TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Delija »

nidza napisao: 16 Okt 2022, 16:17 Naravno.

Ako ne želiš da povećaš budžet, pogledaj šta ima sa QLED panelom.
QLED je u sustini najobicniji LED sa fancy nazivom da zbuni neinformisane musterije.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Tražim neku kombi mašinu koja bi na sušenju bila uporediva sa sušilicom, izgleda da tako nešto ne postoji.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Jednorog.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Delija napisao: 17 Okt 2022, 00:52
nidza napisao: 16 Okt 2022, 16:17 Naravno.

Ako ne želiš da povećaš budžet, pogledaj šta ima sa QLED panelom.
QLED je u sustini najobicniji LED sa fancy nazivom da zbuni neinformisane musterije.
Sve je LCD i sve je isto, a nije, različita je implementacija neke tehnologije. :) U sitnicama je krupna razlika između različitih LCD tehnologija, ali ne menja činjenicu da je dobar tip panela za pristupačnije televizore.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Kada se u pricu o OLED-u umesa prica o QLED-u oni koji se ne zanimaju tom temom (pre)cesto pomisle da je QLED blize OLED nego klasicnom LED, sto naravno nije tacno ni pod razno.
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Odlucio da povecam budzet i sad tog modela nema nigde na stanju :D Hteo sam LG 55 C2, a ne uzima mi se sa KP zato sto sad nasi uvoznici daju garanciju 5 god do kraja meseca.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Vladapetr »

Xepoj87 napisao:Nema toplotnu, ja sam pobrkao specifikacije, jer sam u isto vreme pricao i za jos neke uredjaje.

Ima i ovde rucno da biras vreme pranja i susenja, naravno.
Ako nema senzor, onda na osnovu tezine produzava vreme susenja, jer se definitivno drasticno razlikuju vremena na auto modu.

Ne znam sta ocekujes da ima dodatno i u odnosu na koju masinu, daj primer identicne masine? Obicno se klase drasticno razlikuju i po kvalitetu delova, a ne samo po broju dugmica za modove.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Siguran si da nema toplotnu pumpu? Jer onda suši na grejač, pa traži prostoriju sa dobrom ventilacijom i podizala bi temperaturu u toj prostoriji.
Na nekom au sajtu sam video da piše kako ima toplotnu pumpu, na ostalim ne piše šta explicitno ima. Na jednom sajtu (mislim da je Tehnomanija) kod svih koje su sa grejačem to stoji napomenuto, a kod Haier ne piše.

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ex Bosch nam je "radila na vazduh" i značajno je grejala. Vulgaris Beko radi "na vodu" i nema tolikog dizanja temp u prostoriji (ostava sa prozorom).

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Vladapetr napisao:
Xepoj87 napisao:Nema toplotnu, ja sam pobrkao specifikacije, jer sam u isto vreme pricao i za jos neke uredjaje.

Ima i ovde rucno da biras vreme pranja i susenja, naravno.
Ako nema senzor, onda na osnovu tezine produzava vreme susenja, jer se definitivno drasticno razlikuju vremena na auto modu.

Ne znam sta ocekujes da ima dodatno i u odnosu na koju masinu, daj primer identicne masine? Obicno se klase drasticno razlikuju i po kvalitetu delova, a ne samo po broju dugmica za modove.

Siguran si da nema toplotnu pumpu? Jer onda suši na grejač, pa traži prostoriju sa dobrom ventilacijom i podizala bi temperaturu u toj prostoriji.
Na nekom au sajtu sam video da piše kako ima toplotnu pumpu, na ostalim ne piše šta explicitno ima. Na jednom sajtu (mislim da je Tehnomanija) kod svih koje su sa grejačem to stoji napomenuto, a kod Haier ne piše.

I meni se cini da sam video negde, ali ne nadjoh ponovo, pa sam pomislio da sam pobrkao. Stvarno ne znam, nisam s etoliko bavio time, ali znam da ne greje prostoriju, jer ja imam jako malo kupatilo bez ventilacije :)

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Delija napisao: 17 Okt 2022, 10:36 Kada se u pricu o OLED-u umesa prica o QLED-u oni koji se ne zanimaju tom temom (pre)cesto pomisle da je QLED blize OLED nego klasicnom LED, sto naravno nije tacno ni pod razno.
Pozadinsko osvetljenje ga cini obicnim LED-om. Meni je cak na Samsungu isijavalo kroz ram pa sam ga vratio i uzeo OLED.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nije da se gađaju 500-600€ TCL sa QLED i 1500-1600€ neki LG OLED. Pritom jako dobru sliku ima QLED za većinu prilika, ja bih očekivao manje za te novce. Za egal pare sigurno ne bih nikom savetovao LCD, sem za neke posebne namene gde ima statične slike, tu je OLED u opasnom problemu. Dvojica drugara kojima dan i noć trešte vesti su sjebali LG OLED na potpuno isti način, ostao je utisnut kao duh spiker, sto ispred i kajron dole ispod.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Koje godiste je taj OLED?

Ako meni nije "urezan" Nick Jr. logo, koji je najzeznutije moguce boje za OLED...
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

I moje neko iskustvo je da baš treba da se "pretera" da bi se videle neke posledice.

U mom slučaju, vrlo retko je TV na maksimalnom osvetljenju.

Sent from my LE2121 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Konkretno - OLED light. Brightness / contrast nema previse uticaja.
Kod mene je na 30-50. Na 100 je samo za HDR.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Max brightness ne utiče na burn in?

Sent from my LE2121 using Tapatalk

Odgovori