Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od grujicd »

Zenfone 9 nema zum kameru. Ali ima 3.5mm priključak što pozdravljam.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zemi neki DAC za to i uživaj.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kolega uzeo s23 ultra.
Sav nešto ćoškast.

TapaT

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Jbg, zamena za Note.
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Ja ga uzeo prosli vikend. Jeste malo kabast u odnosu na S21U za koji je zamena kod mene, ali sam se navikao za par dana. Obavezno savetujem kupovinu neke zastite u isto vreme, prva dva tri dana mi je klizao po rukama kao sapun :D

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ja uzeo u ruke sad ultru, zelenu, iako mi je pre delovao previse kao cigla, sad mi deluje extra, a mislio da uzmem obican ili plus. Hteo da uzmem odmah iz A1, ali nesto kenjaju, moras da podneses zahtev za prenos, pa onda tek da potpises ugovor i dobijes telefon, kad stigne odobrenje.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ne znam kako vama to nije cigla. Ja ne mogu da prezalim S10+ u odnosu na S22+. Stari S10+ mi daje osecaj mnogo manjeg telefona, a ekrani i performanse su im slicne :) Bolja kamera, ali ne tako spektakularno za moje koriscenje ....
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Devojka kupila pre par godina u Americi tablet Samsung Galaxy Tab S3, i stalno u kući ima problem sa kačenjem na wifi mrežu. Na mestima gde se nakači sa telefonom lagano punog signala, tablet ne prepoznaje uopšte. Nekada nakon par on/off wifi se pojavi mreža a nekad tek nakon 10. Interesantno da komšijin wifi hvata punog signala, a svoj u kući ne može.
Guglali smo i nismo našli razlog niti rešenje, pa možda je neko imao slična iskustva ovde. :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Možda je rešenje da se taj američki prebaci na evropski band plan frekvencija (WiFi kanale po evropskom rasporedu) i/ ili da se na AP koji pruža WiFI podesi odgovarajući raspored frekvencija, recimo 1. 4. 7. kanal dozvole a ostali kanali blokiraju.

U suštini nekompatibilnost koju treba rešiti nakon dijagnostike slučaja.

Imaš besplatne dijagnostičke alate, aplikacije, na Play Store.

ps. problem je verovatno primećen u 2.4 Giga opsegu, probaj da se nakačiš na WiFi u 5 Giga opsegu i tu ne bi trebalo da se dešava.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Uzeo S23, najmanji model. Pošto je bio u preorderu dobio sam 256GB.
Prvi utisci, to što je veći par milimetara od S10e se baš primeti, ako treba nešto da se dohvati nešto na vrhu ekrana sad je dosta teže. Par mm dosta znači kad je sve već na ivici.
Čitanje otiska ispod ekrana deluje da radi dosta bolje nego senzor otiska na dugmetu sa strane.

I tako, i nemam za sada drugih iskustava jer sam odradio smart switch, a onda 3 hebena sata proveravao aplikaciju po aplikaciju jer se negde prenelo sve kako treba, negde sam morao ponovo da se logujem, a negde i da podešavanja ručno kopiram. Neke igre nisu ni prenele save game. I dalje tu dosta kaskaju za iOS.

Za viber sam uradio backup sa slikama, ispade 4.2GB, međutim kad restorujem na novom telefonu - nema slika.

Uzeo sam neku Nillkin masku, svidelo mi se što su leđa hrapava, što je dosta debela i dosta viri preko ekrana. A onda sam ukapirao da to što toliko viri sad smeta za gesture kad vučem palcem od dole i sa strane. Moraću da uzmem novu ako mi bude smetalo posle par dana.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Posle restarta telefona uradio ponovo restore u viberu, i ovaj put uspeo da povrati i slike.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

ljuba napisao:Ne znam kako vama to nije cigla. Ja ne mogu da prezalim S10+ u odnosu na S22+. Stari S10+ mi daje osecaj mnogo manjeg telefona, a ekrani i performanse su im slicne :) Bolja kamera, ali ne tako spektakularno za moje koriscenje ....
S10+ najbolji samsung ikada, dok god mi baterija traje neću ga menjati. Pre njega imao s10e i on je super osim baterije na exynosu ali ipak mi + model bolji iako je veći.
Inače telefone koristim bez maske i zaštitnog stakla, eventualno fabrička folija na ekranu.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja ga punim dva puta dnevno posle skoro 4 godine korišćenja. Ali svako veče provede bar 6 sati na punjaču (i tako 4 godine) što je verovatno dodatno kumovalo takvom stanju baterije.

Ja hteo da naručim belu Ultru i odem u MediaMarkt i vidim uživo zelenog u predomislim se. Nije zelena kao što je nekad bila na S6 u S7, ovo je lepša zelena :kezo: ugl. poručio sam zeleni 512gb i stiže od nedelje. Zelena i Lavander boje se isporučuju od nedelje :zbunjen:

Poručio odmah sa Amazona providnu Spigen masku, sa tom markom maske sam prezadovoljan, S10+ mi je više puta ispao direktno iz kamiona na asfalt i ništa.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

I moj je taj "zelen", a u stvari je to mnogo više siva nego zelena.

Oduševljava me kako pegla digitalni zum, i to još ovako uveče sa sobnim svetlom. Dok gledaš kadar šuma koliko hoćeš, okineš, bude isto tako, i onda posle sekundu dobiješ čistu sliku. Ok, dosta tu radi AI, neki detalji se izgube ali meni opet jako dobro s obzirom ma raspoloživo svetlo.

Ovo sam slikao 1x, 3x i 10x. Ko nije pratio običan S23 nema 10x objektiv, ovo je digitalni zum.

Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Da, više vuče na neku antracit. Kažu na Benchmark da će ovih dana izaći apdejt za kamere i da će biti još bolje.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori