Jeste, tako je bilo i pre, samo u jednom periodu posle 2000te negde su uvedene razne besmislice, valjda u opštem trendu kolapsa drustva nemogućnost primene postojećih zakona kompenzuju izmenama istih.123456 napisao: 10 Dec 2022, 15:56 Zar nije po novom dozvoljeno preticanje preko pune u slučaju radnih mašina, traktora...? Ovo bo trebalo da spada u to.
Kako se vozi u Srbiji?
Re: Kako se vozi u Srbiji?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
To je od relativno skoro izmenjeno, nije od pocetka novog zobsa bilo, samo treba proveriti i videti kako je tacno formulisano
Meni je nešto u glavi da može da se pretiče sa dva točka preko pune, ako uslovi dozvoljavaju.
Послато са 2203129G помоћу Тапатока
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Dozvoljeno je preticanje preko pune linije traktora, samohodnih poljoprivrednih mašina i ostalih radnih mašina koji imaju ograničenu brzinu do 40 km/h.
ZOBS iz 2009.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
ZOBS iz 2009.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kako se vozi u Srbiji?
Od 2018 mogu da se pretiču traktori, motokultivatori, zaprežna vozila i slično, ali ne i kamioni, koliko god da su spori.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... une-linije
[mention]Xepoj87 [/mention] Jedan moj drugar je dugo živeo sa ribom i kad su se posle decenije i kusur venčali pitamo ga, pa dobro, šta se promenilo?
- “njena uloga je prešla iz savetodavne u naredbodavnu!”
Eto, da znaš šta te čeka
edit: ne znam da li je važilo i od ranije, sve su mi izlazili članci od 2018
[mention]Xepoj87 [/mention] Jedan moj drugar je dugo živeo sa ribom i kad su se posle decenije i kusur venčali pitamo ga, pa dobro, šta se promenilo?
- “njena uloga je prešla iz savetodavne u naredbodavnu!”
Eto, da znaš šta te čeka

edit: ne znam da li je važilo i od ranije, sve su mi izlazili članci od 2018
- Grujic
- Moderator
Nije sigurno 2009. bilo je bas price oko toga jer su mnoge stvari bas zategli, ta je jedna od.srdjanyo napisao: 10 Dec 2022, 17:25 Dozvoljeno je preticanje preko pune linije traktora, samohodnih poljoprivrednih mašina i ostalih radnih mašina koji imaju ograničenu brzinu do 40 km/h.
ZOBS iz 2009.
Isto i za zabranu, ranije je bilo za sve kategorije, sada za jednu, postepeno se ublazivalo sa izmenama i dopunama, i meni se cini da je to tako oko 2108te..
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pretičeš ga, sve je po zakonu.BigMazzy napisao: 10 Dec 2022, 15:31 Da se vratimo na temu, dakle naletite na ovo vozilo a punaaa linija, i to baš duugoooo. Jel pretičete ili gegate 20 na sat sledeća dva kilometra?
Inače nedugo zatim je jedan domaćin pustio stado ovaca na livadu preko puta na ispašu. To nisam stigao da slikam jer sam bio zatečen. Ipak je magistrala u pitanju.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Kad smo kod pune linije, iznenadih se informacijom da je dozvoljeno i obilaženje autobusa u stanici, pod uslovom da se ne ugrožava saobraćaj iz suprotnog smera, i da nema pešačkog neposredno ispred/iza stajališta... Damir Okanović bio gost na Super FM-u letos.
U linku je trenutak baš kada se to pominje, kome ne otvori od tog trenutka neka premota na 1:09:45
U linku je trenutak baš kada se to pominje, kome ne otvori od tog trenutka neka premota na 1:09:45
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
- Grujic
- Moderator
To je odavno, i za to je bas on govorio svojevremeno da policija pise kazne neosnovano, 10 god ima tome...
Samo bese ne sme kada su deca u autobusu (onaj znak), tada moras stanes skroz
Samo bese ne sme kada su deca u autobusu (onaj znak), tada moras stanes skroz
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Sami mali off, kad su (školska) deca u pitanju i njihov prevoz. 2019. sam bio u USA, i zanimljiva stvar sa onim njihovim žutim školskim busevima. Kada stane da klinci uđu/siđu, sa vozačeve strane se izvlači mali stop znak, i saobraćaj u oba smera mora da stane dok je bus u stanici.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Nije u srb. ali moglo bi da bude.
https://www.reuters.com/world/europe/sp ... 022-12-05/
Pa ti vozi 200 i blicaj.
https://www.reuters.com/world/europe/sp ... 022-12-05/
Pa ti vozi 200 i blicaj.
Sad sam glesao u SAT-u. I kod nas će možda uvesti ovo.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Koliko je tih sto voze 200 i blicaju nekom na AP ko vozi 130.
Vise je debila sto zajase levu i voze 100 110.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Vise je debila sto zajase levu i voze 100 110.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Debilima zbog toga nece oduzimati aute.
Tako da me oni ne brinu.
Meni je zbog radi mene
Jedino sto ja ne blicam, ali zato obilazim s desna
Tako da me oni ne brinu.
Meni je zbog radi mene

Jedino sto ja ne blicam, ali zato obilazim s desna

https://www.rts.rs/page/stories/sr/stor ... srece.html
Voze kao na reli-stazama, policijski presretač se kreće i brže da bi snimio prekršaj
Od početka godine, u saobraćajnim nesrećama na putevima Srbije, poginule su čak 522 osobe, dok je više od 17.500 povređeno. Da bi se uticalo na tu statistiku i sankcionisali oni koji voze neprilagođenom brzinom pomažu i policijski presretači. Od početka godine registrovali su oko 25.000 prekršaja, a naša ekipa je proveravala ko seda u ova neobeležena policijska vozila i šta je potrebno da bi se stigli bahati vozači.
...
Voze kao na reli-stazama, policijski presretač se kreće i brže da bi snimio prekršaj
Od početka godine, u saobraćajnim nesrećama na putevima Srbije, poginule su čak 522 osobe, dok je više od 17.500 povređeno. Da bi se uticalo na tu statistiku i sankcionisali oni koji voze neprilagođenom brzinom pomažu i policijski presretači. Od početka godine registrovali su oko 25.000 prekršaja, a naša ekipa je proveravala ko seda u ova neobeležena policijska vozila i šta je potrebno da bi se stigli bahati vozači.
...