Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
To je neka nova moda i ni meni se ni malo ne svidja...
Nasi 18ti u periodu 2007 +/- par godina su bili divljanje, al nisu bili svadba
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Tako je i kod nas kada su deca malo veća i da ne kažem samostalna, i mi ih dovezemo, ostavimo i dođemo po njih na kraj rođendana. Ali kada se dovede baš malo dete često roditelji bukvalno ne smeju da ga ostave potpuno samog pa ostanu. Bio sam u toj situaciji i sam više puta a i roditelji koji ti pozovu tako malo dete na rođendan to većinom i očekuju (da će neko od roditelja ostati), odnosno i mi smo to očekivali od većine pa smo i računali na to kod troškova i organizacije. U pominjanom Starliju recimo baš postoji deo za roditelje i nije nikakav problem da doneseš i tu recimo svoje grickalice, tortu i ostalo (samo platiš piće za goste), no niko nije preterivao, poručiš jedno piće, sačekaš da se rođendan završi i to je bilo to.Bogdan napisao: 11 Jan 2023, 10:19 Zato toga ovde u de nema, ukoliko je detetu rodjendan, roditelji divezu decu, ostave ih i dodju po njih... Milina.
Skoro sam klinci pravio rodjendan, i bas tako bilo.
Ford S-Max 2,5t
Inače, i ja pizdim više od tih rođendana, lepa suma se svaki mesec da klincima za to. Stalno idu na neke rođendane...
Evo moj klinac je napunio 6 godina, od prosle godine ide na rodjendane kod drugara iz vrtica, naravno u stanu kod svakog roditelja je bio rodjendan, nista preterano mnogo dece, i sve bez roditelja, a ipak se moze reci da su jos mali sa 5 godina i sve okay.
Ford S-Max 2,5t
Ford S-Max 2,5t
Moj 18 bio '94, proslavio ga sa ortacima u parkiću pored trafikeGrujic napisao:To je neka nova moda i ni meni se ni malo ne svidja...

Pravile se žurke po stanovima, rođendani, nove godine, i dan danas ostalo u sećanju. Uvek bolji provod nego po klubovima.
Sent from my 2203129G using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Kako se uzme - neretko u tim kucnim zurkama strada nesto vrednije od 10+ klupskih zurki. Ne pitaj kako znam 
Kad sam bio klinac - ekipa iz ulice i skole je dolazila kod mene kuci. Sada - nema trika da bih u kucu pustio toliku decurliju. Daleko vise mi se isplati da im platim "kafanu" / igraonicu / sta god...

Kad sam bio klinac - ekipa iz ulice i skole je dolazila kod mene kuci. Sada - nema trika da bih u kucu pustio toliku decurliju. Daleko vise mi se isplati da im platim "kafanu" / igraonicu / sta god...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Zato i kazem, to je uzrast dece 5 do 6 godina, ne dolazi citava dzungla dece, vec 4 do 5 drugara i to je to, tako se vrti vec evo godinu dana i sve super. Naravno stariji kad bude, vise to nece biti kuci, ali isto tako ovde ni sami roditelji nece ici u recimo igraonicu, dovedu dete svoje ostave ga i posle dodju po njega.
Ford S-Max 2,5t
Ford S-Max 2,5t
A samo dobre mame pozoves da ostanu 

Mame obicno dovode decu kod nas kad se skupe dva tri drugara kod nas 

Ford S-Max 2,5t

Ford S-Max 2,5t
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Ja sam na teži način kao maloletni organizator žurke otkrio šta je češki kristal i koliko košta kada sam vino počeo da poslužujem u čašama sa nogom (debeli izrezbaren kristal, dar roditeljima za venčanje, kupljen u ČSSR)...Delija napisao:Kako se uzme - neretko u tim kucnim zurkama strada nesto vrednije od 10+ klupskih zurki. Ne pitaj kako znam
Inače, baš skoro smo se setili i pričali o žurkama za punoletstvo krajem 80-ih i početkom 90-ih, koje smo sami organizovali počevši od mesta, muzike koju smo sami obezbeđivali (kasete i ploče uz našu opremu), relativno malo hrane i puno pića kupovanih u prodavnicama ili podrumima pića... Ništa fensi, ništa da se bude viđen...
Apropo slavljenja rođendana, ja odvedem klinca (sedam ipo godina), ostavim ga i kada se rođendan završi dođem da ga preuzmem - ne ostajem na slavlju čak ni na insistiranje.
I možda sam Gedža sa Balkana, sa korenima iz Lazareve prestonice, ali ja nikad ne bih voleo, želeo i naposletku dozvolilo situaciju da nekog zovem na sopstveno slavlje (nebitan razlog) i da na kraju neko plati ono što je pojeo ili popio, a da se možda taj neko tokom slavlja suzdržava i prebrojava šta bi mogao da uzme jer je to možda malo skuplje od onog što on u tom trenutku može da priušti ali je ipak stigao tu jer želi da me ispoštuje... Od starog društva neki su na ovaj ili onaj način "baš uspeli u životu", neki plivamo u prosečnosti a neki se bore da sastave kraj sa krajem i zamislite slučaj da prvi pozovu potonje po zapadnim pravilima - mislim da bi to bilo neprijatno i jednim i drugima, bez obzira što su uprkos nekim razlikama ostali u dobrim odnosima.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
To, baš na takve stvari sam i ja mislio. Pa i u mom društvu, ima nas da smo završili i faks, al neko s tim svojim prosto ima niža ili viša primanja, i jbg.Martin Mystere napisao: 11 Jan 2023, 13:00 (...) Od starog društva neki su na ovaj ili onaj način "baš uspeli u životu", neki plivamo u prosečnosti a neki se bore da sastave kraj sa krajem i zamislite slučaj da prvi pozovu potonje po zapadnim pravilima - mislim da bi to bilo neprijatno i jednim i drugima, bez obzira što su uprkos nekim razlikama ostali u dobrim odnosima.
Za dečije roditelje, zvuče mi ona iskustva s roditeljima što više popiju od dece prilično mučna...
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Sent from my iPhone using Tapatalk
@ljubitelj
Barajevo vazdušna banja ovog trenutka
Barajevo vazdušna banja ovog trenutka
Nije etaloniran merač.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Baš sam čekao kada ćeš se upecati jer očigledno nisi shvatio da to nije nikakav podatak, da nema nikakvog merenja, da uopšte ne postoji merna stanica... i da je objašnjeno šta znači zvezdica uz bilo koju brojku.
Taj sajt privatne firme koja prodaje uredjaje uopšte nema podatke o zagadjenju vazduha, samo neke procene sa udaljenosti 36,000km. Kojim metodom i kojim algoritmom nije navedeno.
A da brojke veze nemaju ni sa čim pokazuje da je pre neki dan kada je bila ona najveća kiša, najhladnije i najviše se loži da je bilo kao zeleno, a tada je najgore stanje.
I takodje, po tom sajtu grad sa najčistijim vazduhom je po njima Bor, po tim njihovim brojkama.
Pa ti vidi koliko se može verovati u nekakve procenjene brojeve.