2WD ili 4WD?

Tehnička pitanja i objašnjenja
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Stigla zima...

Post od Laki021 »

Texonja napisao:Da ne preturam sada po tube-u, ali medju related gde ste nalazili ove marketinske klipove ima i jedan nezavisan koji su obavili neki Nemci (auto-magazin neki). Znam jer sam svojevremeno gledao i ova dva i jos gomilu. Elem, zakljucak je bio da oba sistema prelaze identicno prepreke u identicnim uslovima. Testirani su Q5 i X3.

Ali je xDrive ipak bolji :)
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Do sada smo imali: Nemci vs Ostatak sveta...

Ionako je bilo samo pitanje vremena kada će nešto eskalirati u Nemačkom taboru pa da se pokolju među sobom...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

bane valjevo napisao:Do sada smo imali: Nemci vs Ostatak sveta...

Ionako je bilo samo pitanje vremena kada će nešto eskalirati u Nemačkom taboru pa da se pokolju među sobom...

Vidi ovako, Bavarsku i ovako mnogi ne smatraju Nemackom, tako da... :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Floyd napisao: Ja sam u vise navrata vozio (ne po snegu) A4 B7 i B8, kao i stari A6...smor od auta...jedino sto mi se A5 bas svidja (izgled).
Kod BMW-a imas sportske osobine i najbolje performanse u klasi, kod Merca udobnost i elegantan dizajn a Audi nit smrdi, nit mirise...
Interesantno da ignorišeš ono u čemu je audi bolji a ističeš samo stvari gde je bmw bolji. A da ima stvari gde je audi bolji ne moram ja da tvrdim već prodajni rezultati.

Evo trenutno u Srbiji audi a4 2.0 tdi s-tronic 32,900 eur a bmw 320d x drive automatic sa istom opremom oko 42,000 evra. Tu stvarno moraš biti lud da izabereš bmw.
Poslednja izmena od ftj u 12 Dec 2012, 22:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

ftj napisao:
Floyd napisao: Ja sam u vise navrata vozio (ne po snegu) A4 B7 i B8, kao i stari A6...smor od auta...jedino sto mi se A5 bas svidja (izgled).
Kod BMW-a imas sportske osobine i najbolje performanse u klasi, kod Merca udobnost i elegantan dizajn a Audi nit smrdi, nit mirise...
Interesantno da ignorišeš ono u čemu je audi bolji a ističeš samo stvari gde je bmw bolji. A da ima stvari gde je audi bolji ne moram ja da tvrdim već prodajni rezultati.
Nigde audi nije bolji...
Prodajni rezultati su cesto rezultat marketinga a ne osobina nekog proizvoda.
:)
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

savrseni X-drive... :rofl:

Slika
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Laki021 napisao:
Nigde audi nije bolji...
Prodajni rezultati su cesto rezultat marketinga a ne osobina nekog proizvoda.
:)
Jel ovo sad provokacija ili šta? Da znam dal da odgovaram ili ne.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Odgovaraj ako hoces ali inace je zahebancija :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

:kokice: :kokice: :kokice:
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ok, tema je zima pa u konkretnom slučaju trojke i a4orke sa pogonom na 4 točka audi je tu neuporedivo bolji po ceni u Srbiji.

Što se tiče quattro vs xdrive, po nekoj logici uvek će za sneg biti bolji quattro jer je više orijentisan ka prednjoj vuči.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ADrei napisao:pa ako bmw ume da napravi 4x4 zasto su ga ukrali od land rovera :thumbdown:
Neznam odakle ti taj podatak...
4x4 kod BMW-a postoji jos kad nisu bili vlasnici Land Rovera ali ako su posle neka resenja i uzeli od njih to je opravdano jer su to i platili.
ftj napisao:

Evo trenutno u Srbiji audi a4 2.0 tdi s-tronic 32,900 eur a bmw 320d x drive automatic sa istom opremom oko 42,000 evra. Tu stvarno moraš biti lud da izabereš bmw.
Neznam koja je to fora u SRB ali ovde i u DE razlike u ceni izmedju njih skoro i da nema, tako da ta prednost pada u vodu.
BMW jeste malo skuplji od A4 ali je i 5 godina noviji model ;)
Poslednja izmena od Floyd u 12 Dec 2012, 22:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

ADrei napisao:savrseni X-drive... :rofl:

Slika
Sta je sa ovim, vozio po 'ladnoj vodi :)

sent from my brain using the force..
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

Floyd napisao:
ADrei napisao:pa ako bmw ume da napravi 4x4 zasto su ga ukrali od land rovera :thumbdown:
Neznam odakle ti taj podatak...
4x4 kod BMW-a postoji jos kad nisu bili vlasnici Land Rovera ali ako su posle neka resenja i uzeli od njih to je opravdano jer su to i platili.
tako su mi rekli u delti...
kad je cale kupovao auto gledali smo na sajmu X5 i razgovarali o X-Drive, prodavac nas je ubedjivao kako to nema veze sa starim x-drive,da je ovaj mnogo napredniji jel je bmw taj sistem "pozajmio" od land rovera...

@nuk... slikao sam na kopu ispred granda :rofl:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa i da jeste, nije ukrao kako ti kazes nego platio...ja tu ne vidim nista lose.

Inace, vidis da i ti kao verni audijevac naginjes BMW-u (cale gledao X5, ti E92) :mrgreen:
Kad sam hteo da uzmem A5 SB pratio sam audi forume u DE i SRB...zanimljivo na SRB forumu je da su dva verna fana zamenili Audi za BMW ali i dalje pricaju da je Audi najbolji...bar na tom forumu :kezo:
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

ja sam rekao zasto mi je palo na pamet da gledam uvopste bmw, zato sto je mnogo jeftiniji od A5 (sto mi je opet cudno ako je bmw stvarno bolji zar ne)... eto voleo bi da mi neko objasni zasto je bmw 3 e92 isto god kao i A5 sa identicnim motorom jeftiniji oko 5.000eura...uz to je nov e92 skuplji od A5?

pored audija obozavam porsche 911, cenim i bmw (merc nikako ne mogu da smislim)... samo sto meni kod bmw-a nikako ne odgovara enterijer, zadnja vuca takodje(mada mi to nije toliki problem jer imam quattro za zimu) :mrgreen:

p.s. bmw im je u tom trenutku verovatno bio povoljniji pa su njega kupili... eto ja vozim 2.0TFSI ali mi se vise svidja 2.0TDI :pardon:
Poslednja izmena od ADrei u 12 Dec 2012, 22:48, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori