Servis - Razno
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Servis - Razno
Eto ga na slici i cuveni hidrospaner koji cesto uzrokuje preskakanje lanca.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ne mogu da startujem auto. Kad okrenem kljuc kad se ugase lampice, auto ni ne zavergla. Cuje se klik klik samo.
Uspeo sam na navigaciji (posto blinka i gasi se ekran brzo) da procitam parking brake faulty. Stavljen punjac za akumulator i kao da ga nije ni punio. Cudno nesto. A upalio je na gurku danas posle toga.
Sad sam pokusao opet, isto nece. I stoji mi po sred displeja kod kazaljki na malom displeju ikonica za rucnu znak uzvika.
U pitanju je Peugeot 308 2010, 1.6HDI 82kw, dizel.
Imate li predstavu ili iskustva?
Uspeo sam na navigaciji (posto blinka i gasi se ekran brzo) da procitam parking brake faulty. Stavljen punjac za akumulator i kao da ga nije ni punio. Cudno nesto. A upalio je na gurku danas posle toga.
Sad sam pokusao opet, isto nece. I stoji mi po sred displeja kod kazaljki na malom displeju ikonica za rucnu znak uzvika.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Akumulator.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Vrlo moguce. Svakako idem kod elektricara sutra.
Nego ovaj error me zbuni.
A za kablove, imam onaj fusion box, plus kuciste, pa o kad se skine kuciste bukvalno je knap sa mestom da se pridje. Nego ispravljac uopste nije punio, e sad da li je bila losa masa gde smo probali a probali na dva mesta ko zna.
Nego ovaj error me zbuni.
A za kablove, imam onaj fusion box, plus kuciste, pa o kad se skine kuciste bukvalno je knap sa mestom da se pridje. Nego ispravljac uopste nije punio, e sad da li je bila losa masa gde smo probali a probali na dva mesta ko zna.
Davnih dana je meni auto upalio na gurku, ali je ocogledno bas bio pri kraju, 40 minuta kasnije pocele da se pale lampice. Moglo jos jednom na kablove i to je to. Dalje morao slepom, tako da je najverovatnije akumulator. Cim nemas odgovarajuci napon, nije nemoguce greske da se javljaju.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Jbg fobija
Bukvalno se nadam da je akumulator da sutra zamenim i da se resi problem

Bukvalno se nadam da je akumulator da sutra zamenim i da se resi problem

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Možda je i alternator. Majci mojoj je baš tako bilo skoro…
Ako su probali da pune akumulator, a ne ide, pre bih rekao da je sam akumulator.
Da li je ona videla neku gresku kad je otisao alternator? Meni se to desilo na 405 davno, pocela da svetli lampa za akumulator, iskljucio sve potrosace i nastavio dalje ka Smederevu. Bukvalno nisam imao problema zbog toga, dovezao sam se kuci.
Da li je ona videla neku gresku kad je otisao alternator? Meni se to desilo na 405 davno, pocela da svetli lampa za akumulator, iskljucio sve potrosace i nastavio dalje ka Smederevu. Bukvalno nisam imao problema zbog toga, dovezao sam se kuci.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To ok na starijim kolima, sad cim mu padne napon odmah sve pocne da luduje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
+1
Na Oktaviji 3 popalio sve greške, auto upao u safe mod, što znači neće preko 2500 o/m, u prvoj brzini secka...(upaljen na kablove)
Sent from my SM-F936B using Tapatalk
Na Oktaviji 3 popalio sve greške, auto upao u safe mod, što znači neće preko 2500 o/m, u prvoj brzini secka...(upaljen na kablove)
Sent from my SM-F936B using Tapatalk
Da je i alternator crkao auto bi morao da upali sa drugim / novim akumulatorom da se bar otera do majstora ali 99% je crkao samo akumulator, tako se desava kad rikne pogotovo ako cakce kad probas da verglas imao sam na xx kola taj slucaj a da izbaci neke greske ili luduje elektronika je normalno u tom slucaju
Prvo, nemoj taj auto paliti na gurku nikako. To je najosnovnije. Nemoj ni na kablove, mozes da spalis ECU kod njega.Inzaghi napisao: 25 Dec 2022, 20:01 Ne mogu da startujem auto. Kad okrenem kljuc kad se ugase lampice, auto ni ne zavergla. Cuje se klik klik samo.
Drugo, crkao ti je akumulator, kupi novi i zameni.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Sto je taj auto specijalan pa ne sme na gurku? Kod svakog postoji rizik al kolke su zaista sanse.
Taj motor je striktno zabranjeno paliti na gurku. Isto vazi i za start sprej. Nijedan modearn CR dizel ne sme tako da se pali. Moze, ali nikako nije preporucljivo.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”