ljubitelj napisao: 06 Okt 2022, 22:34
kojot napisao: 06 Okt 2022, 19:49
Meni svi govore da za žustriju vožnju nije dizel, ali ja ne mislim tako. Ja dizela kad potopim lansira me u kosmos, a benzinac koliko god da ima konja razvlači se kao gladna godina. Imaju benzinci dobro ubrzanje, ali lepši je osećaj kad dizel pogura u leđa.
Eh, kao da nisi izgleda nikada vozio nekog jačeg benzinca
Sve što si nabrojao za dizela je još izraženije kod benzinca, ako misliš da dizeli imaju dobro ubranje i poguraju u ledja to benzinci rade X2 bolje tj izraženije..
I još jedna razlika, kada potopiš benzinca on ne zastane na 3000-3500 obrtaja već nastavlja da puni i 4,000 i 4,500 i 5,000 i... svo to vreme te lansira u kosmos
ps. ako porediš osećaje onda jedino atmo dizel vs atmo benzinac (tu je dizel toliko inferioran da je i smešno pričati o nekom vau ubrzanju) kao i jedino turbo dizel vs turbo benzinac (tu dizel već ne zaostaje tako izraženo mada je i dalje primetno ).
Ne treba neki super sportski benzinac, već i standardni 250-350KS (tu oko 2liutra zapremine klasa) jedu veliku većinu dizela (te iste oko 2,0zepremine klasu) za doručak, po mom iskustvu.
Trenutno posedujem turbo benzinca, audi a5 211ks. Tu stvarno nemaju sta da traze turbo dizeli do 2000 kubika. Sreo sam prekljuce nekog lika sa bmw x5 2017 god, 3.0 dizel. Ja ga zvao da se trkamo al nije hteo. Posle pogledam na papiru i moj stvarno ide pre do stotke. I što se tiče vožnje tog auta stvarno je super.
Pre tog audija imao sam pasata b6 2.0 dizel. Ne znam dal je čipovan, al bio je zverka i meni se lično više sviđao osečaj ubrzanja.. Bukvalno kako stiskam gas, tako me sedište gura u leđ, nema turbo rupe, sve savršeno. To je do treće, eventualno četvrte brzine. Posle već posustaje. Uoravljanje i stabilnost je kod audija najbolja od svih auta koje sam vozio do sad pa i od hgt punta. Jeste imao tvrdo vešanje al nije ni do kolena audiju sa fabričkim vešanjem.
Nisam nikad vozio 3.0 dizel, ali verovatno je neverovatan osećaj pogotovo u nekom manjem autu kao a5 kupe...
Međutim, kupio bih sad neki mali auto za grad, do sela... I onda se zapitam zašto ne bih kupio nešto što malo troši, a da ide dobro i da je jeftino održavanje... I odatle ideja.