Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od Gazu »

Tako je, piše na sajtu da daje.

Nadam se da se podrazumeva da je to kartica i za internet plaćanje. A po njihovom sajtu, dobija se njihov mbanking valjda, mogućnost uplate na taj račun, isplate... Prema tome, to bi bilo kompletnije od onoga u Komercijalnoj, al od svega toga, najveći mi davež da neko mora da ide fizički u banku da bi uplatio na račun. Pa čak i da mora da se ode fizički na bankomat, i to bi mi bio davež.
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

A da posaljes koverat s parama xD pa kako ces drugacije, na bankomat najbolje. Ja imam aikov paket neki s stednim, dinarsku i deviznu master, dine, 300 din cini mi se da je s m i ebankingom. Plus mislim kreditnu da izvadim jer ima opcija placanje na rate s jednokratnim troskom od 5% pa ne zvuci lose
Kod aika crnjak jedino sto imaju malo uplatnih a ovi od bivse sber i dalje su samo za racune iz te banke, pise na bankomat kao ako vam racun počinje xxx onda moze uplata, a nadao sam se da ce to sredit -_- mozda vremenom updejtom nekim
Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Baš su to trebali srediti do sad...

Da, a za kovertu,😁 hteo da imam opciju i sa (glavnog) računa direktno da uplatim sa ebankingom ili mbankingom na taj besplatni račun. Jer taj "glavni" je moj, a ovaj besplatni bi bio za moje matorce. Najlakše je njima da meni kažu kad im nešto treba preko interneta da se plati, ili bilo šta karticom, a ja namerno hoću da oni budu primorani tu "svoju" karticu da koriste. Jbg, ko ne koristi sad karticu, taj je u kamenom dobu.

I taj tako sistem sa njima je do sad solidno funkcionisao. Oni kad hoće na račun neka suma da im se uplati, kažu mi, ja uplatim, pa se raskusuramo, a bez da se neko vozi do bankomata.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Imam odlična iskustva sa Rajfajzenom već 15+ godina, ali evo danas mi je trebao call centar i zvao sam ih x puta i slušao muziku po 10-15min i ništa.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Moja bivša je u Rajfajzen (ili je barem bila), i baš sam primetio da je kod njih kvalitet usluge prilično razlikuje od poslovnice do poslovnice. Ali u ovom slučaju mi ni ne bi trebalo nešto što bi iziskivalo njihovu podršku, već samo da te kartice fino rade, kao i te uplate što sam pominjao, da im lepo radi aplikacija, i to je to. Ako nešto zatreba, znam u kojoj su poslovnici u Novom Sadu OK, i koju da izbegavam.😆 A aplikacija kako god da im radi, trebalo bi da bude super - dovoljno da može da se povremeno otvori i vidi koliko se ima na računu bez slanja onih SMS-ova.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Raiff ima dve mane: naplaćuju 1% provizije za plaćanje karticom u inostranstvu i loš im je kurs (i kad se menjaju pare preko aplikacije i kada oni rade automatsku konverziju). Ono što čujem od drugih (ja nisam iskusio) da dobijaju konfliktne informacije. Nekad u dve ekspoziture kažu različito, a nekad se razlikuje kontakt centar od ekspoziture.

Dobre stvari su da ne naplaćuju proviziju za korišćenje kartica na POS terminalima u zemlji, ne uzimaju proviziju za plaćanje računa ili dinarske uplate drugima (uplaćujem pare detetu u drugoj banci, bez provizije), mogu da se šalju keš pare i onima koji nisu u Rajfajzenu (podižu ih na bankomatu sa šifrom koju dobiju telefonom), imaju uplate i isplate evra i dinara na pametnim bankomatima, solidna mobilna aplikacija, smeštanje kartica u telefon i plaćanje NFC-om, Apple pay, Garmin pay, kontakt centar radi i noću...
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

To mi zvuči podnošljivo za ovu moju namenu.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

Svraćao juče do Intese da bih uzeo instrukciju za plaćanje zbog ovog službenog puta za USA i pitam koja mi je najbolja opcija za plaćanje karticom tamo (jer neke stvari bezuslovno moram da platim karticom) i kaže mi službenica da mi izrade Visa Classic Debit karticu koja će biti vezana za devizni (dolarski) račun na koji će mi od strane firme biti uplaćeni dolari.

E sad pitanje za one sa iskustvom i one koji se dobro razumeju u materiju - da li u tom slučaju ima bilo kakvih troškova konverzije (po meni ih ne bi trebalo biti jer se na taj račun za koji je kartica vezana uplaćuju sredstva u valuti u kojoj i plaćam robu/usluge ali eto da ipak pitam) i hoće li se tom karticom u toj valuti moći plaćati bez problema i kada se nešto kupuje online i kada se kupuje live (u prodavnici, restoranu etc)?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Obično nema konverzije ni troškova kod takvih kartica ako plaćaš u valuti koju imaš na računu. Inače, skoro sam bio u USA i plaćao sam svuda bez problema sa Intesinom Visa Inspire debitnom karticom koja je vezana za dinarski račun. Troškovi konverzije su bili vrlo niski/prihvatljivi, otprilike isto bih prošao da sam recimo kući za dinare kupio dolare pa tamo trošio keš. Ovako je to bilo puno jednostavnije i brže. Pre toga sam isto to radio u Grčkoj, Holandiji i Belgiji od odnosno uverio se da je sve to skroz korektno kod Intese i zatim isto tako radio i u USA.
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Jesi li na računu imao samo dinare? I kako bih najbolje mogao da iskoristim to što će mi uplatiti devize (konkretno dolare) na devizni račun s obzirom da imam samo Visa Inspire Debitnu karticu koja mi je vezana za TR preko kog primam platu?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Banke - odabir, utisci...

Post od Saša »

Samo dinare. I dolare u kešu za ne daj Bože, naravno. :D No plaćao sam Inspire karticom skoro svuda. Ako otvaraš devizni račun dobićeš i tu Classic karticu vezanu za njega a mislim da taj račun može da se veže i za Inspire ako hoćeš pa kada trošiš devize - povlače se sa tog deviznog računa a dinari kod kuće sa dinarskog. No proveri ipak u banci.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Prosto ne znam šta da radim pošto bi mi najbolja opcija bila upravo ova da karticom sa računa na kom su mi dolari plaćam odmah dolarima a da to ne povuče sa sobom nekoliko konverzija koje bi sa sobom povukle sve moguće valute (Evre, dolare, dinare...)...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Nema tu nikakvih konverzija, imaš dolare - trošiš dolare. Šta će da ti konvertuju?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Apsolutno tako sam i ja mislio dok na jednom drugom forumu u temi o Banka Intesi jedan član nije napisao sledeće i potpuno me zbunio:

"Visa će dolarski ceh, konvertovati u evre, koje će zatim Intesa, konvertovati po katastrofalnom kursu u dinare, kojima će potom, po katastrofalnom kursu, skidati dolare s tvog računa..."

Na pitanje da li je siguran da je baš tako odgovor je:

прилично сигуран, не знам како другачије би могло - Visa (ко и MC) мора да конвертује доларе у евре, а Intesa не може еврима да ти скида доларе; мора да их прво пребаци у динаре
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne znam koja bi onda bila svrha vezivanja dolarskog racuna za karticu, meni je to nelogicno al najbolje da pitas savetnicu u banci, bukvalno copy paste na njen mejl.
Odgovori