Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Ne brže od života!

Post od ljubitelj »

Da, pa šta sa time?
Nije to tema jer svi znamo da je tako po novom zakonu.Napisano je već da za to odgovara prekršajno.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

trojanac napisao:Ono što je najgore je što je zbog nečije gluposti stradalo nerođeno dete. Čija je krivica utvrdiće istraga. Ali je na krivcu i najveći deo moralne odgovornosti mada i drugom učesniku sigurno nije lako. Bilo kakva novčana ili druga zakonska kazna pada u drugi plan kada neko nastrada.

I sasvim se slažem. Alkohol nula kada se vozi. Sve i da nisi kriv, kriv si. Možda bi sve bilo drugačije da nisi popio alkohol, koliko god malo bilo.
Glupost je napravila trudnica koja u devetom mesecu sa stomakom do zuba stala na trotinet.
Pa, koji je to nivo idijotizma?

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Momčilo napisao: 11 Nov 2022, 13:55 Ljudi su nenormalni. Malopre situacija u Mise Dimitrijevic, idem od Brace Ribnikar autom i sunce mi bije u soferku, i na raskrsnici covek sa bebom u kolicima nailazi, nije ni pogledao levo-desno, pa ni usporio, i prelazi pešački. Slazem se da imas prednost, ali stani, pogledaj. Sta da sam ja spustio pogled na trenutak?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Od ovoga ja jako pizdim i stalno to sebi promrmljam u bradu. Da, najebacu ja ako te udarim, al’ zar tebi samome nije stalo do zdravih nogu i zivota???
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ako se dobro secam iu zakonu pise da mora da se uveri da je bezbedno pre stupanja na kolovoz.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

I još gore ako ovaj ide tako nepazeći prvo kolicima na put. A kakvi su ljudi buzdovani, hteo bi nekog da ubije da se neka nesreća desi detetu, ali ne bi njemu palo na pamet i sam pazi na to dete. Jbt, toliko da neko ne pazi na dete, to mi kao da je klinca nabavio negde, pa nije frka, poslaće mu drugog ako se nešto desi. Debili. :glavomuzid: Tu su ljudi kad treba kriviti drugog, a samokritičnost može da ostane i za neki drugi dan... Godinu... :D

Moguće da ima i u zakonu da moraju i oni da se uvere, al ipak je uvek na pešačkom u potpunosti kriv pred zakonom vozač. Osim možda u ekstremnijim situacijama, tipa neko naglo potrčao na pešački...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ne slazem se u potpunosti sa vama. Otkud znas koliko je on pogledao. Ono nije pomerao glavu, i nije zastao nista ne mora da znaci. Da li vi kada vozite pogledate bas svaku sporednu ulicu koja se uliva, a posebno ako je manje pregledna. Vozacu je obaveza da uspori pre svakog pesackog ako ima i malo manje preglednu situaciju, isto kao kada se uliva u put sa prvenstvom prolaza… Slazem se da ima ludaka pesaka koji nista ne gledaju, ali ima jos vise vozaca koje briga za pesake…
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Sve se ja slazem, i cija je obaveza sta i kako treba da se ponasa. Zato sto sam usporio pre pešačkog, nije bilo rizicne situacije, ali sta da nisam usporio? Koga briga posle to...

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pesak mora i da pokaze jasnu nameru da hoce da predje.

Ne moze da istrci iz ulaza ugrade direkt na pesacki, ne moze da prica telefonom i gleda na drugu stranu i onda se odjednom okrene i krene da prelazi itd...
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Jutros oko 5:40 na putu Zrenjanin - Melenci, kod raskrsnice za Elemir, poginulo svoje ljudi.
Kažu na terenu - direktan sudar. I sám sam imao sličnu situaciju na istom mestu. Lik je izleteo uključujući se iz pravca Elemira, levo je skretao prema Melencima, ja sam išao iz Melenaca nekih 120 km/h (njemu je ) i vukao je neki čamac. Bio je sumrak i još se videlo, ali da je bio mrkli mrak, ne bih mogao da usporim, ne bih ga video i sigurno bi udario u njega.
Pri tom na toj deonici je S krivina dužine skoro 600 metara, koja zna jako da zbuni i zavara vozače u proceni. Ljudi tu neretko obilaze, vozi se daleko brže od ograničenja i ko zna koliko je ljudi baš na tom mestu poginulo. Zadnji put pre 3 godine jedan dečko motorom sleteo u kanal, a telo mu završilo u šiblju, našli ga posle 6 meseci lokalni paori. Roditelji mislili da je pobegao u Austriju.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

srdjanyo napisao:Zadnji put pre 3 godine jedan dečko motorom sleteo u kanal, a telo mu završilo u šiblju, našli ga posle 6 meseci lokalni paori. Roditelji mislili da je pobegao u Austriju.
Strašno, i za momka i za porodicu.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

dragvorl napisao: 12 Nov 2022, 23:17 Ako se dobro secam iu zakonu pise da mora da se uveri da je bezbedno pre stupanja na kolovoz.
Tačno tako. Sigurno ne sme da upravlja vozilom koje se kreće 25+km/h.

Pritom osoba koja vozi neko prevozno sredstvo - nije više pešak. Sad je pitanje za šta je tačno okrivljeni odgovoran tu uopšte, bez obzira na užasne posledice. Edit: ipak nisam sasvim u pravu.
Član 96

Pešak je dužan da preko kolovoza i biciklističke staze prelazi pažljivo i najkraćim putem, nakon što se uveri da to može da učini na bezbedan način.

Prilikom prelaska preko kolovoza pešak ne sme da upotrebljava mobilni telefon niti da koristi slušalice na ušima.

Na putu sa pešačkim prelazom ili posebno izgrađenim prelazom, odnosno prolazom za pešake, pešak je dužan da se pri prelaženju puta kreće tim prelazom, odnosno prolazom, ako oni nisu od njega udaljeni više od 100 metara.
Definicija pešaka:
69) pešak je lice koje se kreće po putu, odnosno koje po putu sopstvenom snagom vuče ili gura vozilo, ručna kolica, dečje prevozno sredstvo, kolica za nemoćna lica ili lice u dečjem prevoznom sredstvu ili lice u kolicima za nemoćna lica koje pokreće sopstvenom snagom ili snagom motora ili lice koje klizi klizaljkama, skijama, sankama ili se vozi na koturaljkama, skejtbordu i sl,
Električni trotineti će morati posebno da se podvuku, jer previše dobro ubrzavaju i mogu vrlo brzo da se kreću, a korisnici su slabo svesni svega toga. Bajs fino mora da se potegne za 25km/h, a najslabiji mogući trotinet ide toliko, bolji i brže.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ovde jedino snagu motora mogu da imaju invalidska kolica, sve drugo nije pesak, tako da mislim ni da trotinet nije
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Šta god da zakon formuliše i kako se implementira, najvažnije od svega je da ljudi sami sebe čuvaju i ne dovode u nepotrebne opasne situacije. Džaba u konkretnoj situaciji i da se istera neka legalna pravda, neće vratiti izgubljeni život, a trauma ostaje zauvek.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ma nije to nebitno ni malo, na sve jos da robijas zbog budale...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Zid vs automobil pri 150 km/.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori