+1
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Pa ako vagas onda nisi morao, nego si hteoGrujic napisao: 25 Feb 2023, 22:53 Nije sve prosto. Jeste kada tastaturišeš sa ditance. Ne mora da bude tako da ucena bude "negativna", prosto ti se servira ponuda koju što se kaže ne možeš da odbiješ, pa vagaš šta ti se više isplati.

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Hajde sad malo bolje razmisli sta si napisao.Grujic napisao: 25 Feb 2023, 22:53 Nije sve prosto. Jeste kada tastaturišeš sa ditance. Ne mora da bude tako da ucena bude "negativna", prosto ti se servira ponuda koju što se kaže ne možeš da odbiješ, pa vagaš šta ti se više isplati.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja dobro znam šta sam napisao
Ne, ne moraš, mora samo da se umre, al ono, zajebite tu filozofiju i zamislite da ste u konkretnoj situaciji.
Evo vam opšti primer, pa baš kažite šta bi ste uradili, konkretno koja opcija
Godinama radiš u nekoj sferi, stekao si neki ugled i ime, imaš rezultate, viđen si za neke funkcije kojima si dorastao i koje zaslužuješ po rezultatima, stažu i kredibilitetu. Kažu ti da bi bilo lepo da im se takav čovek pridruži, da budeš u njihovim redovima i da će te podržati u daljem napretku.
To naravno prećutno znači da ako odbiješ, biće podržan neko drugi, ti nećeš dobiti ono što ti sleduje, pa ćeš biti čak i sabotiran i skrajnut itd.
Od tog trenutka imaš sledeće opcije:
1. Udahneš i zaroniš - prihvatiš, balansiraš eksponiranje kojeg ne mora biti mnogo, progutaš komentare kojih će biti po blicu i garaži i radiš svoj posao najbolje što umeš, i dalje si onaj isti stručnjak od pre.
2. Odbiješ, budeš skrajnut, i trpiš kako ti šefuju gori od tebe i kako drugi dobijaju ono što si ti zaslužio, al obraz je bitan.
3. Popizdiš na sistem i sve i digneš sidro i rešiš da odeš napolje, ali avaj, imaš 50+ godina, sve ti je ovde, snage za učenje jezika i novi počtek je jako malo, a imao si želju da poslednju deceniju karijere zaokružiš na drugačiji način.

Ne, ne moraš, mora samo da se umre, al ono, zajebite tu filozofiju i zamislite da ste u konkretnoj situaciji.
Evo vam opšti primer, pa baš kažite šta bi ste uradili, konkretno koja opcija

