Trenutno sam u potrazi za "novim" autom.
Sada vozim Astru H 1.6 benzinca koja mi radi posao ali se osecaju godine i dobro bi mi došlo nešto malo veće i udobnije za duže putovanje sa dvoje dece (5 i 7 godina tako da još uvek muku mučim sa dečijim sedištima i prostorom na zadnjoj klupi), a da opet nije previše veliko.
Generalno sam laik, auto mi je prevozno sredstvo od tačke A do tačke B tako trenutno skupljam iskustva i savete da bih napravio "educated guess", uzeo nešto pa kud puklo
Po glavi mi se vrzmaju sledeći kriterijumi:
1. Uzeo bih benzinca - uglavnom vozim auto po gradu, ne pravim velike kilometraže a sa ovim cenama dizela ne vidim nikakvu prednost dizelaša (možda grešim)
2. Udobnost - da je udobnije od Astra, što ne bi trebalo da bude preterano teško

3. Klirens - da nije prenizak, pošto sa vremena na vreme vozim po poljskim i planinskim putevima, Astra mi je tu potaman
4. Veličina - nešto tipa C-Maxa ili Scenica
5. Godište/cena - 2012 pa na ovamo, do nekih 10k EUR
Merivu sam otpisao pošto je unutra baš mala.
Scenic mi deluje ok po veličini i ostalom ali benzinci u ovom godištu su uglavnom 1.2 i dosta slabi a dizel mi se ne uzima + par poznanika koji imaju Scenica ili su imali pre su imali dosta peripetije oko elektronike
C-Max ima solidnije benzinske motore (1.5 i 1.6), nešto je skuplji ali mi potencijalno deluje kao nešto što bi mi se uklopilo u ono što tražim
Svaki savet, sugestija i podeljeno iskustvo su dobro došli
Hvala!