Ne brže od života!
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Re: Ne brže od života!
https://www.rts.rs/page/stories/sr/stor ... inuli.html
Od početka godine poginuo 91 pešak
Od početka godine poginuo 91 pešak
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Vozač s probnom vozačkom dozvolom i pod dejstvom alkohola je u Pančevu u kasnim večernjim satima automobilom udario trudnicu (24), koja se u trenutku nesreće nalazila na električnom trotinetu, objavili su mediji. Trudnica u poodmakloj trudnoći je prevezena u Opštu bolnicu u Pančevu, gde je izgubila bebu.
https://rs.n1info.com/vesti/tinejdzer-u ... preminula/
https://rs.n1info.com/vesti/tinejdzer-u ... preminula/
Posetite www.garaza.rs !
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pise da je ona kriva, a protiv njega krivicna, zanimljivo...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Njemu majmunu treba kožu sa leđa oguliti za ovo, ali je žena u poodmakloj trudnoći koja se vozi el. trotinetom ipak dijagnoza za sebe.
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
@ grujic, Piše da se udaljio sa meste nesreće (pa posle vratio) , prijava je za to verovatno.
I dodatno prijava što je vozio nakon 23h , i prijava što je imao 0,55 promila.
I piše da je ona izazvala nesreću jer nije poštovala pravo prvenstva vozila (sa njene desne strane).
Kao što piše u jednom komentaru ispod teksta, ona je udarila u auto a ne auto nju.
Kombinacija kada oba učesnika nezgode ne poštuju propise.
I dodatno prijava što je vozio nakon 23h , i prijava što je imao 0,55 promila.
I piše da je ona izazvala nesreću jer nije poštovala pravo prvenstva vozila (sa njene desne strane).
Kao što piše u jednom komentaru ispod teksta, ona je udarila u auto a ne auto nju.
Kombinacija kada oba učesnika nezgode ne poštuju propise.
- Grujic
- Moderator
Druge dve su prekrsajne, prva jeste krivicna ali "nepruzanje pomoci...", nije za sam saobracajni udes
- Martin Mystere
Meni je u stvari tragičnije i poražavajuće koliko ovi koji tamo komentarišu u stvari nemaju pojma o tome o čemu pišu i prosto me je strah od same pomisli da su takvi vozači.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ne znam, on je svakako kriv zbog alkohola i noćne vožnje, ali idealno bi bilo ako bi se snimak imao. Tada bi videli i da li je bila situacija gde momak možda i nije kriv, možda mu je izletela. Ne radi se o prebacivanju krivice na žrtvu (mada u ovakvim situacijama može biti i upitno da li je ona žrtva), već stvarno treba uzeti u obzir sve mogućnosti.
Tako se sećam, neka starija žena kad je nastradala pre 5-10 godina na Rumenačkom putu u Novom Sadu (malo iza pruge), svi su u komentarima odmah krenuli u linč vozača čim su pročitali da je vozač bio neki mlad momak. A kad ono, u sledećem tekstu napisali i da je žena pretrčavala ispred autobusa ako se ne varam, i da on nije išao iznad ograničenja.
Zato mislim da, ako je situacija bila takva da je žena sama sebe dovela u opasnost, da ne treba njemu skidati kožu s leđa. Treba da najebe što je vozio noću i pijan, jbg, i tako nešto, ali ne treba linč. I dobro, snimka nema, auto mu je uzet na veštačenje, i nadam se da će moći tako na osnovu nečega da zaključe kakav je tačno bio kontakt.
Meni inače iz teksta nije jasno ni kako je on to nju zakačio. Da li mu se provlačila s desne strane a on skretao desno ili nešto, da li je ona naletela s desne strane na njega s bočne ulice po 90 stepeni...
Nisam komentare čitao, samo sam malo nešto pogledao, ali na kakve tačno komentare ti misliš? Ako se može ukratko reći, ako ne, nije bitno.
Tako se sećam, neka starija žena kad je nastradala pre 5-10 godina na Rumenačkom putu u Novom Sadu (malo iza pruge), svi su u komentarima odmah krenuli u linč vozača čim su pročitali da je vozač bio neki mlad momak. A kad ono, u sledećem tekstu napisali i da je žena pretrčavala ispred autobusa ako se ne varam, i da on nije išao iznad ograničenja.
Zato mislim da, ako je situacija bila takva da je žena sama sebe dovela u opasnost, da ne treba njemu skidati kožu s leđa. Treba da najebe što je vozio noću i pijan, jbg, i tako nešto, ali ne treba linč. I dobro, snimka nema, auto mu je uzet na veštačenje, i nadam se da će moći tako na osnovu nečega da zaključe kakav je tačno bio kontakt.
Meni inače iz teksta nije jasno ni kako je on to nju zakačio. Da li mu se provlačila s desne strane a on skretao desno ili nešto, da li je ona naletela s desne strane na njega s bočne ulice po 90 stepeni...
Nisam komentare čitao, samo sam malo nešto pogledao, ali na kakve tačno komentare ti misliš? Ako se može ukratko reći, ako ne, nije bitno.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja mojoj nisam davao da vozi dok se nije porodila. To hormoni pucaju, nepredvidjene reakcije… Moze svasta da bude i za volanom auta, a ne trotineta. Vozaci trotineta su cak i ugrozeniji (po meni) nego biciklisti zato sto stoje dok se krecu. Pisao sam i za kuma kako je imao peh, na svu srecu nista mu nije bilo. Kad se desi nesto, onda je kasno za bilo sta.
