Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Re: Stigla zima...

Post od Misha »

Kod nas i nije bas nesto napadao,ne mora da radi lopata. Posto za vikend najavljuju ledenu kisu,pomericu odlazak u Madjarsku za sutra.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Juče uveče u kraju gledam A6 quattro, na ravnom se zaglavio, stao samo da skoči do trafike ili tako nešto.
Šestorica ljudi nisu mogli da ga pomere, a točkovi (svi naravno) se okreću kao na dečjoj igračkici. Letnje gume.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

jaksa napisao:Juče uveče u kraju gledam A6 quattro, na ravnom se zaglavio, stao samo da skoči do trafike ili tako nešto.
Šestorica ljudi nisu mogli da ga pomere, a točkovi (svi naravno) se okreću kao na dečjoj igračkici. Letnje gume.
Al je sinoc iz Pariske, prema SIme Markovica na semaforu, na uzbrdici pored mene stao 3.2 Q, iz Vlade. Ja nisam stigao u prvu da ubacim i lagano da krenem, on je vec bio negde kod crkve :kezo:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Jel bi po default-u neki tako Q7 sa svim zivim pomagalima i sistemima trebao mnogo bolje da se ponasa sa onim ogromnim gumama nego moj Polo sa /175 gumama?

Pitam zbog toga sto sam preksinoc isao prema Zrenjaninu i isao sam oko 80km/h sto je daleko od normalne brzine za to stanje puta (led 5 cm, pa preko toga utaban sneg), msm sve sam ih obilazio, ali sam onda video ksenone u retrovizoru koji su mi se dosta brzo priblizavali i obidje me Q7 po mojoj proceni minimum je isao 110km/h a verovatno i vise... Sta bi se dogodilo da naidje na rupu u ledu, da treba da zakoci, ja stvarno ne znam koliko tu moze da mu pomogne quattro, i ti sistemu proklizavanja...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Za sneg sigurno da mu sve pomaže. Ako naleti na čist led, tu bi se teško izvukao. Moj dobar prijatelj je pre desetak godina, na autoputu BG-ZG, naleteo na led pri velikoj brzini, izgubio kontrolu, izleteo i isprevrtao se. Vozio je tada aktuelnu Hondu CR-V, dakle pogon na svim točkovima, relativno težak auto, elektronski sistemi... ali ništa nije pomoglo. Sreća pa je ostao živ.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ljudi se malo više opuste jer takav auto ide kroz sneg kao kroz travu, težak je, stabilan i seče ga, kad menjaš trake pa moraš kroz onaj nabačen sneg na sredini auto to i ne oseća (nema zanošenja), imaju veći osećaj sigurnosti pa zato voze brže, ali kao što kaže Trojanac - na ledu je sasvim druga priča...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Juce sam popodne gurao komsiju koji se malcice zaglavio sa starim 190d, a taman kad smo njega pogurali, drugi komsija se zaglavio sa 740i , ali je morala da radi i lopata posto mu je dupe pobeglo u dubok sneg. Ovaj sa 190d je imao zimske gume, ali car sa 740i vozi na letnjim. Ja bih mu oduzeo vozacku i vratio mu je na prolece.

@Trojanac, mislim da ESP pomaze i po ledu. Ako se dobro secam Tiff Needell je pre 5-6 godina testirao voznju po ledu sa i bez ESP-a. Ovaj bez se izvrteo na najmanje cimanje, dok je sa ESP bez problema odradio slalom po zaledjenoj podlozi.
Ja sam juce i danas na kruznim tokovima gde nema maltene nikog (obilaznica oko ZR) pokusavao da dodavanjem gasa tokom skretanja izbacim auto iz ose, ali nema sanse. Elektronika ne dozvoljava. Cim milimetar proklizi tocak, odmah intervenise i vraca auto na putanju. Taj Q7 ima sigurno sve sto ima i moj auto, mozda i jos nesto vise, tako da mislim da je u konkretnom slucaju najveci (mozda i jedini) problem ako treba da ZAKOCI, bilo po ledu ili snegu, jer mu tu nikakva elektronika nece pomoci. (samo dobre gume i donekle ABS, ali to ima svaki auto kojeg normalan covek vozi po ovakvom vremenu, tako da taj Q7 nema nikakvu prednost tu)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Probaj da isključiš dtc pa vidi da li će ti izbacivati zadnji kraj. Isto je i sa peticom rwd, nema šanse kolko god dao jak gas da te izbaci ali već na prvom stepenu isključenja driftuje kao lud ali relativno bezbedno jer te brzo vraća u normalu.

