Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
daxsm
Reactions:
Pridružio se: 01 Sep 2020, 22:21

Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?

Post od daxsm »

Ako cena nije problem onda Michelin CC2.
A BFGoodrich g Grip All Season 2?

Vidim da je na tyrereviews.com ocenjena kao #1?

https://www.tyrereviews.com/Tyre/BFGood ... ason-2.htm

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
[/quote]
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

To su ocene korisnika. Testovi su ispod linkovani.

Vrlo dobar rezultat "Krosklajmata 2" sa celogodišnju gumu, samo, ja bih više voleo da su nastavili pravcem prve generacije - da se taj kompromis, koji je očito obavezan, napravi na snegu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Taman zenu da pocastim, a sebi da uzmem njene zimulje

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)

Post od hyundai_i30 »

Narucih Hankook H750 AS set guma u Kemoimpexu i kako su mi rekli jos uvek su po ovoj ceni, a uskoro sve gume poskupljuju jer kako kazu Euribor je porastao na preko 2, a oni kao i svi ostali naravno jedva cekaju da isprate taj rast...

Cela zemlja ima opravdanje za povecanje cena bilo cega, samo nikako plate da isprate taj Euribor, jer su plate u najvecem broju slucaja iz proslog veka

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

daxsm
Reactions:
Pridružio se: 01 Sep 2020, 22:21

Post od daxsm »

motorista napisao: 18 Okt 2022, 11:54 To su ocene korisnika. Testovi su ispod linkovani.

Vrlo dobar rezultat "Krosklajmata 2" sa celogodišnju gumu, samo, ja bih više voleo da su nastavili pravcem prve generacije - da se taj kompromis, koji je očito obavezan, napravi na snegu.

Porucio CC2 :)
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

hyundai_i30 napisao: 18 Okt 2022, 13:21 Narucih Hankook H750 AS set guma u Kemoimpexu i kako su mi rekli jos uvek su po ovoj ceni, a uskoro sve gume poskupljuju jer kako kazu Euribor je porastao na preko 2, a oni kao i svi ostali naravno jedva cekaju da isprate taj rast...

Cela zemlja ima opravdanje za povecanje cena bilo cega, samo nikako plate da isprate taj Euribor, jer su plate u najvecem broju slucaja iz proslog veka Slika

Sve 4? Bravo. Imas pice u dobrome kad dodjem u Nis.

Inace ne znam sta ima euribor sa cenama guma? Ocigledno je da se koristi svaka prilika za poskupljenje.
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Dogovoreno, cimaj kad krenes putem juzne pruge . Da, prelomih tako na kraju. Ni ja do danas nisam znao da cena guma zavisi od Euribora za koji svi znamo da se vezuju bankarske kreditne usluge, ali ocigledno svi zele da "omaste brkove" i iskoriste trenutnu situaciju zaplasivanja ljudi novim poskupljenjima. Jer opravdanja za poskupljenja ce uvek biti na pretek, a rekoh ranije nikako plate da "poskupe" i isprate ovaj haos...

Odradicu prema tvom savetu, sada kupujem Hankook ceo set AS, a po zavrsetku zimske sezone zdravlje prodajem Riken i nadalje samo vozim AS. Takav je okvirni plan sto znaci da ja dodjem pice i da ne bude da samo spamujem forum, a ne drzim se saveta iskusnijih. Jednostavno je imalo smisla i to je to.

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Of...

Euribor i slični podaci meni deluju kao zgodan izgovor za mućenje vode. Radio sam u banci i euribor je uticao na ratu tipa 0,5% a banka je imala pravo slobodnom procenom da utiče u okvirima od 2%.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

A lepo su se sprdali u onoj reklami davnih dana, sta ako euribor skoci.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Janja
Reactions:
Pridružio se: 02 Sep 2020, 16:43

Post od Janja »

Pogrešna tema
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Ko zeli da vidi kako uzivo izgledaju sare na Hankook H750 Kinergy 4S 2 gumama ima sliku u prilogu...

Poslusao sam savet ovde da se ne zamlacujem sa kombinovanjem i uzeo ceo set koji se montira na prolece zdravlje Boze. Garancija na Hankook u Kemoimpexu je 4 godine i tamo se vode kao gume "vise klase", mada znamo da je to low budget varijanta vise klase. Izdaju garanciju na licu mesta naravno.

