Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Stigla zima...

Post od srdjanyo »

Saša napisao:Kad smo već kod plave tečnosti, i ova iz Lidla je plava: Slika

Slika

Zimska, do -20 C, 499 din pet litara. Sipao u Punta a u Kadjara ću sutra.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Priznajem, fejlovao sam. :kezo:
A, možda stave i metil alkohol, kao kod nas u aferi "Zozovača", pa bude još gorih situacija.
Ali stoji da LIDL kuburi sa rokovima.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Nekoliko tečnosti ima metil, recimo "Eko" - barem je tako bilo prošle-pretprošle zime.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sastav ove Lidlove tečnosti je 30% etil-alkohol, manje od 5% "anjonski surfaktant" i manje od 5% miris. Ne piše ša je ostatak - voda, šta bi bilo drugo. Rok upotrebe 36 meseci. Proizvodi je za Lidl "Swan Lake d.o.o" Kovin. :)

Inače, koja milina jutros - isteram Kadjara iz garaže a on čist i suv (opran u petak uveče i nije isterivan napolje, po gradu vožen samo Punto). Prosto mi bilo neprijatno na semaforima među drugim automobilima, svi slabo očišćeni od snega i prljavi do prozora a moj auto blista... :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kad se zapuše brizgaljke od tih jeftilen tečnosti biće qq ll.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Saša napisao:Sastav ove Lidlove tečnosti je 30% etil-alkohol, manje od 5% "anjonski surfaktant" i manje od 5% miris. Ne piše ša je ostatak - voda, šta bi bilo drugo. Rok upotrebe 36 meseci. Proizvodi je za Lidl "Swan Lake d.o.o" Kovin. :)

Inače, koja milina jutros - isteram Kadjara iz garaže a on čist i suv (opran u petak uveče i nije isterivan napolje, po gradu vožen samo Punto). Prosto mi bilo neprijatno na semaforima među drugim automobilima, svi slabo očišćeni od snega i prljavi do prozora a moj auto blista... :D
Indikativno je jutros bilo ko nema garažu. Vidim, mnogi voze besne džipove, premium nemačke automobile - skinuli sneg sa šoferšajbni, sa prozora prednjih vrata... Strašno, kako ljudi ne razmišljaju o bezbednosti u saobraćaju... Da ne pominjem kretanje na posao 5 minuta pre početka radnog vremena.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Saša napisao: 12 Dec 2022, 10:13 Sastav ove Lidlove tečnosti je 30% etil-alkohol, manje od 5% "anjonski surfaktant" i manje od 5% miris. Ne piše ša je ostatak - voda, šta bi bilo drugo. Rok upotrebe 36 meseci. Proizvodi je za Lidl "Swan Lake d.o.o" Kovin. :)
Oni proizvode alkohol - valjda.

Prema testovima, "Lidlova" nemačka tečnost je najnežnija prema karoseriji nakon "OMV-ove". Meni je najbitnije da nema etila, ne mrzne, i da ne oštećuje auto.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Stigla zima...

Post od Saša »

Ja sam se posle vožnje svojim autom malo vozao i sa firminim Q5 a on takođe pod snegom, prljav… Slika Prvo sam mu morao doduvati zadnju gumu (legla bukvalno) a onda je i on posetio Dag81 radionicu da mu se stave zimske gume.

Slika

Slika

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Očekujemo procenat od Daga. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Q5 vs RAV4?

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Stigla zima...

Post od Saša »

Bogami, pet auta mu doterujem…

Rav udobniji i praktičniji, Q5 performantniji ali i tvrđi…

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Slika
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Heinz napisao: 12 Dec 2022, 10:17 Kad se zapuše brizgaljke od tih jeftilen tečnosti biće qq ll.
A filter u posudi/ posle pumpe ništa?
Samo produvaš filter povremeno...jednom u 5-6 godina.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ne znam da li još nekoga ovo nervira ali mene užasno. Naime, sinoć je padala kiša, javili su za sneg ali nije ga bilo. Temperatura 4-5stepeni. Međutim, putari su bacili toliko soli i rizle da može lopatom da se skuplja.

Slika

Ne znam koliko se sa slike vidi... Ovo je iz naseljenog mesta, ni jedna pahuljica nije pala. Sinoć sam dva puta susreo kamion. Jedan van naselja koji je sipao nenormalno. I to neko krupno kamenje :o Vozio sam dvadesetak km iz Niša brzinom od 40km/h sa još nekoliko vozača koji su takođe ukapirali šta se dešava i držali dobro rastojanje. Po meni onoliko posipanje nije bilo normalno sinoć :zbunjen: I to se dešava svaki put kad postoje i najmanje naznake da će sneg pasti. Ne čekaju, sipaju na goli put.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nikad zadovoljni, a da nisu bacili i sve zavejalo, opet bi bili krivi.

Sipaju tako i po DE, po suvom putu, u čekanju snega. Prisustvovao više puta.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Pa verujem ali koja je svrha ovolikog kamenja kada se ono posle par sati grupiše i naprave se kolotrazi? U krivini ako naiđeš na rizlu opasno je, ovako pršti na sve strane... Ovo na slici možda i ne izgleda dramatično ali sinoć kad su sipali bilo je katastrofa.
Odgovori