Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od BigMazzy »

Vrv su tražili telefon jer je moguće da i on napravi problem.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

Ja sam čitav stan opremio u Tehnomaniji davne 2012. godine i nakon toga kupio još brdo stvari kod njih pri čemu je poslednja kupljena kod njih 2016. godine i sve je bilo bez ikakvih problema.

Ipak, u tom periodu au još bili samo lanac u, neću da kažem nastanku, ali širenju i rekao bih da im je bilo stalo do mišljenja kupaca pa su samim tim imali baš korektan pristup i odnos.

Nakon toga, čim su postali jedan od najvećih, ako ne i najveći lanac tehničke kod nas, odnos im je postao totalno nejebavajući i vrlo često imam prilike da čitam ili čujem o bukvalno WTF pokašanju punom negativnih primera i bezobrazluka koji prevazilazi sve granice tako da bih i pored sveg pozitivnog nekadašnjeg iskustva morao najmanje triput da razmislim pre nego što bih se usudio da nešto ponovo kupim kos njih.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Jedno vreme su baš forsirali spominjanu foru:

U većini kategorija su imali bar jedan proizvod, koji je bio najjeftiniji u Srbiji. Kada pozoveš, naravno da nema, greška na sajtu, dešava se, aaaaliiii, možemo ponuditi sličan model...

TapaT

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

@Drejk

Kupovao sam LG TV pre 3 godine u Tehnomaniji. Dolazim da ga uzmem, kažu nemamo na stanju. Imamo samo ovaj DEMO. Rekoh, dajte mi taj DEMO (radi se o istom modelu koji sam hteo da kupim). I prodali mi bez problema.
Možda si naleteo na neiskusni tim u prodavnici, da ne kažem novi uposleni u Tehnomaniji, koji nisu bili ovlašćeni da prodaju sve izložene artikle.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pre će biti preiskusni, nego neiskusni. Neće da skidaju, rašrafljuju, pakuju, ako ih u nekom magacinu ima. Ti čekaš, ne oni. Ako je baš poslednji-poslednji, onda ga rado daju uz priču da nije puno radio jer su ga baš pre dva dana izložili. Kad kupujem tehniku, insistiram na fabričkom pakovanju. Nije razlog samo što je nešto radilo, nego prašina, mikro-ogrebotine od krpe, mogućnost da prateća oprema bude nekompletna. I princip, naravno. Polovnog ima na oglasima za manje para.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Mogu oni da prodaju priču i da su ga stavili tu "u izlog" i pre pola sata, sve se to da lako proveriti preko servisnog menija.

Moj prvi LCD (Samsung 40A656) je 2007. godine kupljen u tadašnjem Home Centru kao nov tj. po punoj ceni a sutradan im je vraćen uz obrazloženje da je taj TV radio 732h...

Kada sam im objasnio da mogu bez problema da im pokažem koliko je radio svaki od izloženih TV bilo je "Muuuu, sačekajte tu donećemo vam drugi primerak"...

Drugi primerak je bio sa 0 radnih sati i eno ga još radi kao sekundarni TV, bez ikakvih problema (pu, pu, da ga ne ureknem...)

Što kaže Sloba, reč je i o principu ali i o parama jer nekom možda i ne smeta to što je taj TV radio ali taj izložbeni primerak onda one može da se prodaje po punoj ceni već za njega mora da ide popust uz upoznavanje kupca sa tim (a ne samo - akcijska cena).
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Ovde u de je normalno i podrazumeva se ta ko kupuje izlozbeni uredjaj, dobije jeftinije od same radnje, a isto tako ako se nesto kupuje, neki uredjaj tv ili vec bilo sta, ako je negde jeftinije, pokazes im i vrlo lako mozes da dobijes po toj ceni. Skroz normalno bez ikakvih problema.

Ford S-Max 2,5t

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Eto i odgovora na pitanje iz naslova teme - Zato što ono što je sasvim normalno širom sveta u Srbiji je anomalija.

Mi se u stvari još i iznenadimo, čak bih rekao zapanjimo kad kojim slučajem pročitamo o nekom primeru dobre poslovne prakse koji je u stvari nešto sasvim normalno (ili bi bar trebalo sa je tako).
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:

Post od Bogdan »

Sto se tice garancije, do sada sam samo jedno reklamirao posle godinu ipo koriscenja tv Samsung, koji je dobio crnu straftu u gornjem levom uglu, sve proslo okay, u pitanju je mediamarkt. I naravno do 14 dana upotrebe bilo cega sto se kupi moze da se vrati, i mislim da tada to prodaju kao B uredjaj, ne kao potpuno nov, nov jeste ali eto nesto je vraceno i otvorena, kupac iz nekog razloga nije bio zadovoljan.

