QLED je u sustini najobicniji LED sa fancy nazivom da zbuni neinformisane musterije.nidza napisao: 16 Okt 2022, 16:17 Naravno.
Ako ne želiš da povećaš budžet, pogledaj šta ima sa QLED panelom.
TV - Audio - Video - bela tehnika
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Tražim neku kombi mašinu koja bi na sušenju bila uporediva sa sušilicom, izgleda da tako nešto ne postoji.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
- Delija
- Kontakt:
Jednorog.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Sve je LCD i sve je isto, a nije, različita je implementacija neke tehnologije.

- Delija
- Kontakt:
Kada se u pricu o OLED-u umesa prica o QLED-u oni koji se ne zanimaju tom temom (pre)cesto pomisle da je QLED blize OLED nego klasicnom LED, sto naravno nije tacno ni pod razno.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Odlucio da povecam budzet i sad tog modela nema nigde na stanju
Hteo sam LG 55 C2, a ne uzima mi se sa KP zato sto sad nasi uvoznici daju garanciju 5 god do kraja meseca.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
TV - Audio - Video - bela tehnika
Siguran si da nema toplotnu pumpu? Jer onda suši na grejač, pa traži prostoriju sa dobrom ventilacijom i podizala bi temperaturu u toj prostoriji.Xepoj87 napisao:Nema toplotnu, ja sam pobrkao specifikacije, jer sam u isto vreme pricao i za jos neke uredjaje.
Ima i ovde rucno da biras vreme pranja i susenja, naravno.
Ako nema senzor, onda na osnovu tezine produzava vreme susenja, jer se definitivno drasticno razlikuju vremena na auto modu.
Ne znam sta ocekujes da ima dodatno i u odnosu na koju masinu, daj primer identicne masine? Obicno se klase drasticno razlikuju i po kvalitetu delova, a ne samo po broju dugmica za modove.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na nekom au sajtu sam video da piše kako ima toplotnu pumpu, na ostalim ne piše šta explicitno ima. Na jednom sajtu (mislim da je Tehnomanija) kod svih koje su sa grejačem to stoji napomenuto, a kod Haier ne piše.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Ex Bosch nam je "radila na vazduh" i značajno je grejala. Vulgaris Beko radi "na vodu" i nema tolikog dizanja temp u prostoriji (ostava sa prozorom).
I meni se cini da sam video negde, ali ne nadjoh ponovo, pa sam pomislio da sam pobrkao. Stvarno ne znam, nisam s etoliko bavio time, ali znam da ne greje prostoriju, jer ja imam jako malo kupatilo bez ventilacijeVladapetr napisao:Siguran si da nema toplotnu pumpu? Jer onda suši na grejač, pa traži prostoriju sa dobrom ventilacijom i podizala bi temperaturu u toj prostoriji.Xepoj87 napisao:Nema toplotnu, ja sam pobrkao specifikacije, jer sam u isto vreme pricao i za jos neke uredjaje.
Ima i ovde rucno da biras vreme pranja i susenja, naravno.
Ako nema senzor, onda na osnovu tezine produzava vreme susenja, jer se definitivno drasticno razlikuju vremena na auto modu.
Ne znam sta ocekujes da ima dodatno i u odnosu na koju masinu, daj primer identicne masine? Obicno se klase drasticno razlikuju i po kvalitetu delova, a ne samo po broju dugmica za modove.
Na nekom au sajtu sam video da piše kako ima toplotnu pumpu, na ostalim ne piše šta explicitno ima. Na jednom sajtu (mislim da je Tehnomanija) kod svih koje su sa grejačem to stoji napomenuto, a kod Haier ne piše.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Pozadinsko osvetljenje ga cini obicnim LED-om. Meni je cak na Samsungu isijavalo kroz ram pa sam ga vratio i uzeo OLED.Delija napisao: 17 Okt 2022, 10:36 Kada se u pricu o OLED-u umesa prica o QLED-u oni koji se ne zanimaju tom temom (pre)cesto pomisle da je QLED blize OLED nego klasicnom LED, sto naravno nije tacno ni pod razno.
Nije da se gađaju 500-600€ TCL sa QLED i 1500-1600€ neki LG OLED. Pritom jako dobru sliku ima QLED za većinu prilika, ja bih očekivao manje za te novce. Za egal pare sigurno ne bih nikom savetovao LCD, sem za neke posebne namene gde ima statične slike, tu je OLED u opasnom problemu. Dvojica drugara kojima dan i noć trešte vesti su sjebali LG OLED na potpuno isti način, ostao je utisnut kao duh spiker, sto ispred i kajron dole ispod.
- Delija
- Kontakt:
Koje godiste je taj OLED?
Ako meni nije "urezan" Nick Jr. logo, koji je najzeznutije moguce boje za OLED...
Ako meni nije "urezan" Nick Jr. logo, koji je najzeznutije moguce boje za OLED...
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
I moje neko iskustvo je da baš treba da se "pretera" da bi se videle neke posledice.
U mom slučaju, vrlo retko je TV na maksimalnom osvetljenju.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
U mom slučaju, vrlo retko je TV na maksimalnom osvetljenju.
- Delija
- Kontakt:
Konkretno - OLED light. Brightness / contrast nema previse uticaja.
Kod mene je na 30-50. Na 100 je samo za HDR.
Kod mene je na 30-50. Na 100 je samo za HDR.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Max brightness ne utiče na burn in?