Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Pa pisao sam već gore, kod novog tipa Wintere mi deluje da su bočne stranice nešto ispupčenije/šire nego kod ostalih guma. Možda bi se to ispravilo kada bi se guma namontirala na felnu, nisam baš stručan...
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Ti obrati pažnju da dimenzija bude ista i uživaj
Dolaze sa natpisom "Made in Europe", do 2018-te su rađene kod nas.Skipper napisao:I stari dezen wintere je samo kod tigra, ostali brendovi imaju transformers šaru.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Takav im je kalup, uzasan, za skladistenje ako mene pitas non stop se krive.
Nece cesati, leci ce kako treba(ispraviti se), tako da slobodno sa te strane uzmi.
Jedina pozitivna stvar sa moje strane kod Tigra i derivata laka demontaza i montaza sa felne.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Nece cesati, leci ce kako treba(ispraviti se), tako da slobodno sa te strane uzmi.
Jedina pozitivna stvar sa moje strane kod Tigra i derivata laka demontaza i montaza sa felne.
Izvini što te smaram, ali kakva su tvoja iskustva sa Sava All Weather gumom?
-
- Pridružio se: 20 Maj 2019, 11:00
- Garaža: Audi A3 2.0 TDI 125kw CR 2011g quattro
Kakva su iskustva sa nexenom? Znam da su neka srednja kategorija.
Sent from my M2004J19C using Tapatalk
Sent from my M2004J19C using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Za to imas posebnu temu.A170T napisao: 13 Nov 2022, 21:33 Izvini što te smaram, ali kakva su tvoja iskustva sa Sava All Weather gumom?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Nexen odlican, po meni najbolji do premiuma.
Sava AllWeather ok, stavio sam zeni na Yeti jer prelazi 3000km god. Ali nista posebno realno. Sebi je ne bih stavio.
Tebi je bolji Matador AllWeather Evo, posto imas blata, makadama koliko sam skontao.
Sava AllWeather ok, stavio sam zeni na Yeti jer prelazi 3000km god. Ali nista posebno realno. Sebi je ne bih stavio.

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
A za teretni program?
Skoro sam kupio za jedan kombi Nexen i deluje dobro.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Skoro sam kupio za jedan kombi Nexen i deluje dobro.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Dopada mi se Matador, i one su od sada u opticaju. Hvaladag81 napisao:Nexen odlican, po meni najbolji do premiuma.
Sava AllWeather ok, stavio sam zeni na Yeti jer prelazi 3000km god. Ali nista posebno realno. Sebi je ne bih stavio.Tebi je bolji Matador AllWeather Evo, posto imas blata, makadama koliko sam skontao.
Pravi se još pod 5-6 marki stara "Vintera"Skipper napisao: 13 Nov 2022, 17:42 I stari dezen wintere je samo kod tigra, ostali brendovi imaju transformers šaru.
https://passenger-car.taurus-tyres.com/ ... aurus-601/
https://passenger-car.orium-tyres.com/p ... orium-601/
https://passenger-car.tigar-tyres.com/p ... -winter-1/
https://idilis-tyres.com/products/idilis-601/
... da ne guglam svaku, samo ih nisam video pod markom Kormorana od onih desetak Mišelinovih klonova, ostali je prave. Kao i "Siguru" i "Primu". Teško se firme lišavaju upotrebljivih kalupa, čak se i Trajalove putničke proizvode i dalje - tek je tu haos, kalupi su i dalje u vlasništvu Trajala ali su iznajmljeni Kuperu. Čak i bledere i dalje proizvodi naš Trajal (ne onaj deo koji je prodat).
Dimenzije guma su nominalne, nisu 100% tačne. Imaj u vidu.A170T napisao: 13 Nov 2022, 17:09...Drugo, osmotrio sam novi tip Wintere. Ono što me iznenadilo u vezi njih jeste da su bočne stranice gume mnogo ispupčene u odnosu na sam gazni sloj gume. Da li su se izobličile u transportu ili su tako konstruisane nemam pojma. Ali da sam ih poručio online verovatno da bi zidovi gume češali o unutrašnje blatobrane i plastike i tu bih imao problema. Bilo je i nekih Kelly guma, kod njih to nisam primetio.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Sinoc sam bas prosao prored fabrike Trajal, da li oni i dalje proizvode gume?
Letnje su mi bile Dunlop SportMax 225/45/17, zimske ista dimenzija samo Sava UHP2 ako nisam omasio oznaku.
Za vikend se vozao po Kopaoniku i iskreno odlicna guma...bukvalno imam osecaj kao da vozim i dalje na letnjim. Mozda su malo bucnije u odnosu na letnje ali to svakako smatram da je normalno.
Tako da za vrlo malu razliku u odnosu na Tigar transformers dobijas mnogo bolju gumu.
Letnje su mi bile Dunlop SportMax 225/45/17, zimske ista dimenzija samo Sava UHP2 ako nisam omasio oznaku.
Za vikend se vozao po Kopaoniku i iskreno odlicna guma...bukvalno imam osecaj kao da vozim i dalje na letnjim. Mozda su malo bucnije u odnosu na letnje ali to svakako smatram da je normalno.
Tako da za vrlo malu razliku u odnosu na Tigar transformers dobijas mnogo bolju gumu.
Trajalova fabrika autoguma u Dedini se sada zove "Kuper" (uskoro će verovatno "Gudjer"), i proizvodi "Starfajer", "Avon", "Kuper" i "Mentor" (stari modeli "Trajala"), ali prevashodno skuplje brendove za izvoz.somi-car napisao: 14 Nov 2022, 13:25Sinoc sam bas prosao prored fabrike Trajal, da li oni i dalje proizvode gume?
Trajalova Fabrika teretnih i industrijskih pneumatika FTIP u Parunovcu proizvodi traktorske, viljuškarske, prikoličke, teretne... gume "Trajal", "Obilićevo", "Zakićevo", i odnedavno je preuzeto pravo na ime "Rekord".
Trajalova Fabrika guma unutrašnjih i za dvotočkaše FGUD u Ćićevcu proizvodi gume pod pomenutim markama, sa izuzetkom "Rekorda".
Postoji i proizvodnja guma za avione (npr. vide se na slikama lovci-bombarderi "J-22 Orao" sa njihovim gumama), ali izuzev nekih sitnica oko konstrukcije ne znam detalje oko toga.
@somi-car ne bi trebalo da je bilo koja aktuelna zimska bučnija od UHP letnje. Probaj malo da ih doduvaš, 0.2 - 0.3 u odnosu na preporučen pritisak pa javi šta se dešava.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Bucnija je i kod mene Sava zimska u odnosu na Sava letnju gumu.