Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Ovaj Laufen sa promo kodom izadje 5800 din. Hvala na predlogu, pogledacu je detaljnije.
Ja poručih Hankook Winter i-cept RS3. Novi je model. Videh samo jedan test i na njemu su na trećem mestu. Kao mane navode otpor kotrljanju, i nešto malo veću buku. Uvek to pre biram neko fail u performansi.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... e-Test.htm
1st: Bridgestone Blizzak LM005
2nd: Continental WinterContact TS 870
3rd: Hankook Winter I cept RS3
1st: Bridgestone Blizzak LM005
2nd: Continental WinterContact TS 870
3rd: Hankook Winter I cept RS3
S obzirom da je Bridgestone tu sa cenom ili jeftini od continentala ovo je lepa pobeda, možda je malo i do preferencije ali izmedju njih bih rekao da su nijanse odlučivale.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
"Konti" obično na prvim testovima prođe onako, pa - valjda sa drugom serijom - počne da bude u vrhu ili pobeđuje. Vidim da je ista situacija i sa "870 P".
Uvek je optimalan Conti, nego razni testovi različito ponderišu. Testovi gde je sneg bitniji ga malo obezvrede, ali otkad ja pratim scenu, a to je otprilike otkad se ti testovi i objavljuju na netu, to je najbolja moguća guma za naše podneblje kad bi svi imali dubok džep, jer je dosta skupa. Fokus joj je na suvom i mokrom, a to i jesu uslovi na kojima će i najviše da se vozi, dok po snegu nikad nije najbolja, ali razlike između guma po snegu su mizerne u odnosu na razlike u ne-snežnim uslovima.
+1
ja sam je baš testirao na autoputu ovih dana kada je bio pljusak i jaki vetar. Oseća se da se mrdaju kola jer je otpor vetra toliki da je povećao potrošnju za 30ak % ali guma je stabilna. Akvaplaning se oseti pri većim brzinama ali je moguće lepo kontrolisati auto.
ja sam je baš testirao na autoputu ovih dana kada je bio pljusak i jaki vetar. Oseća se da se mrdaju kola jer je otpor vetra toliki da je povećao potrošnju za 30ak % ali guma je stabilna. Akvaplaning se oseti pri većim brzinama ali je moguće lepo kontrolisati auto.
-
- Pridružio se: 02 Dec 2020, 16:53
- Garaža: Golf Mk7.5 1.5 TSI
Braum Polaris 5 225/45 R17 7500 din. , Laufenn I Fit Plus 225/45 R17 6400 din. i Sva Eskimo HP2 istih dimenzija za 7100 din. po komadu. Pitanje, da li se isplati kupiti neku od ovih guma po ovoj ceni umesto Hankook Winter i-cept RS3 225/45 R17 ? Voznja uglavnom po gradu i okolini, basic 

Ja imam na jednom autu te polaris, imaju jih jos dvoje drugara. Svi smo zadovoljni, tako da greske tu nema.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Za naše uslove je zimi najbolje imati dva seta zimskih. Jedan set Conti kad je suvo i kiša, i drugi set Winter1 kad padne sneg

Almeru kada sam kupio imala skoro nove barum polaris, vozio ih do prošle zime, nisam imao rizičnih situacija, lepo držala. Menjao ih zbog starosti a ne potrošenosti.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Ja bih ovim redom - Sava, Laufen, Barum. Mada mi je razlika između 2. i 3. mizerna.Aleksandar9 napisao: 08 Okt 2022, 10:11 Braum Polaris 5 225/45 R17 7500 din. , Laufenn I Fit Plus 225/45 R17 6400 din. i Sva Eskimo HP2 istih dimenzija za 7100 din. po komadu. Pitanje, da li se isplati kupiti neku od ovih guma po ovoj ceni umesto Hankook Winter i-cept RS3 225/45 R17 ? Voznja uglavnom po gradu i okolini, basic![]()
Pošto je taj Hankuk? Vidim ponudu za 12000.
-
- Pridružio se: 02 Dec 2020, 16:53
- Garaža: Golf Mk7.5 1.5 TSI
Da, za 12 000 sam ih i ja nasao. E sad da li vredi doplatu od 5000 din. po gumi u odnaso npr. na Savu ?
Barum je po meni bolji od save, a savu ovde vozi svako vec iz navike. Laufen je po meni najgora ovde.motorista napisao: 08 Okt 2022, 13:17Ja bih ovim redom - Sava, Laufen, Barum. Mada mi je razlika između 2. i 3. mizerna.Aleksandar9 napisao: 08 Okt 2022, 10:11 Braum Polaris 5 225/45 R17 7500 din. , Laufenn I Fit Plus 225/45 R17 6400 din. i Sva Eskimo HP2 istih dimenzija za 7100 din. po komadu. Pitanje, da li se isplati kupiti neku od ovih guma po ovoj ceni umesto Hankook Winter i-cept RS3 225/45 R17 ? Voznja uglavnom po gradu i okolini, basic![]()
Pošto je taj Hankuk? Vidim ponudu za 12000.
Da li vredi doplata za hankook? Sam znas koliko ti znace te pare, i gde i koliko vozis
Stvari su se promenile. Hankuk je uložio puno u Laufen, konkretno u nove smese i materijal. Plus, prethodne generacije Hankuka se polako nude kao Laufeni. Ne znači da će to ostati tako, naravno.
Koliko se kome šta isplati... to je individualno. Neke nebezbedne se ne isplate, takođe, kod ovih koje su već tu negde se postavlja pitanje da li će nekome zatrebati taj metar na kočenju ili 1mm više vode pod točkovima.
Lično volim vožnju, pa mi znače sitnice. A i imam relativno jeftine dimenzije.
Koliko se kome šta isplati... to je individualno. Neke nebezbedne se ne isplate, takođe, kod ovih koje su već tu negde se postavlja pitanje da li će nekome zatrebati taj metar na kočenju ili 1mm više vode pod točkovima.
Lično volim vožnju, pa mi znače sitnice. A i imam relativno jeftine dimenzije.