Ne kontam sta je nejasno, pa i treba da ubrizgavaju dok ne krene da curi na bocnom srafu jer to mu je merka, nivo ulja kod vecine kola za koje ja znam i gde sam menjao upravo tako pise, kad se nivo ulja poravna sa otvorom za ulivanje to je ok, ne sipati vise, ako i sipas vise pustis da se ocedi na tom istom srafu gde si sipao i kad prestane da curi zavrnes i to je to. Vi sad prvo odvrnite taj bocni sraf za ulivanje i vidite dal ce da krene da curi, ako krene pusti da se ocedi koliko ima i vidi koliko je izaslo pa onda tako probajte auto i vidite dal se isto desava da se otkloni sumnjam viska ulja i penusanja. Suvisno je da pominjem da auto mora biti na ravnom, ako radite na kanalu ili stubnoj dizalici ok ali ako radite kuci na rucnoj dizalici i dignete jednu stranu vozila onda to nije merodavno, morate i drugu stranu auta da podignete da se poravna.hyundai_i30 napisao: 15 Feb 2023, 23:13 Ovi kojima je to profesija odrade ovo sto sam rekao - ispuste dok god tece mlaz i ubrizgaju nesto manje od 2L spricem. Ja iskreno ne znam da li je to previse jer ubrizgavaju dok god ne krene da curi na bocnom ventilu. Nista nisu dodatno odlivali.
evo i objasnjenja ovde...