Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Gaginh0 »

Neće Nemačka tek tako propasti, oogromna lova se vrti u ovoj državi. Oni mogu propasti samo zbog nedostatka radne snage. Iako na mnogim stranam uzimaju pare od maroda imaju još gomilu neiskorišćenih resursa koje mogu da aktiviraju u datom trentutku. Na primer dnevno po Nemačkim auto-putevima operira 1,3 miliona kamiona koji plaćaju putarine, plus autobusi, a zamislite kad bi uveli neku simbolicnu vinjetu za auta na koju se niko realno nebi žalio a punila bi dnevno kasu samo tako.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Srećna Nova #Air_Jordan godina...
Usisaće nas Njemačka sve kao usisivač...
Pre ili kasnije, doćiće po nas... Rećiće : "Ti! Imaš 1 profesionalnu kategoriju. Dođi da radiš, budi gospodin čovek. Ne dizajner... Nego vozač!"
Došao bih, ali porodica...
I volim da živim u ovom haosu, skrnavštini i svinjcu od države...
I tako...

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Mene čudi da ti nisi otišao davnih dana. Bukvalno gde god naiđem na tvoj post to je pljuvanje i kuknjava na sav glas.
Ja da sam toliko revoltiran ne bih sekunde čekao.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

:kezo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Vidis da voli :)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

ChobbyNS napisao: 01 Jan 2023, 10:48 Mene čudi da ti nisi otišao davnih dana. Bukvalno gde god naiđem na tvoj post to je pljuvanje i kuknjava na sav glas.
Ja da sam toliko revoltiran ne bih sekunde čekao.
Isto pomislih, ima još takvih ljudi po forumima, bukvalno ozlojađenost izbija iz svakog posta pa se zaista zapitam što ne preseku, jer je ovakvo stanje očigledno nesreća za njih. NIje svakome sreća ni otići, al kad je ovako ja ne vidim šta može biti gore...
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Treba skupiti muda pa otići, neki očigledno ne mogu iako im je ovde toliko loše..
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Volim da živim ovde. Nigde nema ove slobode! I to svi gaatarbajteri znaju.
Zato se ovde "otkače I prave sranja", tuku svoje rođake, bračne i vanbračne partnere, decu, zato što tamo ne mogu, a ni ne smeju. Ovde je sve dozvoljeno. Svi vi to dobro znate. Mnogi tamo ni ne voze, voze se javnim prevozom, a ovde divljaju, voze nasilnički i ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju. Neki čak sa iznajmljenim vozilima od preko.
Svi mi volimo ovu državu, ali do neke granice. Da li je to granica licemerstva ili lažnog patriotizma, to prosudite sami. Ne možemo ni svi da odemo, neko mora da ostane, da robuje i da bude građanin 2. reda i u sopstvenoj državi.
Država, šta je po vama država?
Polja, gradovi, reke, jezera, površinski kopovi lignita, vojni poligoni, vinogradi ili su to ljudi?
I, da @Heineken , nemam muda da odem. Bio sam, video, ali nije to za mene.

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

pa ti gledaj malo samo lepe stvari pa će ti biti bolje
ovako kad gledaš samo one ružne i glupe tako će ti i biti
nije lako, ne kažem, ali čovek stvarno treba da se potrudi da mu bude bolje
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

srdjanyo napisao:Volim da živim ovde. Nigde nema ove slobode! I to svi gaatarbajteri znaju.
Zato se ovde "otkače I prave sranja", tuku svoje rođake, bračne i vanbračne partnere, decu, zato što tamo ne mogu, a ni ne smeju. Ovde je sve dozvoljeno. Svi vi to dobro znate. Mnogi tamo ni ne voze, voze se javnim prevozom, a ovde divljaju, voze nasilnički i ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju. Neki čak sa iznajmljenim vozilima od preko.
Svi mi volimo ovu državu, ali do neke granice. Da li je to granica licemerstva ili lažnog patriotizma, to prosudite sami. Ne možemo ni svi da odemo, neko mora da ostane, da robuje i da bude građanin 2. reda i u sopstvenoj državi.
Država, šta je po vama država?
Polja, gradovi, reke, jezera, površinski kopovi lignita, vojni poligoni, vinogradi ili su to ljudi?
I, da @Heineken , nemam muda da odem. Bio sam, video, ali nije to za mene.

Ja bih rekao da ti ovde sve i samo gledaš crno a da tamo i previše idealizuješ stvari, bez obzira što svi mi jako dobro znamo da se samo ovde tuku bračni i vanbračni partneri i deca dok je svuda preko grane to nepojmljivo da se desi, nigde preko se ne vozi bahato, divlje i nasilnički za razliku od ovih krajeva... I ne samo to...
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Grešiš, ne idealizujem. Daleko od toga da su zapadne zemlje savršene u svojim sistemima, ne bi onda postojao parlament koji donosi nove zakone ili uređuje postojeće...
Gledam sve crno, rođen sam 1984. tata je već 1987. iako je imao platu 1000 DEM išao da proba preko, do Beča. Mogu reći da sam već na početku života naviknut na tu temu "da je ovde uvek loše, da je uvek kriza". Prilično samokritično gledam na taj period od tih 35-36 godina.
Onda ratovi, sankcije, ratovi... Svi sve znamo, a život ne može da čeka, kako reče bivši preCednik. I to je ostavilo posledice na moj mentalni sklop.
Ali, ide na bolje. Radim na sebi, puno čitam, jer svestan sam da posao dizajnera i po malo vozača zahteva u određenim godinama promenu radnog mesta.
Ovogodišnja novogodišnja odluka je da upišem neki programerski kurs, da krenem od nečega.
Za početak to, da se umanji ovo crnilo koje vidim oko sebe.

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

To bi bilo najbolje jer stara poslovica kaže da ti je život onakav kakve su ti misli a ti definitivno bar po napisanom ovde vidiš stvari mahom crno.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Ja vidim poseban pik na gastose, to imas zajednicko sa vladarom.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Nema šta, ako za sebe imamo dovoljno, ne tangira nas tako to da li neko drugi ima i više. Čovek ako pred sobom vidi problem koji zna da mora da reši, a ne vidi kako, onda je prirodno da ga neke stvari frustriraju. Dok se ne pronađe neki izlaz iz te situacije, pa barem po tom planu nastaviti dalje.

Eto, i ja sam imao koju stativu, uočim šta mi fali, frustriram se kako bi i šta bi, dođem do plana i vidim da je izvodljivo, pa nastavim s time da guram. To ne znači da onom nekom drugom zaista i nije lakše, ali to nije ni bitno, bitno je da ja budem zadovoljan.

Drugo je što neki ljudi patološki nikad ne mogu biti zadovoljni. Uvek će se neka nepravda videti, uvek će neko imati više od tebe, imati bolju startnu poziciju, i slično.

Nekad možda mislim i da bi nešto sebi morao da obezbedim, ali da mi to ipak nije neophodno. Kao na primer kad bi hteo što bolja kola da bi se dopao sponzoruši, tad treba skontati da treba sponzorušu otkačiti.😀
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

U skladu sa temom :)

Odgovori