Puna cena guma dimenzija 195/65/R15 je 7600 RSD po gumi, ko se snadje i iskoristi popust na njihovu Premium (zutu) Kemoimpex karticu cena sa popustom je 7230 RSD. Pomenuti popust od svega 5% (ali je to ipak oko 400 kinte po gumi u ovom slucaju) se ostvaruje samo za gotovinsko placanje naravno, ako se placa u ratama ide puna cena.

Posto sam laik za gume, jedino sam proverio kada su proizvedene jer i vrapci na grani znaju da vole svi da uvale proslogodisnje iako kupujes nove, ove su proizvedene u prvoj polovini ove godin, ako cuvene 4 cifre koje se uvek tesko nalaze na gumi ne lazu Slika.

Na prolece je u planu montiranje ovih guma i prodaja zimskih i nadam se da ce opravdati one recenzije gde ih toliko nahvalise da pocinje covek da sumnja u sve to, ali kao sto sam ranije pisao letnje Hankook su se pokazale odlicno, pa rekoh da dam sansu jos jednom Korejcima u AS varijanti...

Pozdrav za forumase!Slika

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pročitati sitna slova na garanciji. Za gume je garancija veoma teško ostvariva iz onoga što ja znam osim ako nije odmah pri montaži jasan i uočljiv defekt.
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

U pravu si, uvek postoje izuzeci i mnogo ogradjivanja, ali Kemoimpex kaze ovako (ne zamerite zbog spamovanja):

"Garancija protiv oštećenja Vam obezbeđuje zamenu oštećene gume novom, iste ili ekvivalentne veličine i šare, bez dodatnih troškova, osim troškova montiranja, u slučajevima oštećenja nastalih usled bušenja, posekotina, udara koja se ne mogu popraviti.

Programom garancije protiv oštećenja pokrivena su jedino oštećenja koja mogu nastati unutar gume. Slučajevi vandalizma ili krađe ne spadaju u ovaj program.

Registrovane gume koje potpadaju u okvir garancije protiv oštećenja moraju da budu u skladu sa originalnom ili ekvivalentnom veličinom, brzinom i indeksom opterećenja koje je naznačio proizvođač vozila.

Ako postoji fabrička greška u okviru garancije, guma će biti ubačena u proces reklamacije, a pravo na korišćenje pogodnosti programa garancije protiv oštećenja nastavlja se od prvog datuma računa ukoliko se prihvati reklamacija."

Meni je ovo skroz ok... U svakom slucaju letnje su se sjajno pokazale i otisle opravdano na reciklazu, a trebalo bi da i ove zavrse posao bar dok traje bajagi garancija

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pa to ni je uopšte garancija za gume nego neko lokalno Kemoimpex osiguranje bih pre rekao, a koje nema veze sa proizvodjačem guma niti defektom same gume usled proizvodnje.

Eto i objašenjenja otkuda se pojavljuje Euribor u priči sa tom firmom, možda posluju sa tudjim pozajmljenim novcem :)
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Tako je, ovo sam samo kopirao sa njihovog sajta jer sam na telefonu. To je dodatna garancija od godinu dana od datuma kupovine iskljucivo na Hankook i ostale gume koje oni smatraju "visokom klasom". Za ovu garanciju se dodatno registruje na njihov sajt.

Osnovna garancija od 2 (po zakonu) + 2 (za Hankook) godine se dobija uz fiskalni racun, nego me sada mrzi da je slikam kako bi video koja su odstupanja od saobraznosti. To je da kazem klasicna garancija.

U svakom slucaju, rekoh vec da nemam nameru da ih reklamiram, u Nisu su najjaci i veci deo grada tu kupuje. Meni su veoma blizu, poznati su mi serviseri koji tamo rade i posto smo prakticno komsije, na licu mesta sam obavio kupovinu, znaju me od ranije jer mi oni montiraju i balansiraju i zato sam isao preko njih.

Opasku "poskuplju gume jer Euribor ide na preko 2%" sam dobio od njihovog Live Chat-a i potom preko mail-a kada sam slao zahtev da rezervisem gume.

Svakako su to na kraju krajeva gume, ne ulazim u njihov hemijski sastav, znam da mi se ceo auto osecao kada sam ih prevozio tih nekoliko minuta samo, a ako ne budu valjale idu pravo na KP u paketu sa ovim garancijama kao i zimske sa kojima se pozdravljam tamo na prolece zdravlje... I prelazim na biciklu jer tu nema greske

Odgovori