Trazim neki mpv do 5000, sto mladji to bolji. Za sada imam c4 1.6hdi i on me sluzi (ugrubo receno), imao sam i pug 306 karavan benzin ali sam ga prodao jer je ma koliko redovno odrzavan i siguran, nedostatak klime i godine su bile presudne.
Gledam neko vreme c4 picasso mk1 i stvarno ne mogu da nadjem bilo sta normalno. Situacija je da u auto treba da stanu zena, dete od godinu dana, ja a cekamo i drugo dete. Van NS zivimo tako da dosta puta nam je van sela. Nekoliko puta godisnje autoput i bar jednom do dva puta preko granice, sto Eu sto okolne zemlje. Predjemo preko 20k godisnje s tim da ja zbog posla 3-4x nedeljno prelazim po oko stotinak kilometara (tamo i nazad) u cugu medjugradske voznje. I grand picasso dolazi u obzir ali me plasi vazdusno vesanje pozadi i cinjenica da zena bas i nije tako vicna jos posto je dobila dozvolu pre 2god pa bi glomazan auto otezao orijentaciju. Citajuci ovde sam pokupio savet da vijam 2.0hdi posto su rastereceniji i imaju snage da povuku puna kola putnika i pun gepek. Ponekad i po 300-400kg tovara bez putnika. Nisam od onih koji menjaju kola cesto. Hteo bih nesto da uzmem pa da ugasim misli na 5-6god. Pobornik sam striktnog menjanja ulja na 10 000 i kada vozim kola na servis, zamolim majstora da zadje malo dublje i sve sto vidi da nevalja - da menja jer jesam masinac ali bezim od automehanike. Gledam i peugeot 5008 i ok mi je posto imam iskustva sa psa grupacijom ali mu je i cena veca.
Kada gledam oglase vidjam to sto mi treba (2.0hdi 2010+ godiste) ali mi ne ide nikako u glavu kako isti auto u istoj opremi i istim motorom je iste cene ili skuplji na stranim oglasima u odnosu na Srbiju. Kilometrazu ne vredi ni da gledam jer to je zaludan posao.
Osim ova dva pomenuta (c4 picasso i 5008) koja jos kola da gledam posto se ne razumem u ostale marke? Ne mora da bude sa 7 sedista. Bitno mi je da je mpv zbog prostora za putnike i da ima dobar tovarni prostor i da je naravno dugovecan motor bez boljki tipa vti benzinac i ostalo. I supruga i ja smo preko 180+ visine i krupni (ne debeli