Naši snimci saobraćajnih situacija
Re: Naši snimci saobraćajnih situacija
Meni je tako polukruzno uradio covek na skuteru, jedva sam ga izbegao,jer se nama uključilo zeleno svetlo za prednost (skretanje u levo, ne znam tacno kako se zove).
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne, uopšte ne relativizujem, sve je krenulo od komentara da bi ga jedan član tukao, e na to sam reagovao jer mogu da se opkladim da bi onda svako od nas mogao da lupi samom sebi par šamara jer skupi materijala za to, nego krene internet moralisanje gde su svi sveci.ftj napisao: 02 Jan 2023, 20:23 Ja ne znam grujicu cemu zelja da relativizujes ovakav konkretan postupak sa snimka. Znaci ovo je bukvalno u rangu prolaska crvenog svetla u raskrsnici ali sa dodatnim zatvorenim ocima. Ja se slazem da je ok proci na crveno ako se uveris da niko ne nailazi al napisati odgovor na taj postupak sa snimka kako od svega drugog isto moze da se pogine mi je dosta nerazumno.
A da, uvek pravim razliku između prekršaja koji su rezultat trenutnog zajeba i onih koji su rezultat dugoročnog kretenskog ponašanja, prosto nije isto, kao što na kraju krajevi i sud to razlikuje.
A to da od svega drugog može da se pogine jeste tako, evo ti banalni primer isparkiravaš se u rikverc sa parking mesta i ne vidiš da neko nailazi, može da bude čukanje sa malom štetom, može karambol, a može i mrtav motociklista ako sudbina tako hoće. Da li si kriv? Jesi ko vrata. Da li si bahat i da te treba tući jer si bahato govedo? Ja mislim da nisi al imaš sankcije koje ti sleduju.
Nope. to niko nije rekao i to je sad sarkazam koji skreće temublaugrana napisao: 02 Jan 2023, 20:28 Jedino je izgleda ovde Pedja kriv. Trebao je stati i propustiti coveka da odradi sta je naumio, a ne tako bahato da nastavi da vozi svojim putem.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

TI opet pišteš da bi pisao, naveden je primer kada se često tako nešto radi, i zašto se radi, niko ne kaže da je legalno, dozvoljeno itd, več samo objašnjeno zašto je to česta pojava. Ja to radim ko dobar dan, samo do sada nisam nikoga isekao, a nisam ni kažnjen pa da prestanem. Ako loviš parking i produžiš do semafora gde sme polkružno komotno više ne moraš ni da se vraćaš. jer je mesto zauzeto ako je doba dana kada je gužva.Gazu napisao: 02 Jan 2023, 19:24
I kakve ima veze ako taj parking nestane, biće neki drugi. Mislim OK ako bi da pređeš preko pune uz da paziš na saobraćaj, ali mi pričamo ovde o osobi koja vozi užasno haotično kao da samo ona postoji na putu.
Evo čitam ovaj pasus već X puta i neverujem!Grujic napisao:Ne razumeš jer nisi ovde. Dok ti odeš do semafora više nemaš parking mesto koje si video.
Ček, jel su te mudre reči moderatora, administratora ili šta već?
E da, što se tiče "mrge" , mi koji smo išli u mašinac devedesetih naučili smo jednu lekciju, tad se vrteo Boj na Kosovu , a kaže
"Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе каква ми је сила одузела првенство, него по томе колики ми је бес изазвао".

PS pitam se dal bi automobili koji imaju brake asistent uskočili na vreme ili uopšte omogućili da se odradi manevar izbegavanja.
Znam da kad me je isekao taksista, prešao preko pune, kojeg iskreno nismo ni ja ni suvozač videli, brake assistant je zabio kočnice, doduše, vozi sam 30 na sat.
Sent from my 2203129G using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
Kakve veze ima šta sam?
Jel si shvatio šta sam hteo da kažem?
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Dobro, moja mana jeste što imam naviku istu stvar da kažem na više načina ili iz više puta.
Al što se mene tiče, razumeli smo se.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Al što se mene tiče, razumeli smo se.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Nema tebe ja šta da shvatam, ušao si u priču isprovociran mojim PORIVOM da se obračunam sa nekim ko je meni, ili mojim bližnjima, ugrozio život.Grujic napisao:Kakve veze ima šta sam?
Taj isti PORIV dobije skoro svako ko se nađe u takvoj ili sličnoj situaciji, a dal će se stvarno obračunati, to je već nešto drugo.
Kapiram , pošto staješ na stranu TRAŽILACA PARKING MESTA po cenu unesrećivanja drugih, da se slično ponašaš u saobraćaju kao dotični bahati likovi , dakle, to sam shvatio.
Neću da spominjem omalovažavanje članova foruma, to dal će neko da piše radi reda ili neće, njegova je stvar, dok nikoga ne vređa. Meni su npr ti postovi od lika koji te očigledno smara, smisleni i iskreni.
A evo, daću sebi za pravo da te stavim na ignore listu, jer ne verujem da će ovde stati.
PS, e jbg, imaš titulu pa ne možeš na ignore, zato sam te i pitao oko titule.
Pa bi te zamolio da ti mene staviš na istu, ako može.
@Grujic
Naravno da je sarkazam, ali na kraju balade ce tako biti
Naravno da je sarkazam, ali na kraju balade ce tako biti

- Grujic
- Moderator
Tako je, kada ovako napišeš post, ne deluje da ostane samo na porivu već se stiče utisak da si od onih koji izleću iz kola da se obračnaju. Posle možeš naknadno da ublažiš i pojasniš, al kao što neko dobije poriv da se bije, tako nekome to ne bude baš najjasnije pa krene prića oko toga.BigMazzy napisao: 31 Dec 2022, 11:40 Ovaj momenat kad upale sva četiri a onda skrenu iznenada je za posmatranje i posebnu dijagnozu, ostalo da ne spominjem.
U ovakvim situacijama dobijem životinjski poriv da se obračunam sa dotičnima.
Ako se neko nije osetio omalovaženim, nema potrebe da ti to radiš u tuđe ime u cilju potpirivanja vatre.
Ja tebe ne mogu na ignore, moram sve da mogu da vidim.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Meni je u citavoj Pedjinoj epizodi paznju najvise privukla upravo reakcija @BigMazzy-ja.
Svedoci smo toliko pogibeljnijih stvari na ulicama, da mi je ovaj primer daleko na dnu liste.
Ovaj vozac je napravio previd koji ce da napravi i na mestu gde je to predvidjeno i sa istim posledicama. Na milion mesta u bg vozaci nemaju strpljenje i iako nemaju vidno polje za skretanje ili polukruzno znaju da vam ulete u traku. Da li treba sa svima da se razracunam fizicki?
Svedoci smo toliko pogibeljnijih stvari na ulicama, da mi je ovaj primer daleko na dnu liste.
Ovaj vozac je napravio previd koji ce da napravi i na mestu gde je to predvidjeno i sa istim posledicama. Na milion mesta u bg vozaci nemaju strpljenje i iako nemaju vidno polje za skretanje ili polukruzno znaju da vam ulete u traku. Da li treba sa svima da se razracunam fizicki?
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Ako bude sreće i prisebnosti drugog vozača kao u ovom slučaju što je bilo biće sa istim posledicama u suprotnom se bojim da ćemo umesto u ovoj temi o manevru dotičnog pisati u temi "Ne brže od života"...
- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
Problem je sto niko takve stvari ne sakcionise i da lupi po dzepu, pa je onda postala anarhija i stvari u svoje ruke...
Meni licno to prelazenje na drugu stranu jer je mesto prazno je jezivo, napravi polukruzno na rasknici pa dodji, sta bi bilo da je bankina ili ograda kako bi onda uradio?
Meni licno to prelazenje na drugu stranu jer je mesto prazno je jezivo, napravi polukruzno na rasknici pa dodji, sta bi bilo da je bankina ili ograda kako bi onda uradio?
- Grujic
- Moderator
Dođeš do kraja razdelnog ostrva pa obiđeš ako si na to mislio 

- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
BigMazzyju je očigledno to palo na pamet pošto mu je prošla kroz glavu bezbednost porodice. I ja sam kao pešak tako za nekim klincem što je ko debil naglo izleteo SA PEŠAČKOG skrećući desno i u potpunosti prelažeći i na njegovu levu traku. To je sekunda. E sad, brzo sam se i ja ohladio, ali taj klinac je bio izrazito bezobrazan, nimalo nije priznavao svoju grešku, i čak je i on krenuo sa "jel ima neki problem". Tako da bi bilo dobro da ga neko propusti kroz šake, ali to nisam bio ja.
Ja sam tad ulicu prelazio s bivšom - koja je smotana ko sajla i skoro uvek se u takvim situacijama sledi umesto da se sklanja.
Zvuči bezveze, ali nekima stvarno treba edukacija. Siguran sam da mnogi postanu nešto pametniji kad se neko na njih izviče, zatrubi, ili šta već. Eto, ovako bahata vožnja kao što sam opisao je ono što kod mene izaziva bes. Pričajmo o tome da to tako ne treba, u redu, da nije pametno, ali jbg.
Ja sam tad ulicu prelazio s bivšom - koja je smotana ko sajla i skoro uvek se u takvim situacijama sledi umesto da se sklanja.
Zvuči bezveze, ali nekima stvarno treba edukacija. Siguran sam da mnogi postanu nešto pametniji kad se neko na njih izviče, zatrubi, ili šta već. Eto, ovako bahata vožnja kao što sam opisao je ono što kod mene izaziva bes. Pričajmo o tome da to tako ne treba, u redu, da nije pametno, ali jbg.
- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
Bravo Grujicu sa takvim predznanjem se ide u traznjenje slobodnog mesta 

Naši snimci saobraćajnih situacija
Uopste je glupo ublazavati idiotizam doticnog koji iz desne trake sa sva 4 ide u 2 polukruzna preko pune ne gledajuci nista osim linije kojom on hoce da ide. Ko god banalizuje ovu situaciju, rekao bih da jako malo iskustva sa sudaranjem ima i zamislja da se sve ispod 80 km/h zavrsava sa grebanjem i popravkom branika. Evo, Pedja je presao u suprotan smer da bi izbegao idiota, neko drugi bi isto uradio i ako bi bilo nekoga u suprotnom smeru, pa bi on ubio nekoga i isao u zatvor, a ovaj produzio do svog parking mesta. Neko treci bi ga udario, pa se takodje odbio u suprotan smer i opet se zakucao u nekoga iz supeotnog gde je velika sansa da neko pogine. Ovo nije "moglo je dete da izleti" prica, vec nesto za sta je velika sansa da se desi. Ovog i Pedju je Bog pogledao da nema nikog iz suprotnog smera.
Svaka dalja relativizacija tipa "desava se" je potpuno neracionalna. Niko ne ide namerno da napravi sranje, nego se eto, desi da ne vidi crveno, da ne vidi pesacki itd...i sada ako se nama to nesto nekada desilo, treba da je ok i u fazonu, pogresi covek, nema veze? Dajte uozbiljite se.
A najgore je sto ovde pricamo o ekstremno bahatom ponasanju u saobracaju i nije uopste stvar postovanja ili nepostovanja propisa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Svaka dalja relativizacija tipa "desava se" je potpuno neracionalna. Niko ne ide namerno da napravi sranje, nego se eto, desi da ne vidi crveno, da ne vidi pesacki itd...i sada ako se nama to nesto nekada desilo, treba da je ok i u fazonu, pogresi covek, nema veze? Dajte uozbiljite se.
A najgore je sto ovde pricamo o ekstremno bahatom ponasanju u saobracaju i nije uopste stvar postovanja ili nepostovanja propisa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.