Naši snimci saobraćajnih situacija

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Naši snimci saobraćajnih situacija

Post od Gazu »

schonenk napisao:Sta ako izadje neka mrga i olupa te? Kako ces onda da odbranis svoju tezu?
Vrh.Slika

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

schonenk napisao:Otici do sledeceg semafora u bg i uraditi polukruzno? Dobar vic. Mozda u Malom Idjosu ;)
Vic ili ne, neki to većinom i radimo. Doduše, sve je teže postići efekat, zbog vas iskusnih za volanom.

TapaT

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Što kaže nije problem zuknuti ga nepropisno radi mesta ali dovoditi druge u opasnost i praviti se lud je zabrinjavajuće.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

Kako nije problem to što radi!? (Disclaimer - pitanje nema nikakve veze sa komentarom sebekg) Problem je itekako veliki jer je Peđa reagovao i ispravno i instiktivno i u svemu tome je zbog jedne takve budale mogao ni kriv ni dužan da unesreći sebe i svoje ili nekog ko je mogao baš u tom trenutku da naiđe sa suprotne strane, takođe ni krivog ni dužnog!

Što je najgore, da je to prvi (i poslednji) put da taj uradi tako nešto možda bih ga i razumeo ali sam ja gotovo siguran da to niti je prvi, a još manje poslednji put da taj lik svojom neodgovornošću dovodi u opasnost i sebe i druge i bojim se da će prestati tek kada sa ove strane ne bude neko priseban poput Peđe i koji će da se zakuca u njegova vrata i potencijalno ga učini invalidom!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ni ja ne vidim problem u samom polukružnom, već u tome što nije pogledao.

A sad satanizovati polukružno kao da je ne znam ni ja šta bi bilo teško licemerje jer mogu da se opkladim da čemo nešto istog ranga naći kod skoro svakog kada bi pregledali dashcam-ove od par dana vožnje.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Satanizujemo polukružno bez proveravanja, ništa više od toga. Iako i ja ipak vozim do prvog sledećeg polukružnog ili kakve već prilike. A parking ako ostane slobodan, ostane. A i šta mi treba da me oko toga hvata murija, još čekam da mi isteknu poeni za jednu punu liniju.😟😁
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Ja ne satanizujem polukružno, ja satanizujem onakve morone bez mozga koji ga izvode na onakav način.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

BigMazzy napisao: 02 Jan 2023, 10:56 Teško je otići do prvog semafora i uraditi polukružno, pogotovo u centru gde su semafori na svakih 50 metara. Ovaj "baja" je DVA puta uradio polukružno u roku od 30 sekundi preko PUNE linije i samo ga je Bog pogledao da ne unesreći nekog.
Ne bih dalje komentarisao na ovu temu na auto forumu koji očigledno postaje kao neki drugi forumi gde se za ovakve situacije u saobraćaju nalaze samo reči opravdanja i razumevanja, pa ću u tom duhu napisati sledeće
Ovaj lik što je oduzeo prednost drugim učesnicima u saobraćaju, radeći dva polukružna preko pune sa sva četiri migavca je trebao izaći iz svog vozila i fizički se obračunati sa Peđom, jer ga je dotični ometao pri traženju mesta i isprepadao ga je a mogao ga i udariti čak.

Aj sretni vam praznici i nadam se da će te u Novoj imati što manje ovakvih situacija, msm, ovih što naleću na vas bočno :)

Sent from my 2203129G using Tapatalk
:plusone:
Ne mogu da verujem da neke clanove traze i pronalaze opravdanje za ovakav idiotski postupak. Ovaj idiot koji je presekao put, radice ovo dok ga neko ne udari. Kladim se da nije mu ni prvi ni zadnji put.(kao sto je neko vec napisao) Slazem se da ovakvih zasluzuju batine, jer verojatno samo taj jezik i razumeju. Nije ovo previd vec najveci oblik idiotizma. Vozio sam po celu evropu i ovakve stvari se vide samo na Balkanu (mozda i u klipovima iz Rusije). Zato lakse je voziti u veci i nepoznati grad negde u zapadnoj Evropi nego u poznati grad koji je pun sa bahate i nevaspitane vozace.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ne razumeš jer nisi ovde. Dok ti odeš do semafora više nemaš parking mesto koje si video.

A previd se desi i kada se prestrojavaš, i kada se isparkiravaš itd, nije tu polukružno ekskluzivno niti nešto posebno.

A to da toga nema nigde sem ovde molim te, eno ga YT, ima tamo bisera iz svih zemalja
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

A ovaj je još uključio i sva četiri žmigavca da zbuni "protivnika".😆

I kakve ima veze ako taj parking nestane, biće neki drugi. Mislim OK ako bi da pređeš preko pune uz da paziš na saobraćaj, ali mi pričamo ovde o osobi koja vozi užasno haotično kao da samo ona postoji na putu.
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Ja na drugoj temi napisao šta mi se pre jedno mesec dana umalo desilo zbog takvih "lovaca na parking mesto", jebalo ih ono pa makar bilo i jedino u krugu od nekoliko km ako je to razlog da neko izgubi glavu!

Martin Mystere napisao:Pre jedno sat vremena sekund je falio da kolima spucam lika posred auta!

Vozim bulevarom Zorana Đinđića, od Merkatora ka Areni, tako što idem desnom trakom a jedno 20m ispred mene neki lik vozi levom trakom i onda odjednom on bez ikakve signalizacije naglo skreće (par stotina metara pre skretanja u Španskih boraca), ali ne da bi lagano prešao u moju traku i nastavio dalje već da bi se uparkirao jer je izgleda video da ima praznog mesta!
Pritom sam ubeđen da nije video da ja dolazim (nisam siguran ni koliko je pogledao) već je samo smotao desno, pravo preko desne trake i našao se posred moje putanje.

Ja nisam smeo mnogo ni da kočim zbog kiše već samo blago noga po kočnici i motaj volan ulevo da bih ga izbegao i prođem levom trakom iza njegovog zadnjeg kraja - da je bio neko još u levoj traci ili neko iza mene nesreća bi bila neizbežna, ovako puka je sreća što je bilo samo nas dvojica/dvoje.
Žena i dete vriska, meni srce tuče dvesta na sat!

Znači nenormalno je kakvih sve ludaka ima na ovom svetu!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja ne znam grujicu cemu zelja da relativizujes ovakav konkretan postupak sa snimka. Znaci ovo je bukvalno u rangu prolaska crvenog svetla u raskrsnici ali sa dodatnim zatvorenim ocima. Ja se slazem da je ok proci na crveno ako se uveris da niko ne nailazi al napisati odgovor na taj postupak sa snimka kako od svega drugog isto moze da se pogine mi je dosta nerazumno.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Jedino je izgleda ovde Pedja kriv. Trebao je stati i propustiti coveka da odradi sta je naumio, a ne tako bahato da nastavi da vozi svojim putem.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ovde je još gore što lik daje 4 žmigavca kao da staje, čeka ili da ide u rikverc. Sve u svemu "zanimljiv" potez.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ono što kamera nije snimila:
Izvinjavao sam se čoveku na smetnji. Nije mu bilo pravo, ali je u duhu praznika prihvatio izvinjenje, uz opasku da ubuduće pratim zakon ulice/parkinga.

-
Nego, da se prisetimo još jednog zanimljivog polukružnog:

Verovatno će ga neko opravdati, jer mušterija i sl ...

TapaT

Odgovori