BMW F30 ili nesto drugo
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Re: BMW F30 ili nesto drugo
Dok se ne javi mozes da pogledas temu, kapiram da je to njegov bivsi auto?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Markoni napisao: 10 Jan 2023, 00:08 Znaće kolega @@Delija malo više da ti kaže.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Nisam ga video duze vreme, ali trebalo bi da se drzi jos uvek sasvim solidno.
Kolega iz firme je vlasnik. Moze ga pitati sta god ga zanima. Pametan covek - kupio je pravi auto, vozio tri godine i jos ce fino da zaradi na njemu

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Nema tu efektno zarade nikakve.
- Delija
- Kontakt:
Ako vozis auto 3+ godine bez ikakvih troskova osim malog servisa i goriva (dobio si dva seta felni sa maltene novim gumama, nove kocnice, nove svecice) i prodas ga za 5k vise nego za koliko si ga kupio - po meni je to definicija "fine zarade" 
Ali, drugi kolega i zajednicki drugar je u slicno vreme pazario Arteon za 30k i nedavno ga prodao za 40k, tako da...

Ali, drugi kolega i zajednicki drugar je u slicno vreme pazario Arteon za 30k i nedavno ga prodao za 40k, tako da...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
I možeš da kupiš noviji i bolji za te pare, ako si zaradio?
- Delija
- Kontakt:
Vec sam napisao da cu cene poludele + pala je i vrednost novca.
Uz to sam auto prodao ispod cene jer nisam hteo da se zajebavam sa kojekakvim bodalama koje su me smarale. Par k evra mi nije znacilo mnogo.
I M340i je sada nov "skuplji" u klot varijanti 11k evra u odnosu na trenutak kad sam ga pazario. Adekvatno je poskupela i oprema. Sada je auto konfigurisan kao moj preko 85k evra. Za toliko se pre 7-8 godina mogao pazariti M3 prosle generacije.
Uz to sam auto prodao ispod cene jer nisam hteo da se zajebavam sa kojekakvim bodalama koje su me smarale. Par k evra mi nije znacilo mnogo.
I M340i je sada nov "skuplji" u klot varijanti 11k evra u odnosu na trenutak kad sam ga pazario. Adekvatno je poskupela i oprema. Sada je auto konfigurisan kao moj preko 85k evra. Za toliko se pre 7-8 godina mogao pazariti M3 prosle generacije.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Nije sve srazmerno poskupelo, recimo plate vecine nisu povecane srazmerno, niti su sva dobra i usluge jednako poskupele. Ne mozemo jednostavno podvuci crtu i reci evro je za taj procenat devalvirao.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Zaradice ako ga bude prodao po ovoj ceni, sto ne verujem da ce bas tako lako da ide.Delija napisao: 10 Jan 2023, 10:55 Ako vozis auto 3+ godine bez ikakvih troskova osim malog servisa i goriva (dobio si dva seta felni sa maltene novim gumama, nove kocnice, nove svecice) i prodas ga za 5k vise nego za koliko si ga kupio - po meni je to definicija "fine zarade"
S druge strane, i taj koji planira da kupi je sigurno poskupeo jos vise tako da malo sire gledano, nema tu ni govora o nekoj zaradi. Osim ako ne kupi nista i ostavi pare sa strane. Ali i tu ce tek izgubiti jer ce ih inflacija pojesti

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Jbg sad, da ga žalimo ako proda za 5k više. 
Sent from my SM-F936B using Tapatalk

Sent from my SM-F936B using Tapatalk
- 123456
Meni je svejedno i da ga proda za 50k vise, samo pričamo realno.
Malo je neozbiljno, da uopste u ovoj hiperinflaciji govorimo o nekoj zaradi.
Malo je neozbiljno, da uopste u ovoj hiperinflaciji govorimo o nekoj zaradi.
Pa to je problem jer su plate zadržane na nivou od pre korole i onda ljudima se i cini6 da zarade pri prodaji u većoj meri jer su cene dobara skočile.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Da su plate povećane onda problema ne bi ni bilo i ovo se ne bi zvalo "kriza" 

- 123456
Da ne idemo u širinu, mnogi (uključujuci i mene) su zaradili na vrednosti nekretnine ako su imali srece, da kupe pre ovog hype-a.
Ali sta to vredi, da kada bi sada prodao tu istu nekretninu po znatno većoj ceni od one po kojoj je kupljena, ne bih mogao nista bolje da kupim bez da dodam jos dosta preko. U sustini, nista nije toliko poskupelo koliko je novac izgubio vrednost i posledično standard realno dosta opao.
Ali sta to vredi, da kada bi sada prodao tu istu nekretninu po znatno većoj ceni od one po kojoj je kupljena, ne bih mogao nista bolje da kupim bez da dodam jos dosta preko. U sustini, nista nije toliko poskupelo koliko je novac izgubio vrednost i posledično standard realno dosta opao.
Videcemo da li je doslo do pucanja balona... (bar u Americi) a i nekretnina 

Pročitah

I došao do zaključka da ne želim tu boju iako mi prelepa
Kad bi se izbacili svi postovi tipa “video sam te tu i tu” od tih 60 stranica bilo bi možda 15

Inače živim u skoro istoj ulici gde je vlasnik tog auta, kad god bismo prošli pored njega i pokazivao ženi, ona bi komentarisala da joj se ne sviđa boja, a meni je top.
Još negoduje i zbog šibera, nije mi jasno zašto
Valjda neke traume iz detinjstva sa prokušnjavanjem.
Da je neku hiljadu jeftiniji verovatno bih ga uzeo.
Malo me naplašiste u toj temi sa pominjanjem cifri za popravke kvarova. Nisam navikao na kvarove, vozim matoru Alfu i imao sam izgleda sreće da radim samo sitnije popravke i redovne servise.
Ali servisi mi ne izgledaju tako skupo.
Potrošnja pri brzini od 140 km/h od 8l mi je vrh. Pa meni JTD trosi verovatno 6.5-7 na toj brzini. A dizel valjda skuplji od benzina, pa mu dodje na isto.
Jedino mi se ne svidja buka koja se pominje. Otpor vazduha, podvozije i sl.
Koliko košta kasko za takav auto, nemam predstavu?