Ford S-Max 2,5t

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Bogdan napisao: 23 Okt 2022, 11:28 Ovde u de je normalno i podrazumeva se ta ko kupuje izlozbeni uredjaj, dobije jeftinije od same radnje, a isto tako ako se nesto kupuje, neki uredjaj tv ili vec bilo sta, ako je negde jeftinije, pokazes im i vrlo lako mozes da dobijes po toj ceni. Skroz normalno bez ikakvih problema.

Ford S-Max 2,5t
Upravo sam imao takvo isksutvo kupovine u Mediamarktu.
Uzeo Lenovo Idea Pad laptop koji je bio jedini izloženi primerak, i jedini primera u tom gradu tada.
Sami su mi uredno odmah smanjili cenu za 15%, a dodatno sam dobio na poklon i optičkog miša jer je bilo potrebno da njihov servis vrati softver laptopa iz demonstracionog režima u standardni. Win 8,1 je bio u pitanju.

Dodatno, radi exporta na blagajni sam dobio i gotovinski račun uz obračunat povraćaj PDVa od 18 ili 19 beše %.

Sveukupno laptop me koštao nekih 430 evra a ovde je sličan (nešto malecno lošiji) koštao oko 115,000 dinara i morao je da se čeka po porudžbini. (ekran sa touch screen-om, kombi laptop - tablet mode rada).

Inače, u Tehnomaniji sam uzimao JVC mini liniju iz izloga, veš mašinu Haier takodje poslednji komad, a poslednje što sam uzimao je bio kombinovani Gorenje/Panasocni frižider koji je poručen preko call centra (jer je nestalo u radnjama koje su davale popust za keš kupovinu taj vikend) po ceni vikend akcije a onda naknadno isporučen kurirskom službom direktno iz magacina i čak su uneli u stan, raspakovali, pokupili za sobom ambalažu, dali svu dokumentaciju i tek onda tražili potpis.
Plaćanje je bilo direkt njima po dogovoru sa call centrom, dobijen i fiskalni i sve kako treba.
Kurir je bila neka špediterska firma, zaboravio sam tačno ime, u nazivu ima ...nešto Gebruder .

Nisam imao problema sa uredjajima pa ne znam ni kakav im je postprodajni servis po kvalitetu obrade reklamacije.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Brate mili.... Šta god neko spomene da je kupio, ti već to imaš. :)
Ili si kupio ili si u najgorem slučaju ,baš identičan uredjaj lično popravljao.
Pa kako bre?! :)

Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:

Post od Bogdan »

Cist primer, sad kad sam kupio ovaj lg oled, ujutru bio do mediamarkt, vidim cena 799€, vratim se kuci i razmisljam, dal taj da kupim ili cekam jos neko vreme pa da kupim jos nesto bolje, medjutim odluci se za taj A1, odem opet u mediamarkt, kad ono nemq vise te cene, cena 1050 ili 1150€ nisam siguran, pitam prodavca, zasto vise nije cena po 799€, kaze on, bila je akcija do juce, zao mi je, reko ajde mi daj po toj ceni od 799€ sto je bila i nosim ga odmah, covek pogledao na internet cene, kaze moze po 799€. Kupih ga, nisam naivan ni malo niti naseo na njegove fore, vec to i jeste svuda ta cena kao sto je i sam video, razlog kupovine bas kod njih jeste jer mi je mediamarkt 5 min od stana i to je to. Ali naravno moze sa njima da se razgovara o ceni ukoliko stvarno recimo neki tv negde kosta jeftinije nego kod njih, dobije se lako po toj ceni koja je jeftinija, ali to ne moze svaki prodavac da odobri, vec ko im je vec tu glavni za te stvari.

Ford S-Max 2,5t

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

@member, o čemu ti to ?
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:

Post od Bogdan »

Pa odakle ti to sve sto svako kupi a ti to imas?

Kupi i njemu nesto

Ford S-Max 2,5t

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

I još tokom 15tak godina da se kupuje, jes vala baš čudno da se imaju takve stvari :)
Odgovori