Godinama radiš u nekoj sferi, stekao si neki ugled i ime, imaš rezultate, viđen si za neke funkcije kojima si dorastao i koje zaslužuješ po rezultatima, stažu i kredibilitetu. Kažu ti da bi bilo lepo da im se takav čovek pridruži, da budeš u njihovim redovima i da će te podržati u daljem napretku.
To naravno prećutno znači da ako odbiješ, biće podržan neko drugi, ti nećeš dobiti ono što ti sleduje, pa ćeš biti čak i sabotiran i skrajnut itd.
Od tog trenutka imaš sledeće opcije:
1. Udahneš i zaroniš - prihvatiš, balansiraš eksponiranje kojeg ne mora biti mnogo, progutaš komentare kojih će biti po blicu i garaži i radiš svoj posao najbolje što umeš, i dalje si onaj isti stručnjak od pre.
2. Odbiješ, budeš skrajnut, i trpiš kako ti šefuju gori od tebe i kako drugi dobijaju ono što si ti zaslužio, al obraz je bitan.
3. Popizdiš na sistem i sve i digneš sidro i rešiš da odeš napolje, ali avaj, imaš 50+ godina, sve ti je ovde, snage za učenje jezika i novi počtek je jako malo, a imao si želju da poslednju deceniju karijere zaokružiš na drugačiji način.
Jel svi moraju da jure karijeru kao dr Smrt? Da opremaju novi KCS i kovid bolnice i da kradu lopatama?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kad već teoretišemo. Mogu da zamislim situaciju gde je moralno opravdano da pojedeš govno, postaneš član i radiš najbolje što možeš, nego da pustiš da neko gori od tebe zajaše. Jer ako ti odbiješ mogu mnogi drugi da plaćaju cenu tvog čistog obraza, nisu posledice samo tvoje.
- Delija
- Kontakt:
Ne, nije opravdano.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
To je jos veci problem, ta "osveta".
Po meni je obraz najbitniji.
Kockica je bio "heroj" mnogim generacijama, sada je samo pijanac iz skupstine.
Ti njegovi mladji iz stranke, nemaju apsolutno pojma ko je I sta je on bio.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Po meni je obraz najbitniji.
Kockica je bio "heroj" mnogim generacijama, sada je samo pijanac iz skupstine.
Ti njegovi mladji iz stranke, nemaju apsolutno pojma ko je I sta je on bio.
- Delija
- Kontakt:
Branko Pljoskica je oduvek bio ljigavac.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Evo ovakav primer. Trener si u nekom sportu, svetski uspešan. Znaš ko su kod nas najbolji takmičari, spremaš ih za olimpijadu. Ali ako ne pristaneš da postaneš drug član, namestiće nekog svog, ovaj će da povuče svoje pulene, a znaš da su gori od tvojih i em su tvoji ispušili em ni njegovi neće ništa da urade. Koga tu košta tvoj čist obraz? Ne samo tebe već i te mlade sportiste koji kidaju i ako sad propuste olimpijadu ko zna hoće li biti druge šanse.
Jbg. podmetneš sebe zbog drugih.
- Delija
- Kontakt:
Mozes da nadjes milion primera gde od dva zla treba da izaberes manje.
Bilo kakvo uplitanje u politiku je vece zlo. Zacarani krug iz kog nikad ne mozes izaci cistog obraza.
Bilo kakvo uplitanje u politiku je vece zlo. Zacarani krug iz kog nikad ne mozes izaci cistog obraza.
Nema veze obraz sa ovim tvojim primerom.grujicd napisao:Evo ovakav primer. Trener si u nekom sportu, svetski uspešan. Znaš ko su kod nas najbolji takmičari, spremaš ih za olimpijadu. Ali ako ne pristaneš da postaneš drug član, namestiće nekog svog, ovaj će da povuče svoje pulene, a znaš da su gori od tvojih i em su tvoji ispušili em ni njegovi neće ništa da urade. Koga tu košta tvoj čist obraz? Ne samo tebe već i te mlade sportiste koji kidaju i ako sad propuste olimpijadu ko zna hoće li biti druge šanse.
Jednostavno, ne postoji "jbg, podmetnes sebe zbog drugih" kad je u pitanju obraz.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Sa ove poludistance razumem ljude iz Srbije, većina je tu Srbalj koji konta da neće još dugo pa aj' malo da se učepi.
Kockica nije jedini koji je u glavama mnogih ušao u legendu i izašao iz iste - za života.
Ne treba se nerviarati, ne može se izigrati sistem. Ako ste dobro onda ništa, ako niste izvolite pa napustite zemlju. Jedina začkoljica ja što nije još puno ostalo dok ne padne sistem. A do tada...

Kockica nije jedini koji je u glavama mnogih ušao u legendu i izašao iz iste - za života.
Ne treba se nerviarati, ne može se izigrati sistem. Ako ste dobro onda ništa, ako niste izvolite pa napustite zemlju. Jedina začkoljica ja što nije još puno ostalo dok ne padne sistem. A do tada...

Nece pasti sistem sve dok ga 90% ljudi podrzava, zato sam, iz afekta zapravo, reagovao na pocetnu izjavu relativizacije. Svi razumeju ove koji kradu i zapravo jedino sto zameraju je sto kradu oni drugi a ne doticni pojedinac. I izjava koja me dovodi do ludila: Zar ne bi i i ti tako da si u prilici. Naravno da ne, jer time ponistavas sve sto si u zivotu uradio za pocetak, osim sto postajes moralna nakaza i pod kontrolom svakoga ko se nadje na poziciji da te ucenjuje.
Nazalost i ja sam ziveo u uverenju da je vise ljudi za normalan sistem i za normalnu drzavu ali nije, kao sto nam dogadjaji u poslednjih 30 godina pokazuju. Jednostavno ljudi zele da to bude tako i nece se promeniti jos dugo osim uz debeli rad na tome. A za to niko nije spreman jer smo sve sanse do sad prokockali.
Nazalost i ja sam ziveo u uverenju da je vise ljudi za normalan sistem i za normalnu drzavu ali nije, kao sto nam dogadjaji u poslednjih 30 godina pokazuju. Jednostavno ljudi zele da to bude tako i nece se promeniti jos dugo osim uz debeli rad na tome. A za to niko nije spreman jer smo sve sanse do sad prokockali.
Ovako je to komentarisao neko na Tweeteru (mislim da je ubo sustinu):
Branko Kockica je uloga koju je uspesno igrao glumac Branko Milicevic godinama i sa kojom su ga svi poistovecivali. Ne voli ljude, decu pogotovo (iritiraju ga), i to nije od skoro. Nije postao takav, uvek je takav i bio, ali novac cuda cini, a deca su mu bila i jesu izvor istog.
Branko Kockica je uloga koju je uspesno igrao glumac Branko Milicevic godinama i sa kojom su ga svi poistovecivali. Ne voli ljude, decu pogotovo (iritiraju ga), i to nije od skoro. Nije postao takav, uvek je takav i bio, ali novac cuda cini, a deca su mu bila i jesu izvor istog.