Nove plocice skripe i suste
Nove plocice skripe i suste
Menjao sam u Auto Holiday-u plocice jer imam garanciju na auto pa moram tamo da radim servise.
Zamenili su mi prednje plocice i ubrzo su pocele da skripe bez obzira da li kocim ili ne. Konstantno u voznji nesto cvili. A sad su pocele da pri kocenju suste kao da nemaju vise mesa pa metal dere o metal.
Zvao sam kazu da je moguce da treba da se nameste, a svakako ce mi zakazati termin da pogledaju.
Ja sam pogledao plocice vide se da su nove, ali me brine sto izgleda kao sa su vece od samog diska jer prelaze obod diska. Postavljam sliku.
Da li je ovako normalno, da li ce se namestiti ili da reklamiram?
https://postimg.cc/dDRmWFZD
Zamenili su mi prednje plocice i ubrzo su pocele da skripe bez obzira da li kocim ili ne. Konstantno u voznji nesto cvili. A sad su pocele da pri kocenju suste kao da nemaju vise mesa pa metal dere o metal.
Zvao sam kazu da je moguce da treba da se nameste, a svakako ce mi zakazati termin da pogledaju.
Ja sam pogledao plocice vide se da su nove, ali me brine sto izgleda kao sa su vece od samog diska jer prelaze obod diska. Postavljam sliku.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Nove plocice skripe i suste
Istrosen ti disk i bas lose izgleda.
Kakve veze kocnice sa garancijom imaju? Nikakve da znas.
Ok veliki servis, tecnosti ali trap, kocnice niti imas garanciju na to niti ti je bilo ko moze osporiti zbog toga.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Kakve veze kocnice sa garancijom imaju? Nikakve da znas.
Ok veliki servis, tecnosti ali trap, kocnice niti imas garanciju na to niti ti je bilo ko moze osporiti zbog toga.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Disk je bio za zamenu najverovatnije, ili makar obradu.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Disk izgleda katastrofa..neravan,deluje da plocica uopste ne naleze svuda koliko je reljefast-talasast...a to za garanciju,nema leba od toga.
Bice "ne spada u garanciju jer ste sigurno pokrivili disk,spalili,proleteli kroz baru.." i ostale stare dobre "garancija" fore.
Bice "ne spada u garanciju jer ste sigurno pokrivili disk,spalili,proleteli kroz baru.." i ostale stare dobre "garancija" fore.

Ako cujes da grebe kad kocis, tj kao ona vibracija, moze da se desi da je zub na disku previse veliki, pa metalni jezicak senzor potorsenosti na plocici, udara u zub diska, i signalizira da je plocica potrosena, iako je tek pocela da se trosi.
To mozes da resis tako sto iskrivis taj jezicak i odaljos od diska.
To mozes da resis tako sto iskrivis taj jezicak i odaljos od diska.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Pločica je ok. Disk je delimično potrošen i ivice su visoke. Daljom vožnjom, zvuk može nestati, ali i ne mora ali onda se pločica neće ravnomerno trošiti.daxsm napisao: 23 Okt 2022, 21:31 Menjao sam u Auto Holiday-u plocice jer imam garanciju na auto pa moram tamo da radim servise.
Najboja varijanta da doplatiš nov disk ili da eventuano obradiš postojeći (ako je to moguće zbog minimalne debljine), mada ovaj na slici deluje da ima materijala i nakon obrade, u toku vožnje potrošiće još najmanje dva seta pločica. Dakle, potrajaće, ne brini.
Ja se u taj servis ne bih vraćao.
Kakvi papani ti iz servisa.
Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
Ako disk ima prevelik zib, oni to ne mere sigirno, grebace osigurac na novim plocicama....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Svaki iole kršten majstor će reći čoveku da su diskovi ili za obradu, ili loši i da će uništiti nove pločice.
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
Visoko misljenje imas o nasim majstorima 

Being second is to be the first of the ones who loose...
Ja sam uglavnom sa takvima imao posla. Za svaki brend auta koji sam vozio sam pažljivo birao majstora, uvek, hvala bogu, izabrao odlične.
Ne javi se čovek da li je leglo? Sa slike se ne vidi jasno koliko je zapravo stanje loše, možda i nije toliko koliko se nagađa.
Majstor je trebao vidjeti da nova pločica ne može na disk ako je loš.
Sad će biti pojeo vuk magare. Najbolje ako stave nove diskove i ove već ostećene pločice i opet sve bez veze, a platis sve novo.
Mozda se čovjek javi da vidimo u čemu je zapravo bio problem...
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
Sad će biti pojeo vuk magare. Najbolje ako stave nove diskove i ove već ostećene pločice i opet sve bez veze, a platis sve novo.
Mozda se čovjek javi da vidimo u čemu je zapravo bio problem...
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ne treba ništa da se čudite, pa meni su u ovlašćenom Fiat servisu stavili nove pločice na debelo potrošene diskove (ispod minimuma), pa kako se to ne bi desilo i nekom drugom. Imate majstore i "majstore"...