Auto sijalice
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Auto sijalice
Jok, neke random, 300din je par. Nisam nasao neke brendirane, to sam uzeo slucajno usput, isao sam po LED-ove.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Nesto bezveze gledam po netu i naletim na Osram sijalice i pise: garancija proizvodjaca 24 meseca
Na sta se odnosi garancija?
Na sta se odnosi garancija?
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Pa na sijalicu
Moz da zaboravis na to. Ko ce da dokaze zasto je crkla sijalica. Dal je los napon na kolima, dal si je pipao prstima...

Moz da zaboravis na to. Ko ce da dokaze zasto je crkla sijalica. Dal je los napon na kolima, dal si je pipao prstima...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Meni prosle nedelje riknu obe sijalice od jednom do duse, ima godinu dana sigurno kako sam ih menjao.
Posto uzimam one klasicne osram a bese nesto kasno i Metro mi je bio usput, svratim tamo a obicnih osram nema, samo one long life ili kako vec, skoro pa duplo skuplje od obicnih. Nisam bio odusevljen ali nisam ni imao izbora, svetla nemam a napolju mrak i uzmem dve sijalice. Namontiram ih odmah na parkingu i prilikom paljenja, jedna samo zatreperi i crkne, smorio sam se k'o zmaj sto sam bacio pare. Nisam je pipnuo jer sam koristio rukavice, kao i uvek, jednostavno losa sreca.
Na kraju sam vozio sa jednim obaorenim svetlom do prve pumpe na autoputu i kupio neku najjeftiniju za 250din stop sam trebao odmah da uradim
Posto uzimam one klasicne osram a bese nesto kasno i Metro mi je bio usput, svratim tamo a obicnih osram nema, samo one long life ili kako vec, skoro pa duplo skuplje od obicnih. Nisam bio odusevljen ali nisam ni imao izbora, svetla nemam a napolju mrak i uzmem dve sijalice. Namontiram ih odmah na parkingu i prilikom paljenja, jedna samo zatreperi i crkne, smorio sam se k'o zmaj sto sam bacio pare. Nisam je pipnuo jer sam koristio rukavice, kao i uvek, jednostavno losa sreca.
Na kraju sam vozio sa jednim obaorenim svetlom do prve pumpe na autoputu i kupio neku najjeftiniju za 250din stop sam trebao odmah da uradim
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
A zasto ne sme da se pipa sijalica prstima? Znam za to odavno, ali nikada nisam cuo zbog cega je tako.
- nuk
- Kontakt:
to je neka fora sa masnocom sa koze koja ostaje na staklu, ja nesto i ne verujem u te teorije ali eto, ispostujem tako sto stavim rukavice da se ne bih ispraljao
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Pff ja mislio neki jaci razlog je u pitanju.
Inace, kad god sam otvarao kutiju od sijalice, uvek sam otvorio onu pogresnu stranu, tj. tamo gde ne sme da se pipa.
Inace, kad god sam otvarao kutiju od sijalice, uvek sam otvorio onu pogresnu stranu, tj. tamo gde ne sme da se pipa.

- nuk
- Kontakt:
dobar je razlog jer zbog toga navodno halogene sijalice pregaraju
- Uroš S.
Valjda kao zbog te masnoce koju ostavis na sijalici toplota se ne rasipa ravnomerno pa se sijalica neravnomerno greje i crkne. Ili pukne.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
How yes no
Vala, ispispao sam svaku dok sam je ubacio u kutiju, izvadio iz kutije, pa na kraju i zamenio. PItaj Boga ko je sve ispisao nije
I eno, rade sasvim lepo i dugovecno...
Vala, ispispao sam svaku dok sam je ubacio u kutiju, izvadio iz kutije, pa na kraju i zamenio. PItaj Boga ko je sve ispisao nije

I eno, rade sasvim lepo i dugovecno...
- Uroš S.
Ja sad kad sam stavljao NB+ video na kutiji da se rukuje njima s rukavicama i da se ne pipaju, ko ce ga znati. Mislim da to vazi samo za halogene i sulfitne sijalice.
Inace imam jednu H7 sijalicu u rezervi jer su mi slepci dali pogresan set rez. sijalica kada sam preuzimao auto. Ako nekom treba nek se javi. Neka mala privreda je u pitanju al moz da posluzi za prvu pomoc.
Inace imam jednu H7 sijalicu u rezervi jer su mi slepci dali pogresan set rez. sijalica kada sam preuzimao auto. Ako nekom treba nek se javi. Neka mala privreda je u pitanju al moz da posluzi za prvu pomoc.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- Uroš S.
Ma odakle mi rukavice, al nije ni bilo potrebe, samo pažljivo 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ja od pre nesto manje od godinu dana koristim samo Bosch 50+ . Sijaju mnogo bolje/jace nego obicne a traju dugo, tipa NB i razne Philips varijante su mi trajale 2-3 meseca, a ova jedna mi je prvi put crkla posle 7-8 meseci...