Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Dobro veče

Post od OMP »

a nigde nema neki opis sta fali kolima, ajde sto se vidi sa slike ali neki na slikama deluju skroz ok vrv nesto mehanicki fali, mogli bar neki opis da daju ili se to dobija tek na licitaciji. Nije mi jasno da je pocetna cena npr. za razvaljeni punto bez tockova ista kao i za takav maltene neostecen???
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

A pravila licitacije kao stvorena za mućke
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Vidim da je dobra Holandska vremenska aplikacija sada dobro pokrila Srbiju. Koristim je vec godinama, prilicno precizno predvidja kisu....

https://www.buienradar.nl/weer/novi%20b ... buienradar
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

E planeta ima akciju besplatne dostave kupljenih artikala.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Pri čemu bazen nije odmah pored tehničkog. Između je hotel, iza kojeg je priličan prostor/parking. Srećom, izgleda da ničega nije bilo da se ispreči, ako je pređen toliki put. Mada, ravno je...

TapaT

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

pa jel imala neka ograda ili prepreka da zaustavi kombajn do bazena aman? ili je probio ogradu
dexpetkovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Sep 2015, 16:18
Kontakt:

Post od dexpetkovic »

Napravio sam sebi situaciju, pa me zanima koja su vaša mišljenja.

Zamolio sam poznanika koji se bavi prodajom kola da u moje ime sredi auto za prodaju, da ga odveze kod limara/farbara za popravku sitnih oštećenja, da ga slika, postavi na net i da ga na kraju proda.

Ideja je bila da mu kupac da novac (i od te sume on naplati svoju uslugu) a da meni da ostatak novca i pošalje mi ugovor kako bih mogao da ga overim kod notara.

To sam i uradio - overio sam ugovor u Beogradu i poslao ga kupcu (koji živi u drugom okrugu).

U medjuvremenu, kupac je po isplati preuzeo auto i počeo da se žali na niz problema sa vozilom: Te da se čuje vodena pumpa, te da menjač ne radi kako treba i da je potrebna zamena korpe kvačila. Objektivno gledano, auto je vožen u servis Svilar u Bg, gde nijedan od tih kvarova nije dijagnostikovan. Medjutim, kao znak dobre volje uplatio sam čoveku 10k rsd da sredi vodenu pumpu, jer je ipak curela a u oglasu je navedeno da je auto bez ulaganja - pa mi se to činilo kao fer i ispravno.

Medjutim, danas sam obavešten da kupac traži dodatnih 300 evra za zamenu seta kvačila jer menjač ne ide u rikverc. Istini za volju ide teže u rikverc kad je auto hladan, ali to je ipak Opel i mislim da je to prosto tako kod njega.

Lično sam uveren da kupac koristi situaciju da izvrši odredjenu ucenu imajući u vidu da sam napravio propust jer sam pustio poznanika da vodi priču i nisam insistirao da se odmah overi ugovor kod notara.

Trenutno je overen ugovor kod kupca, tj danas mu je brza pošta uručila pismo.

Sad je pitanje šta da radim. Kupac ima vozilo na moje ime u svom posedu, ima oba ključa kod sebe i saobraćajnu, a nije još overio ugovor i poslao primerak meni. Dodatno traži novac i nisam siguran kako da ga nateram da auto prevede na svoje ime. Šta biste vi posavetovali kao ispravan korak?
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Odes mu na adresu, skines tablice i u sup da odjavis i prijavis izgubljenu saobracajnu.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Kazi mi da ti vrati auto, ako mu ne odgovara, i vrati mu pare.
I kod mene na Astri G menjac nije bas neka cvecka, ali tako radi.

Ako ti se bas prodaje auto, reci da mozes da mu izadjes u susret za prenos, ako je neki stariji auto to je 50e, i da zavrsis to.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
dexpetkovic
Reactions:
Kontakt:

Post od dexpetkovic »

Hvala na idejama :)

Sa skidanjem tablica ne bih bio u ispravnoj poziciji, plus verovatno auto drži u dvorištu.

Bax, to je dobra ideja, medjutim onda bih verovatno morao i kod notara da poništim ovaj ugovor što sam (jednostrano) potpisao. Tu je sad pitanje šta ako neće da vrati auto, nego hoće da zadrži ali uz 'uslov' koji je izneo iznad.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Zar on nema rok od overe notaru da ugovor odnese u poresko?
Tj ugovor postaje nevazeci?

Mada tebi nije u interesu da on vozi auto na tvoje ime.

Kako da znas da ce platiti porez, ako mu das pare?
dexpetkovic
Reactions:
Kontakt:

Post od dexpetkovic »

Ugovor sam overio samo ja, koliko mi je poznato ne znam da je on overio svoj deo.

Ima rok od tipa 14 dana kao kupac, medjutim ne vidim da notar šalje obaveštenje poreskoj o nastaloj kupovini. Možda šalju, ali nisam pronašao taj info na netu.

Ne znam kako da ga nateram da odjavi auto i prevede ga na svoje ime. Naravno postoji ideja da oglasim izgubljene tablice i saobraćajnu...ali to nije baš ispravna ideja
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pa on ima papir da si mu prodao auto, onda se dublje uvlacis u problem.
dexpetkovic
Reactions:
Kontakt:

Post od dexpetkovic »

Tako je.

Da li ima smisla da odem kod notara, uzmem prepis overenog ugovora, i zatim u MUP.

Tamo bih mogao da pitam za savet, ali i vidim da li mogu da stavim zabranu korišćenja vozila jer je auto i dalje moje vlasništvo? Tražim model po kom bi ovaj kupac bio nateran da prevede auto na sebe.

Pritom je još uvek pitanje da li on ima pravo da traži dodatne naknade, imajući u vidu da je probao auto pre kupovine. Sada ispada kao da sam ga prevario, a pritom mu je sve transparentno rečeno i auto je ispravan (bio je pre manje od mesec dana na zameni semeringa zbog ulja koje je curelo, itd.). Prosto ne bih prodao neispravno vozilo, ali istini za volju, sa 165k km, taj auto nije za preporuku jer mu je sve dotrajalo ali to je valjda tako sa tim starim vozilima

Ostaje ideja da mu kažem da dodje u Bg, vrati auto i vratim mu novac, minus tih 10000 koje je sam mu poslao a koje je iskoristio da (možda) zameni vodenu pumpu.
Odgovori