Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Pa realno, toliko trosi svaki dizel na takvim relacijama. Imao sam i manju potrosnju od toga. Do Sapca od NS moze bez problema ispod 4L. Ako se vozi po ogranicenju i tecno i ako nema neke guzve.
Ja sam do Sarajeva i nazad uz veoma agresivnu voznju imao 4,8L prosek (u to ulazi i oko 10% striktno gradske NS voznje pre toga). Recimo od Romanije do Zvornika mi je pokazivalo 3,5-3,8. Okej, ima i nizbrdo solidno, ali moze bez problema.
Ja sam do Sarajeva i nazad uz veoma agresivnu voznju imao 4,8L prosek (u to ulazi i oko 10% striktno gradske NS voznje pre toga). Recimo od Romanije do Zvornika mi je pokazivalo 3,5-3,8. Okej, ima i nizbrdo solidno, ali moze bez problema.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Isti motor samo u a class

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk
Bas je bila lagana voznja, veci deo puta po ogranicenju, najvise zbog magle. Znam da su ti motori štedljivi bas, ali verujem da ce se prosek na duze staze odrzati na 5 - 5,5L otprilike.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Audi a6 2.0 tdi
1.0t, tri cilindra, najveća potrošnja u vožnji koji sam uspeo da postignem 8.8 litara, na slici je malo manja jer je pala pred kraj zbog gužve kad sam morao da usporim. Dakle gas patos i ne može preko ovoga, ako ne računamo stajanje u mestu u kilometarskim kolonama.
PS u momentu se išlo i 180 i naravno odmah su dva sAudijca morala da leče komplekse i da me jure.

Послато са 2203129G помоћу Тапатока
PS u momentu se išlo i 180 i naravno odmah su dva sAudijca morala da leče komplekse i da me jure.

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Stvarno ne troši mnogo...koje je snage beše?
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Sent from my LE2121 using Tapatalk
100ks
Ako smem da napisem
Meni je prethodni mesec potrosnja bila okruglo 15l tng-a.
U pitanju je Peugeot 307 1.6 16v benzin + tng.
Svaki dan ista relacija: Mirijevo-Navigator (Milutina Milankovica) ujutru u pola 9, a povratak u 17:00.
Isti ovaj auto mi trosi 8-9l tng-a na otvorenom (autoput+magistrala), i oko 10-12l tng-a cisto po gradu.

Meni je prethodni mesec potrosnja bila okruglo 15l tng-a.
U pitanju je Peugeot 307 1.6 16v benzin + tng.
Svaki dan ista relacija: Mirijevo-Navigator (Milutina Milankovica) ujutru u pola 9, a povratak u 17:00.
Isti ovaj auto mi trosi 8-9l tng-a na otvorenom (autoput+magistrala), i oko 10-12l tng-a cisto po gradu.
Сад му није ништа...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Tu sam i ja sa 1.6 Zukijem, od 7 do 15 TNGa. Može i malo više, kada se baš potrudim 
Do/iz UE, preko Rudnika, oko 8. Može 6-7 na vr' gasa, bez AP ili većeg brda.
Duže relacije van grada, mešano sa AP, oko 10l. Tipa putešestvije po Srbiji ili Grčka.
BG odavno nisam ispod 12, posebno ukoliko ne pređem nijedan most.
TapaT

Do/iz UE, preko Rudnika, oko 8. Može 6-7 na vr' gasa, bez AP ili većeg brda.
Duže relacije van grada, mešano sa AP, oko 10l. Tipa putešestvije po Srbiji ili Grčka.
BG odavno nisam ispod 12, posebno ukoliko ne pređem nijedan most.
TapaT
Ja takođe ne pamtim jednocifrenu potrošnju tng-a.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Ja kad idem do Uzica uvek sipam na NIS pumpi kod Arene, i tu resetujem board. Nekako mi najbrze na Dobanovce pa na MV.
Od Arene do kuce u Ue mi prosek bude oko 100km/h - 105 km/h . I tu mi je potrosnja oko 8-9 l tng-a.
Od Arene do kuce u Ue mi prosek bude oko 100km/h - 105 km/h . I tu mi je potrosnja oko 8-9 l tng-a.
Сад му није ништа...
Prva slika je moja standardna svakodnevna ruta do posla. To je kad se vozi po PSu al retko prelazi 6l kad se malo žustrije vozi ( stavio sam čisto poređenja zbog druge fotke) a druga fotka je prosečna potrošnja na većem uzorku gde ima i gradske BG gužve u špicevima i Auto Puta gde retko vozim ispod 140 a i magistrale , kao kad idem na posao (slika gornja).
U svakom slučaju, onaj ko vozi po PSu i ograničenjima, dakle defanzivno i ima laku nogu na gasu, može opušteno i ispod ove cifre od 7litara.

U svakom slučaju, onaj ko vozi po PSu i ograničenjima, dakle defanzivno i ima laku nogu na gasu, može opušteno i ispod ove cifre od 7litara.

- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Skroz u redu potrošnja.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Ma šta u redu, moj dizel ni za opkladu ne može toliko.
Sent from my SM-F936B using Tapatalk
Sent from my SM-F936B using Tapatalk