da posavetuješ kad god se usudim da navedem neku manu ovom božanstvu mobilne telefonije. Da smo srednjoškolci bilo bi interesantno, ovako baš i nije

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Pa što onda kukaš ovde? Imaš potrebu da opljuješ to "božanstvo", ispadneš važan, želiš da vodiš samo monologe, šta li je? Evo neću više, nema ni svrhe.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Da, iznosim svoje iskustvo. I dobro i loše, jer nemam potrebu da nešto slepo obožavam, pogotovo u ovim godinama.
Kad budem trebao savet, napisaću.

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Markoni napisao: Nego, je l' još uvek pamte foto fajl kao IMG0001 itd.?

Ako može neko, stvarno me zanima.

Odgovori