Na Puntiši imam zimske gume 12 meseci bez prekida, godinama. Prelazim oko 10.000 km godišnje što po gradu što na otvorenom, na auto-putu. Gume na zadnjim točkovima su stare 6 godina (Goodrich), imaju još upotrebljive šare, ali ću da ih menjam sa prednjim zimskim koje vozim tri godine (Semperit), a ovih dana kupujem dve nove zimske da stavim napred i tako narednih dve-tri godine vozim opet 12 meseci, a onda ću opet menjati samo dve prednje(zimske) i tako u krug. Vozač sam 40 godina i nikada nisam izazvao nikakakv udes, barem ne svojom krivicom, niti ugrozio sebe ni svoju porodicu niti druge učesnike u saobraćaju. Učio me je da vozim otac koji bio profesinalni vozač sa svim katergorijama osim A. U auto-školi sam dobio dozvolu, ali oni me nisu naučili vožnji, tamo sam samo po zakonu morao da prođem obuku. Volim oštru vožnju, ali ne i bezglavu. Auto sa zimskim gumama mi nije nikada prokliznulo na 35 stepeni, niti sam uletao punom brzinom u blato ili baru i naglo kočio ili takve slične gluposti radio. Na auto-putu vozim do 120-130 km/h i da imam i bolji auto ne bih brže vozio, tamo gde sam krenuo stići ću desetak minuta kasnije.
Gledam testove na SAT-u i smejem se. Testiranje guma na automobilu koji naglo koči pri brzini od 100km/h po vlažnom, a još bolje, po blatnjavom kolovizu

.Pa koji ludak može da vozi velikom brzinom po klizavom putu ili još gore, blatnjavom, i da naglo koči. E, te stvari se ne uče auto-školama, da gledaš daleko ispred sebe, da predviđaš situaciju te shodno tome reaguješ na vreme. Možeš imati najbolje gume i auto sa sigurnosnim padobranom kao borbeni avion, ali ako nemaš mozga u glavi i osećaja za vožnju džabe ti sve to. Praznoglavci ne osećaju kretanje, nemaju elementarno tehničko obrazovanje da bi shvatili da nijedna ma kako perfektno urađena mašina ne može zameniti ljudski mozak. Čak, takvi testovi kako su u SAT-u dobronamerno urađeni mogu imati kontraefekt jer nekim tupavcima će dati lažnu sigurnost da mogu da voze koliko im volja jer imaju 100% ispravne mašine. Ma ko je poginuo zato što mu gume nemaju šare 4-6 mm ako je vozio u skladu sa vremenskim uslovima? Kad čovek oseća kretanje, dobro sagledava prostor oko sebe, poznaje svoj automobil i sve njegove nedostatke voziće shodno tim elementima neće imati nikakvih problema. Ljudi, dozovite se pameti, ako nemate osećaj za vožnju jednostavno nemojte da vozite. Nisu vam zimske gume u letnjem periodu krive što ste se zakucali u nekog ili sleteli s puta u krivini već nedostatak nečeg drugog, a to je već tema za psihologiju.