Zimske gume - da ili ne?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Zimske gume - da ili ne?
U komšiluku, vulkanizer je danas zaposeo i deo prometne ulice. Menjaju gde stignu, navala kao nikada.
Kolaps, kolona sa svih strana, jer od njegovih mušterija ne može da se prođe.
Uredno ima i čunj, da zatvori deo ulice...
TapaT
Kolaps, kolona sa svih strana, jer od njegovih mušterija ne može da se prođe.
Uredno ima i čunj, da zatvori deo ulice...
TapaT
Ima nas. Ne vozim trenutno ujutru niti noću pa nije problem, ali je definitivno trenutak za zamenu. Prognoza je bila dobra, gledao krajem prošlog meseca...Kompresor napisao: 26 Nov 2022, 08:42 Ima li nas koji smo jos na letnjim, da li montirati zimske ili sacekati jos malo?
Zadnjih 4-5 godina menjam 15. decembra.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja danas promenio.
Od jednog komšije pozajmio akku pištolj za točkove, od drugog "krokodilku", treći komšija doneo nešto da pijemo i napravili veselo
auto ružan kao i svaki put.
Od jednog komšije pozajmio akku pištolj za točkove, od drugog "krokodilku", treći komšija doneo nešto da pijemo i napravili veselo

Zamenih i ja danas, malo rekreacije plus klinci oko mene i oni kao majstorisu pa je sve nekako lakse, moze i da pada sada
.

Ja bih voleo da pada, ali sneg je retkost poslednjih 10 godina, bar u gradovima, bude par puta po 2 dana.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Jos uvek sam na letnjim gumama, zimski set stoji nov jos od 2020 oktobar. Poslu zimu takodje nisam stavio zimske... Nije ni bilo potrebe. Slabije se auto vozio, a i ujutru ako je bio neki blagi minus takodje auto nije vozen, samo po potrebi u kupovinu itd...na posao sa S-Bahn 
Ford S-Max 2,5t

Ford S-Max 2,5t
Kakva su najsvežija tumačenja "uređaja i opreme za povećanje trakcije"? Da li tu spada 4x4 pogon, tj da li moram da imam lance ili čarape?
Nekako mi više sigurnosti uliva 4x4 nego čarape ali šta kaže zakon?
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ma -0,5 stepeni bilo kog mene na displeju u 7 sati, put je bio mestimično klizav. Novi Sad, Adice. Uopšte ne vidim razlog da se ne menjaju gume osim ako su all season. Može se reći "pa neću ići nigde rano" ili tako nešto, ali zašto sebi bezveze postavljati takvo ograničenje.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja juce zeni promenio, sebi jos pocetkom meseca.Kompresor napisao:Ima li nas koji smo jos na letnjim, da li montirati zimske ili sacekati jos malo?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kod nas u firmi svi terenci imaju pa kontam da je obavezno.Dare4x4 napisao:Kakva su najsvežija tumačenja "uređaja i opreme za povećanje trakcije"? Da li tu spada 4x4 pogon, tj da li moram da imam lance ili čarape?
Ljudi danas kada sam prao alu felne sa unutrasnje strane felni kao da se skida neka plasticna folija, to je kao neka zastita ili, inace kada se skine to felne kao nove iznutra.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Kakva plasticna folija? Mislis traka id tegova?
Uzmi gumeni tubeles ventil, stavi na busilicu i skini.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Uzmi gumeni tubeles ventil, stavi na busilicu i skini.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Možda nikad nije skinuta folija?
Da, tacno tako, kad je suvo letnje su top uvek, kad je mokro blize su zimske, naravno, kad je sneg nema druge opcije nego zimske ili AS