Mobilne telekomunikacije
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Re: Mobilne telekomunikacije
Pojam ekosistem u ovom smislu nije vezan samo za Apple, ali je Apple taj koji jedini uspeo da napravi dobar ekosistem. Microsoft je probao, ali je odustao od Windows Phone-a/Windows mobile-a. Google je isto nešto probao, al niti Google može da pobedi Microsoft na PC-u, niti Microsoft u telefonima da pobedi Google.
Pa gomila termina su tu isključivo zbog marketinga. Eto ti Artificial Intelligence, koji je, ako ne grešim, DOKAZANO nemoguće postići sa bilo čime što imamo danas. Odnosno, postoji nešto što zovemo AI, ali to nema inteligenciju, niti bi je ikad moglo imati.
Pa gomila termina su tu isključivo zbog marketinga. Eto ti Artificial Intelligence, koji je, ako ne grešim, DOKAZANO nemoguće postići sa bilo čime što imamo danas. Odnosno, postoji nešto što zovemo AI, ali to nema inteligenciju, niti bi je ikad moglo imati.
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Nisam ni rekao da je samo za Apple već da se često povezuje sa Apple jer je postigao/izvukao najviše od svog hardvera i softvera - jer džaba superiorni čipset ako je softver a pre svega OS traljavo određen i obratno, džaba dobar softver koji hardver ne može da isprati u odgovarajućoj meri.
Iz softvera nista izvukli nisu, jer je nazadan, a zato sto su zatvoreni i ograniceni, postao je "ekosistem" za sebe.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Gazu
Ali jedini imaju operativne sisteme i za kompjuter i za smartphone koji dobro rade, i ljudi oba koriste. Ne moramo ni ulaziti u to da li neki od tih sistema ima mane, ili bi mogao biti bolji, da li nam se nešto od ta dva ne sviđa... Jedini imaju izgrađen ekosistem u tom smislu.
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Na tu nazadnost sam mislio u svom prvom komentaru kada sam napisao da mi taj "ekosistem" ili kako god ga zvali ne odgovara i da ne mogu da se naviknem.Xepoj87 napisao:Iz softvera nista izvukli nisu, jer je nazadan, a zato sto su zatvoreni i ograniceni, postao je "ekosistem" za sebe.
Pod tim da su izvukli najbolje mislim da hardver pod tim OS radi odlično i da je sve to bolje optimizovano nego u slučaju androida i mase telefona koje on pokreće, što je opet meni sasvim razumljivo.
Mobilne telekomunikacije
apple slusa svoje korisnike pa su sad uveli i potrosenost baterije i sam procenat zajedno!ftj napisao:Kad ukljucis procenat ne vidi se dokle je napunjeno, ipak je bolje bez procenta.

Ne bih se složio da je normalno da se totalno raziičite po smislu i suštini stvari nazivaju istim imenom.grujicd napisao: 27 Okt 2022, 07:34 Normalno je da stare reči dobijaju nova značenja. Ili misliš da je bolje izmisliti skroz novu reč iako postoji stara koja dobro opisuje suštinu?
Korišćenje reči ekosistem nije izmišljeno ni na ovom forumu a ni u ovoj zemlji:
https://hn.algolia.com/?q=ecosystem
Ne postoji stara reč koja dobro opisuje suštinu tehničkog uredjaja, eko sistem ima sasvim drugo značenje od onoga za šta se pogrešno koristi pogotovu kada sadrrži eko u sebi, naravno da skoro svaka idiotarija i glupost nisu ovde izmišljeni već dolaze spolja.
To što je neko negde naopako nešto shvatio, razumeo pogrešno šta označava koji termin i sa čime je vezan ne menja suštinu da je pogrešna primena nečega što opisuje živi svet na mrtve stvari tj predmete.
Mislim da je svako od nas išao i završio školu i tu naučio šta je biocenoza, pa i ekosistem i koji su elementi i uslovi neophodni da bi se nešto zvalo ekosistem. To objašnjava biologija, i to je nauka dakle nešto što je opšte prihvaćeno i potpuno jasno odredjeno.
@heroj je savršeno opisao šta bi moglo da bude sve podvedeno pod taj marketinški izmišljeni pojam koji istovremeno i ništa ne znači i sve znači, jer je potpuno nedefinisan i ne zna se šta obuhvata a šta ne pa je gotovo potpuno proizvoljno tumačenje.
Dovoljno je reči Apple radno okruženje i time je sve što treba rečeno.
Slažem se, nepismeni ili samo glupi nešto krenu da muljaju sa rečima i onda to kao prodje...meni je baš neprimereno hospitalizovani, hospitalizacija, i slično kao postoji odavno reč bolnica i sve što iz toga proističe.Gazu napisao: 27 Okt 2022, 11:17
Pa i korona kad je krenula, bilo je mnogo nekih izraza koji su direktno uvedeni iz engleskog, a da su tek posle nekoliko meseci skontali da je bolje da se izražavaju drugačije. Ne mogu da se setim koji su to tačno izrazi bili, ali možda je "peak" bio jedan od njih. Što mi je istovremeno znak i proseravanja, i nepismenosti: kao smo pametni, koristimo stranu reč, a u stvari smo glupi jer ne umemo da pronađemo odgovarajuću reč u našem jeziku.
Na primer, kada na vestima kažu ..." u bolnicu je hospitalizovano 44 pacijenta" prosto tragikomično mi je.
Ako je hiospitalizovano onda neka se ide do kraja pa kaže u hospitalu je hospitalizovano 44 pacijenta...kako to zvuči?
Mene smara sto restorani u 99% slucajeva napisu tatar biftek a treba tartar.
- Gazu
"U bolnici je ubolničeno"!ljubitelj napisao: 27 Okt 2022, 20:34 Ako je hiospitalizovano onda neka se ide do kraja pa kaže u hospitalu je hospitalizovano 44 pacijenta...kako to zvuči?
Epilog, dobijen iPhone 14 ProA170T napisao:Vredi pogledati:
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Ima 15 pretplatnika i 600 pregleda, kako ste dosli do ovog lika?
Tartar je sos a tatar je biftek. A burek je sa mesom 
Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
U bolnicu je primljeno 44 pacijenta.-Gazu napisao: 27 Okt 2022, 20:53"U bolnici je ubolničeno"!ljubitelj napisao: 27 Okt 2022, 20:34 Ako je hiospitalizovano onda neka se ide do kraja pa kaže u hospitalu je hospitalizovano 44 pacijenta...kako to zvuči?Al ne vredi, taj izraz je sad prosto deo našeg jezika. Kao i mnoge druge reči koje su uvezene i pre nego što se bilo ko od nas ovde rodio.
Jednostavno, razumljivo i na srpskom jeziku.
I tako se decenijama i pisalo i govorilo.