Ljudi su nenormalni. Malopre situacija u Mise Dimitrijevic, idem od Brace Ribnikar autom i sunce mi bije u soferku, i na raskrsnici covek sa bebom u kolicima nailazi, nije ni pogledao levo-desno, pa ni usporio, i prelazi pešački. Slazem se da imas prednost, ali stani, pogledaj. Sta da sam ja spustio pogled na trenutak?
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
- Martin Mystere
Naravno da ne treba linč i da je možda ona udarila u njega ili izletela ispred ali kada ti svesno piješ i sedaš za volan a još si početnik i pritom voziš u terminu kada nikako ne bi smeo onda je deplasirano pričati o bilo čijoj krivici osim sopstvenoj.Gazu napisao:Ne znam, on je svakako kriv zbog alkohola i noćne vožnje, ali idealno bi bilo ako bi se snimak imao. Tada bi videli i da li je bila situacija gde momak možda i nije kriv, možda mu je izletela. Ne radi se o prebacivanju krivice na žrtvu (mada u ovakvim situacijama može biti i upitno da li je ona žrtva), već stvarno treba uzeti u obzir sve mogućnosti.
Možda će se neko i smejati ali tamo negde marta 1993. godine čim sam položio rahmetli babo Dušan mi je dao savet da ne pijem ako vozim jer ma koliko znao kakva budala u tom slučaju sedi za volanom sa ove strane nikad ne znam koja i kakva budala je sa druge strane i čak i ako ne budem kriv na kraju ću biti kriv.
Evo skoro 30 godina sam vozač i nikad, ali nikad nisam pio kad vozim tim pre što sam imao brdo prilika da se uverim u to da sa druge strane ima brdo, ne budala već mega budala...
Što se tiče komentara tu mislim na one gde ubeđuju da on može da ima 0,5 promila alkohola u krvi (on je vozač početnik), da je ona jurila 40 km/h na trotinetu (!?), da nema njegove krivice jer je ona njega udarila sa leve strane etc.
- Grujic
- Moderator
Ali to jeste tako, ako je zaista tako?
Jel pod njegovom krivicom mislis na zakonsku za udes, ili moralnu?
Posto ova prva ne postoji.
Pisao sam, kolega od druga ima udes, cisto kao suza, lik prosao na stop i udario ga, na uvidjaju on naduvao nesto preko 0,5 promila.
Dobio redovnu prekrsajnu prijavu za alkohol, kaznu, bodove i zabranu, ali nista nije dobio za udes i stetu je regularno naplatio od osiguranja krivca.
Jel pod njegovom krivicom mislis na zakonsku za udes, ili moralnu?
Posto ova prva ne postoji.
Pisao sam, kolega od druga ima udes, cisto kao suza, lik prosao na stop i udario ga, na uvidjaju on naduvao nesto preko 0,5 promila.
Dobio redovnu prekrsajnu prijavu za alkohol, kaznu, bodove i zabranu, ali nista nije dobio za udes i stetu je regularno naplatio od osiguranja krivca.
- Martin Mystere
A šta je prekršajna prijava nego zakonska, samo je dosta blaža kazna nego za krivičnu prijavu koja bi išla ako je on nju udario (u tekstu su prilično neodređeni i kontradiktorni i pišu o obe mogućnosti)? On će svakako popiti neku od te dve prijavu i biti kažnjen, tu nema dileme.
O moralnoj odgovornosti ne treba ni diskutovati...
O moralnoj odgovornosti ne treba ni diskutovati...
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Tako je, isti savet i od mog ćaće - pijan je uvek kriv šta god bilo. A ovaj se vrlo rano oslobodio i počeo da vozi noću u pijanom stanju. Kao što ljudi pretpostavljaju da je ona kriva što je brzo vozila trotinet (a ko zna da li ga je vozila brzo), još bi logičnije bilo pretpostaviti da bi iskusniji (I TREZAN!) vozač verovatno sprečio nezgodu.
Uh, a što se komentara tiče, sa 0,5 promila ide 5-7 kaznenih poena, do 3 meseca zabrane vožnje, i novčana kazna od 10 do 20 hiljada dinara. Što je u praksi onda možda 20 hiljada bez zabrane vožnje ili 10 hiljada sa zabranom vožnje.
Treba ga odrati sa kaznama, dečko je napravio kiks, nije smeo voziti tad barem iz ta dva razloga. Jedino što ljudi u ovakvim situacijama često počnu pričati o silnim godinama robije, pa čak i za stvari koje se svakome mogu desiti, pa se s tim eskremima samo ne bih složio.
Uh, a što se komentara tiče, sa 0,5 promila ide 5-7 kaznenih poena, do 3 meseca zabrane vožnje, i novčana kazna od 10 do 20 hiljada dinara. Što je u praksi onda možda 20 hiljada bez zabrane vožnje ili 10 hiljada sa zabranom vožnje.
Treba ga odrati sa kaznama, dečko je napravio kiks, nije smeo voziti tad barem iz ta dva razloga. Jedino što ljudi u ovakvim situacijama često počnu pričati o silnim godinama robije, pa čak i za stvari koje se svakome mogu desiti, pa se s tim eskremima samo ne bih složio.