Vozio sam juče audi allroad sa 4 nove GY ug8. Nije nešto zabavna vožnja jer se osećaš kao putnik u vozilu, previše snage ide napred što znači nema drifta i feedback-a ali nema teorije da se zaglavi ni u najdubljem snegu a na najstrmijoj uzbrdici stanem i krenem najopuštenije bez ikakvog problema. Iz mesta kreće kao katapult bez obzira koliko ima snega na putu.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Iako nisam imao sve te ultra mega sisteme, cenim da mi ni oni ne bi mnogo pomogli pri onome sto sam izazvao pre skoro godinu dana. A istom deonicom sa istom brzinom sam prolazio nekoliko puta, ali u drugim vremenskim uslovima.
Kad dokacis led a pri ozbiljnoj si brzini ima ozboljno i da se razbijes. Da ne kazem razbices se ko kanta, ili o kantu. :kuku:
Elektronika moze da te koriguje pri NORMALNIM brzinama (a normalno zavisi od uslova na putu kao i samog puta i okruzenja gde vozis). A mnogo je "lep" osecaj kad pri velikoj brzini izgubis kontrolu nad vozilom.
Verujem ja da je se taj u Q7 osecao sigurno u datom trenutku jer sam i ja. Mislis da drzis sve konce u rukama, da "normalno" vozis, samo eto malo brze, kao i da imas dovoljno znanja i iskustva da bi tako vozio. Samo se nadam da je taj pre gubljenja kontrole ukapirao da bi mokao da pomeri ciglu sa gasa, kako po svoje dobro tako i po ostale prisutne na drumu i u njegovom vozilu.

Elem, kad bi iko od mog komsiluka razmisljao kao sto mislim da treba po putanju snega na parkingu... A ja da cistim jedno mesto pa da mi se neko uvali kad auto izadje necu. A parking je sou. Kad ga vidim kroz prozor lakse mi je sto mi trenutno nije auto na raspolaganju pa ne moram misliti kako se parkirati i isparkirati.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Stjepa napisao:Kad dokacis led a pri ozbiljnoj si brzini ima ozboljno i da se razbijes. Da ne kazem razbices se ko kanta, ili o kantu. :kuku:
:kezo: :kezo: :kezo:

Q7 i ostali teškaši če se samo gore razbiti od malog vozila ako izgube grip.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

ima li snega u KLINICKOM CENTRU SRBIJE

Post od iggyboy »

Treba sutra ujutru da vozim caleta do KCS-a i mislim se dal da polazim autom,tamo je guzva za parking i kad nema snega a sta sad da radim,gde da se parkiram.Ako je neko bio slucajno danas ne bi bilo lose da kaze kakva je situacija sa parkinzima.Ja konkretno idem u glavnu zgradu.Jel mogu mozda negde u blizini da se parkiram, ja dolazim autoputem i iskljucujem se u Kneza Milosa, pa u drugu desno.Hvala.
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: ima li snega u KLINICKOM CENTRU SRBIJE

Post od Grujic »

Ma haos je.. Ima snega dosta pa je manje parking mesta
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ako bas moras kreni ranije jer ces sigurno da napravis par krugova dok nadjes parking.
Slika
Korisnikov avatar
Aleksandar194
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: Koji bus prvi naiđe...

Post od Aleksandar194 »

Da znas da se parking ne placa ovih dana.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Slika
Odgovori