Naši snimci saobraćajnih situacija

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Re: Naši snimci saobraćajnih situacija

Post od schonenk »

Onda ne treba da vozis nov auto, jer ti ocito predstavlja stres koji ne mozes da podneses.

Potpuno uobicajena situacija. Dodjes u zonu gde zelis da parkiras i stanes sa 4 zmigavca da se presaberes. Covek je napravio tezak previd, ali u zoni gde je ogranicenje 40 do 50 i ne mozes da budes povredjen sem ako ne vozis hazarderski.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Ok, pravdaš idiote koji rade polukružno preko pune i oduzimaju prednost jer eto, presabiraju se. Sve jasno.

Sent from my 2203129G using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Da je umesto Pedje bio motorista, a iz suprotnog smera gušći saobraćaj... Vrlo opasno pa neka je i 40 ograničenje.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

BigMazzy napisao: 01 Jan 2023, 19:15 Ok, pravdaš idiote koji rade polukružno preko pune i oduzimaju prednost jer eto, presabiraju se. Sve jasno.

Ne pravda ga al kapiram i ja šta hoće da kaže, ko hoće lako može da ima povoda za obračun
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Naši snimci saobraćajnih situacija

Post od ftj »

Pa nije bas ovo neka bezazlena situacija koja se desava svakodnevno. Taj poriv pogotovo shvatas kad vozis motor jer taj neko te bukvalno zamalo nije obogaljio ili ubio.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Skoro pa svaka situacija moze da bude fatalna ako se nameste okolnosti, pogotovo ako motor uneses u jednacinu.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ali polukružno bez provere je definitivno način da se neko obogalji. Pa čak je mogao i taj što radi polukružno da najebe da mu je ovako naišao autobus ili kamion. Ne može ovo da se poistoveti sa nekom drugom situacijom gde se nezgoda desi nekako deljenom krivicom.

Ako je jedna od glavnih stvari za bezbednost u saobraćaju biti predvidiv, ovaj sa dva četiri žnigavca je šampion.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Nekako imam utisak da nekad napises post cisto da bi napisao :)

Velika razlika je da li je neki prekrsaj nastao u trenutku, kao npr ovaj, jebiga niko ne umanjuje niti iskljucuje njegovu krivicu, stajao, video nesto, ajd brzo, napred prazno, pozadi u tom trenutku mozda mrtav ugao sta god i jbg. I takve stvari mogu da naprave tragedije, ali ipak nije isto kao situacije koje zahtevaju prethodni "trud" tipa vozio pijan 150 kroz naselje, tu kad se desi sranje to nije trenutak vec se on dobrano potrudio da taj trenutak dodje.

A ako se ovde nekome nekada desilo da nekoga isece, to vam je pandan ovoj sitiaciji
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ne, samo se izgleda ne slažemo ovaj put.😁

Ovde nije uključen trud, već jeziva količina nemara. Ne sme tako da se okreće sa "ajd brzo". Mogu ja da vozim, vidim prazan parking, ali ne smem naglo da nekog presečem da bi došao do tog parkinga, bolje da ga prođem. Isto tako i ovde. Nadam se da je broj takvih nepredvidih vozača što rade stvari sa "ajd brzo" na nivou statističke greške. OK, razumem ja taj tok misli koji opisuješ, ali vozač to ne sme da radi.

Složimo se da se ne slažemo.🙂
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Teško je otići do prvog semafora i uraditi polukružno, pogotovo u centru gde su semafori na svakih 50 metara. Ovaj "baja" je DVA puta uradio polukružno u roku od 30 sekundi preko PUNE linije i samo ga je Bog pogledao da ne unesreći nekog.
Ne bih dalje komentarisao na ovu temu na auto forumu koji očigledno postaje kao neki drugi forumi gde se za ovakve situacije u saobraćaju nalaze samo reči opravdanja i razumevanja, pa ću u tom duhu napisati sledeće
Ovaj lik što je oduzeo prednost drugim učesnicima u saobraćaju, radeći dva polukružna preko pune sa sva četiri migavca je trebao izaći iz svog vozila i fizički se obračunati sa Peđom, jer ga je dotični ometao pri traženju mesta i isprepadao ga je a mogao ga i udariti čak.

Aj sretni vam praznici i nadam se da će te u Novoj imati što manje ovakvih situacija, msm, ovih što naleću na vas bočno :)

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Pravda za nalazače parking mesta.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Otici do sledeceg semafora u bg i uraditi polukruzno? Dobar vic. Mozda u Malom Idjosu ;)

Evo ja redovno 23 godine radim ovaj prekrsaj i nikako da pogodim nekoga. A to jedva sam se suzdrazao je dobra fora. Sta ako izadje neka mrga i olupa te? Kako ces onda da odbranis svoju tezu?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Mislim da u Malom Iđošu ima samo jedan semafor. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kod Subotice ili Kikinde?

TapaT

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ima jedan kod škole, ali ne radi ni kad deca idu u školu.

Kod Kikinde je Iđoš. Srpsko selo.
Mali Iđoš - Kisegyes je mađarska opština.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Odgovori