Kako najlakse da zavrnem plin?
Kako najlakse da zavrnem plin?
Pozdrav,
izgleda da mi pusta plin i moram dugo da verglam kada duze stoji da bih upalio, hteo sam da probam da zavrnem plin na tocak boci, i probao sam al mi delovalo ovo sto sam jos probao da zavrnem vec zavrnuto.
Na tako nesto slutim jer kada sam probao par puta da upalim na plin direkt cuo sam plin da sisti na sastavu creva i isparivaca i osetio se, a i kad stoji duze ga osetim blago.
je l smem samo da odvrnem crevo od plina sto ulazi u motor i tako testiram?
izgleda da mi pusta plin i moram dugo da verglam kada duze stoji da bih upalio, hteo sam da probam da zavrnem plin na tocak boci, i probao sam al mi delovalo ovo sto sam jos probao da zavrnem vec zavrnuto.
Na tako nesto slutim jer kada sam probao par puta da upalim na plin direkt cuo sam plin da sisti na sastavu creva i isparivaca i osetio se, a i kad stoji duze ga osetim blago.
je l smem samo da odvrnem crevo od plina sto ulazi u motor i tako testiram?
Re: Kako najlakse da zavrnem plin?
najlakse da ne diras nista sam nego da odes kod nekog majstora da ti to pogleda, nije to za igranje
Bas tako, bolje ne diraj. Vozi na benzin dok ne odes kod majstora.
Ako je plinski sistem atestiran po važećim uslovima, onda na boci MORA da ima elektro ventil. Sa tog ventila treba otkačiti jednu od žica i on se neće otvarati kada se da kontakt (kao što se to desi u normalnoj upotrebi). Dodatno, može i ručno da se zavrne izlazni ventil na boci. Imaj na umu da nakon zatvaranja boce na bilo koji način, u cevi i filteru ostaje još plina koji može da te zbuni da pomisliš kako nisi dobro zatvorio. Taj plin mora da iscuri posle nekog kraćeg vremena. Auto na toj količini plina može da radi možda jedan minut pre nego što se ugasi.
Atestiran je do 2025
Na taj točkić što se vidi sa slike bi trebao da zatvaraš izlaz plina iz boce.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Elektro ventil ti je ova crna kockica u koju ulaze dve žice, jedna braon, a drugu ne vidim kakva je. Dovoljno je samo braon izvući ali izoluj je da ne pipne negde metal.
Takođe možeš i ovaj hrapavi točkić da zavrneš, to je ventil koji se ručno zatvara.
Takođe možeš i ovaj hrapavi točkić da zavrneš, to je ventil koji se ručno zatvara.
Hvala puno ljudi, svakako ne bih ni da vozim na plin vise, pa mi ovo odlicno dodje, provericu da li je sada bolje sto se tice verglanja.
Probaj da ne ostanu "samo dugmići". Javi se...
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk