Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Ako je blizu granice uzmes racun u radnji, odes go carine da ti overe papire za povrat i te papire vratis u radnju te na kraju platis krajnju cenu sa vracenim pdv-om.
Drug iz trebinja sto zivi u Niksic ce otic i uzet pare nekom prilikom a dat mi ih ovamo, imam vise kombinacija.
Samo carinici bosanski oce da ih castis i seru kao ne moze povrat na preko 300e racun lol, pa kao e mi imamo saradnju mozemo prijavit, traze 20e vidi se, a tek koliko su ljubazni.
A ja i 3 druga u auto, svako legalno u cg moze 300e da unese a gume su ispod toga pa tehnicki nek se jebu, iako nijesu gledali nista
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Samo carinici bosanski oce da ih castis i seru kao ne moze povrat na preko 300e racun lol, pa kao e mi imamo saradnju mozemo prijavit, traze 20e vidi se, a tek koliko su ljubazni.
A ja i 3 druga u auto, svako legalno u cg moze 300e da unese a gume su ispod toga pa tehnicki nek se jebu, iako nijesu gledali nista
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Da li sad po zakonu možeš da imaš one čarape umesto lanaca , ili ako hoces čarape, moraš i lance da imaš da pokažeš policiji kad te zaustavi ?
Sent from my AC2003 using Tapatalk
Sent from my AC2003 using Tapatalk
Mogu čarape, kao i drugi uređaji za povećanje trakcije po snegu i ledu. Opustili su formulaciju s obzirom da postoji sve više automobila na koje nije moguće postaviti lance.
Smesi se jos jedna godina, za koju nece ni trebati zimske gume, kako je krenulo.
PS. Ko zna koja vec po redu....
PS. Ko zna koja vec po redu....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Sneg tek u februaru.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Jedva cekam, vec sam kupio mali asov pre neki dan, onaj vojni sklopivi 

Jes ti bio u vojsci?
Jesam kad sam isao da posetim tatu.
Ja sam spreman za zimu u Beogradu. Imam nove zimske gume, 4x4, lance, ašov i podmetače ispod točkova za dubok sneg. Čovek omatori pa postane pi*** 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Jedan kolega vozi novi X6 i rekli su mu u BMW ovlašćenom servisu (u Mađarskoj, gde živi i radi) da nije dobro često menjati odnosno skidati i stavljati gume (zimske/letnje) jer posle 2-3 skidanja sa felne tu dimenziju guma možeš da maltene baciš. Ima li tu istine ili lupetaju? Elem, zbog toga je kupio još jedan set felni i sa zimskim gumama ga je izašao 2.000 evra. Nevezano za to, ja sam za Kadjara našao set originalnih (polovnih) lepih Renault felni koje na sebi imaju i senzore pritiska i lik traži 460 evra. Jel to puno ili je ok? Navikao sam da imam dva seta i da ih sam menjam… 

Buraz je uzeo maltene nove celicne 17 ice za Opela sa opel ratkapnama za Astru j za 140e
On je zabatali senzore za zomski set....
Opel to projavi na tabli ali ne smara....
On je zabatali senzore za zomski set....
Opel to projavi na tabli ali ne smara....
Sale, uzimaj to odmah ako su senzori ispravni. Ja sam platio 400e felne još 2017. za Tucsona, originalne od istog modela, polovne ali bez tačkice jedne. Plus senzori. Tako da sad kad je sve poskupelo ta cena mi deluje prihvatljivo.
Što se tiče skidanja guma više puta, tu su felne i senzori u većem riziku. Većina vulkanizera je nepažljiva. Hoće da oštete felnu, senzor ili čak auto dizanjem na pogrešnom mestu. Sem toga, svako hvatanje felne onim kandžama prilikom montaže guma je rizik za oštećenje. Pa plaćaš balansiranje, on ti razmesti tegove na 5 mesta (kao meni) itd itd. Za mene je generalno stres svaki kontakt sa bilo kojim majstorom
Što se tiče skidanja guma više puta, tu su felne i senzori u većem riziku. Većina vulkanizera je nepažljiva. Hoće da oštete felnu, senzor ili čak auto dizanjem na pogrešnom mestu. Sem toga, svako hvatanje felne onim kandžama prilikom montaže guma je rizik za oštećenje. Pa plaćaš balansiranje, on ti razmesti tegove na 5 mesta (kao meni) itd itd. Za mene je generalno stres svaki kontakt sa bilo kojim majstorom

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
To je dobra cena za felne koje su ok, a senzori su bonus. Montaža i demontaža je rizična za niske profile, za redovne ne bih rekao.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Sent from my MI 9 using Tapatalk