Rolla napisao:Ne pratim mnogo temu sijalica. Interesuje me koja H7 sijalica daje najvise svetla?
Hocu da zamenim sijalice dugog svetla ali ne znam sta da uzmem. Obzirom da se jako retko koriste duga svetla zivotni vek mi nije bitan.
Rolla napisao:Ne pratim mnogo temu sijalica. Interesuje me koja H7 sijalica daje najvise svetla?
Hocu da zamenim sijalice dugog svetla ali ne znam sta da uzmem. Obzirom da se jako retko koriste duga svetla zivotni vek mi nije bitan.
Moj auto ima H4, a koliko sam ispratzio testove najbolji je "Osram Najt brejer 200", dok je marginalno slabiji "Boš Plus 150 gigalajt" ali u odnosu na "Osram" ima duži životni vek. Odlična po trajnosti a uporediva po drugim svojstvima je "Filips +30% vižn" - ali ona odavno nije testirana kao H7.
Ja sam "Bošom" u H4 zadovoljan, upravo sam naručio H4 "Plus 150 gigalajt".
Nego, H7... za pojedine modele automobila "Osram" je pre nekih godinu dana počeo da nudi ledice, legalne su u Nemačkoj, a posle su prošle homoligaciju i za druge zemlje. Posle je i "Filips" krenuo sa nečim sličnim...
Imaj u vidu da nije svaka ledica za svaki auto niti je svaki auto za ledicu - možeš na linkovima iznad da nađeš svoj (a ja bih se potom raspitao i u AMSS-u).
i ja vozim H4 na grande puntu ali sam zadovoljan klasicnim sijalicama jer gp ima dobre farove, trenutno su mi sijalice iz woby hausa, imao sam ih i na proslom autu i skroz su ok a jeftine, sad nesto gledam da dajem 10e po sijalici za ove bosch mi bas mnogo za tu svrhu. Na alfama sam recimo losa svetla 156ice su poznate po tome, ali su xenoni resili problem
Onda eventualno "Filips +30% vižn", jeftine su i dugo traju a malo su jače od standardnih. Mene, doduše, od "Najtbrejkera" više odbija to što bih morao češće da ih menjam nego cena.
Ja na Kliju iz 2008-e imam H7 te philips +30%...ne znam sta da kazem...2 puta se zatekao u mrklom mraku i ne primetih neku bitnu razliku,ali kad se priblizim nekom autu pozadi vidim da jace sijaju u odnosu na prosle standardne H7 koje su bile na autu.
Dzaba sijalice od 4000 dinara ako je" cut of "lose podesen.
Tockic za podesavanje farova iz kabine se nikad ne dira.
Npr u ovom klipu,nit koristi duga svetla,a cut of oborenih( linija secenja) mu je jedno 20-30 metara od auta.
Traktor nema reflektujuce trake,ali to nije opravdanje.
Promenio bih na cromi xenon sijalice. Jedna je nesto poplavela pa bih da ih zamenim u paru.
Oznaka je d1s. Vidim da su osram, philips 5000 po komadu. Da li ima neka povoljnija alternativa a da nisu neki krš kinezi i slicno.