Ništa, gledaću da nađem što povoljniju cenu. Ima ih od 6800 do 8500 u mojoj dimenziji.Rolla napisao:Daleko bolja od tigra, save i slicnih zimskih koje se voze celu godinu.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Ništa, gledaću da nađem što povoljniju cenu. Ima ih od 6800 do 8500 u mojoj dimenziji.Rolla napisao:Daleko bolja od tigra, save i slicnih zimskih koje se voze celu godinu.
Ja sam uzeo za zenin Yaris. Sta znam, ovako cele godine ok nemam zamerke. Al par dana kad je bio sneg nije baš bila na visini zadatka.A170T napisao:Još jedan kandidat za kupovinu jeste Sava All Weather (nova), kako se pokazala? Meni suštinski zimska guma nije potrebna u smislu da ću gaziti kroz neki jači sneg, moja vožnja je uglavnom po magistrali koja se čisti. Mada ja zimi i ne vozim nešto mnogo, prođe i po 15-20 dana da ne uđem u auto. Kapiram da je Sava mnogo bezbednija na +35 kad ja i najviše vozim od bilo koje zimske.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Absolutno uzmi AS, tvornicke prodaj ako mozes i zavrsio si stvar. Bolje da AS menjas na 3 godine nego da vozis 5+ godina stare zimske ili letnje.jocas napisao: 06 Sep 2022, 14:45 @Delija
Ako sam dobro ispratio na CR-V si stavio CC2? Kakva su iskustva?
Do kraja meseca bi trebalo da stigne CX-5 , doplatio sam AWD. Stiže sa nekim Yokohama Geolandar G98 225/65/R17 letnjim gumama kojima nisu oduševljeni ljudi.
Vidim da se često pojave nove na eBay, odmah skinu i menjaju. Žale se da se dosta troše i da nisu baš najbolje karakteristike - ukratko, verovatno ih ne bi ponovo kupili.
Imam nekoliko ideja:
1. vozim do 1. novembra, pa kupim zimske za isti set.
2. Odmah skinem i stavim zimske a ove na oglas pa kad se prodaju. Šta bi ovde bila preporuka Dunlop Sport 5, Conti ? Vidim po testovima da se odlično pokazala Hankook W462 WINTER I*CEPT RS3.
Onda lagano tražim drugi set felni i nove letnje. U toj varijanti moram i dodatne senzore, a rekoše mi da traju 5 godina.
3. Odmah skinem i stavim All Season. Tu su opcije Michelin CROSSCLIMATE 2 SUV 225/65 R17 106V XL ili možda Hankook H750A Kinergy 4S 2 X 225/65 R17 106H XL, vidim da je na testovima SUV guma Hankook bio 2. i baš ga hvale.
Godišnje prelazim oko 8000, maksimalno 10, zimi vozim dosta manje.
Na kraju, uzete su 91W. Nakon odgovora ovde, zaključio sam da mi ne trebaju XL, a brzinski indeks je onaj koji su imali. Guma potpuno drugačije izgleda na točku, nema traga onom izgledu kao da je izduvana, tako da sam zadovoljan što nisam uzeo XL.klisko napisao:Pročitao poslednjih 200+ postova i zaključio da za drugi auto koji prelazi 2-5 hiljada godišnje (zimi manje od hiljadu) kupujem CC2 (dimenzija 205/55/R16) ali imam par pitanja:
1. Šta znači MI u imenu, da li je to neka specijalna varijanta koja ne ide na sva vozila? Kod nekih vidim tu oznaku, kod nekih ne.
2. Da li uzeti gumu sa indeksom 91 ili 94 (XL) za octaviu 1.9tdi? Prazan auto je težak 1355 kg, maksimalno opterećenje prednje osovine je 1100kg, zadnje 1050, ne tovarim auto do maksimuma, a pitam zato što na sadašnjim letnjim bluresponse, prednje gume vizuelno izgledaju izduvane kad su naduvane na pritisak sa poklopca rezervoara. Moguće da je felna uža (fabrička) od idealne. XL su skuplje oko 700 dinara po gumi, treba ili mi to?
3. Slično kao prethodno, V brzinski indeks je dovoljan, ali W je "bolje" gledajući maksimalnu brzinu. Da li kod W znači da je smesa boljeg kvaliteta ili je za nijansu tvrđa (pa možda ne drži / ne koči isto kao mekša?) Ili se ja zamlaćujem glupostima i razlika je samo akademska?
4. Ostaju mi dve relativno dobre letnje sa seta koji je sada na autu. Da li ima logike da zamenim rezervnu letnju iz 2010 godine jednom od te dve (2019-to godište)? Pa za tri, četiri godine stavim CC2 rezervnu kad opet budem menjao.
Zapravo je južnokorejski izgovor bliži hankok-u (sa "o"), hanguk-u ili hangok-u. Kažu da to znači hanska, hanova zemlja, što je južnokorejski naziv za Koreju. Severnjaci imaju sasvim drugo ime, đoson, zemlja jutarnje svežine.