Stigla zima...
Re: Stigla zima...
U Italiji bacali so prekjuče na +12, autoput, snega ni u prognozi.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Oko 20. januara moguć snegić.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Lepo kaže jedan meteorolog, ovu zimu ćemo pamtiti kao najhladniju 2030 godine.
Sent from my 2203129G using Tapatalk
Sent from my 2203129G using Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Juče sam uhvatio sebe kako se smejem u butiku gledajući jakne na sniženju : "Koje crne debele (zimske) jakne, celu jesen nosim prolećnu jaknu?"
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Ovo je iz mog mesta, Svrljig. U okolnim selima je palo i do 30cm snega pa krenuli da preduprede. Ja živim na magistrali ka Nišu i sva rizla što se baca na put zimi završi na trotoaru, to se naravno nikad se ne očisti dok pešaci samim hodanjem ne očiste trotoar. Van centra "grada" se ništa ne čisti, na tom istom trotoaru je mesec dana stajao leš mačke čisto da deca mogu da gledaju postepeno faze raspadanja životinje. Komunalce zabole ona stvar da je uklone... O smeću da ne pričam, ljudima ispred dvorišta limenke, flaše, kese i niko ni ne pomišlja da to pokupi.Dare4x4 napisao:Ne znam da li još nekoga ovo nervira ali mene užasno. Naime, sinoć je padala kiša, javili su za sneg ali nije ga bilo. Temperatura 4-5stepeni. Međutim, putari su bacili toliko soli i rizle da može lopatom da se skuplja.
Ne znam koliko se sa slike vidi... Ovo je iz naseljenog mesta, ni jedna pahuljica nije pala. Sinoć sam dva puta susreo kamion. Jedan van naselja koji je sipao nenormalno. I to neko krupno kamenjeVozio sam dvadesetak km iz Niša brzinom od 40km/h sa još nekoliko vozača koji su takođe ukapirali šta se dešava i držali dobro rastojanje. Po meni onoliko posipanje nije bilo normalno sinoć
I to se dešava svaki put kad postoje i najmanje naznake da će sneg pasti. Ne čekaju, sipaju na goli put.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Nije ni u gradovima sjajno ali kad citam tvoje postove o kraju gde zivis, vidim koliko smo u proseku zaostali i verovatno na nivou nekih africkih zemalja.
Svako manje mesto pored većeg grada (Niš) je osuđeno na propast. Mnogo omladine nakon završene osnovne škole se seli, jer nema uslova za neku normalniju budućnost. Svrljig kontrolišu kriminal i korupcija vladajuće stranke, oni "snalažljiviji" kupuju stanove po inostranstvu jer ne znaju šta će sa parama, dok radnička klasa živi od 30.000 mesečno sa radnim vikendima. Ukoliko tražiš nešto bolje dobiješ sledeći odgovor: "Ti si u mom dvorištu, ako ti ne odgovara vrata su tamo". Vodosnabdevanje tokom leta je katastrofalno za više delove grada, dok u isto vreme danima teče voda niz ulice zbog puknute cevi. Kada se cev nakon 10 dana zameni, to mesto se ne asfaltira već se zatrpa blatom i kamenjem. Ovakvih primera ima da bih mogao danima da pišem. Ljudi su izbezumljeni nemaštinom, da ne pričam o okolnim selima jer tu ljudi žive na rubu egzistencije. Stanje je katastrofalno, ali ne znamo za bolje jer smo na to navikli.
Da ne bude da previše mračim, dobra stvar ovog mesta jeste bezbednost. Malo i mirno mesto gde u sred grada možeš da ostaviš bicikl, a da ga niko ne ukrade. Većina parkiranih vozila se ni ne zaključava jer nema lešinara, bar za sada...
Da ne bude da previše mračim, dobra stvar ovog mesta jeste bezbednost. Malo i mirno mesto gde u sred grada možeš da ostaviš bicikl, a da ga niko ne ukrade. Većina parkiranih vozila se ni ne zaključava jer nema lešinara, bar za sada...
Svi kukaju, pa glasaju isto.
Elem, posipanje soli pre padavina nije ništa neobično ni pogrešno, pogotovo na deonicama koje mogu biti problem. Doživeo sam to više puta svuda, i kod nas i van (DE).
Elem, posipanje soli pre padavina nije ništa neobično ni pogrešno, pogotovo na deonicama koje mogu biti problem. Doživeo sam to više puta svuda, i kod nas i van (DE).
Stigla zima...
Pre par dana u livinju(italija) lokalne putarske sluzbe uklanjaju sneg tako sto ga odnose jer kad ga samo razgrnes ostaje gomila po trotoarima. Bukvalno se zavlace na parkinge svih kuća/zgrada i 30 cm palog snega za 24h ne predstavlja nikakav problem ni za pesake ni automobile.
prava stvar, a kod nas samo naguravaj u gomile, prosle god kad je pao sneg u mojoj ulici traktorce islo da cisti i napravilo 3 gomile u ulici koje su se posle topile dobrih mesec dana, em sto je ruzno, em sto ljudima stoje ispred kuce
Ovo što piše A170T potpisujem od reči do reči. Mogu da dodam još puno toga ali najviše me nervira komunalni nered uopšte i što svako svakog zna i neće da se zamera raznim glavama, pa zbog toga nemaš kome ni da prijaviš gomilu nepravilnosti koje su u nadležnosti lokalnih vlasti. Pisao sam o problemima sa rastinjem oko puta, a ima hiljadu stvari. Svako može da parkira kako hoće, da vozi neosvetljen traktor, da iznese blato na put u samom gradu i van, da napravi plac polovnih automobila u samom centru na ulici gde je parkiranje zabranjeno, da postavi gajbice na ulici ispred svakog drakstora i dere ti se ako se tu parkiraš... Naveo sam samo neke stvari koje imaju veze sa tematikom ovog foruma, a ima ih milion. 

Oni za koje ti krajevi bez izuzetka glasaju na izborima ovde u Beogradu ne mogu da nađu školovane i sa svim zubima, mogu misliti tamo kakva je situacija. Ne treba se čuditi ni najmanje.
Koliko stanovnika ima Svrljig?
Prema ovom popisu 10.800 sa uključenim selima, 2011-te je bilo 14.200. Nemam cifru za samo gradsko naselje, ali pretpostavljam oko 4-5.000
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ima li iskustava?

TapaT

TapaT