Tapatalk
Pazi, jeste svakako pogubno za motor i jedan od najgorih rezima rada, ali ne moze da se izbegne, prema tome, ne treba katastrofisati puno, vec stetu umanjiti, dakle ne forsirati ga hladnog, sad, nemamo svi bas grejane garaze i slicno.mr.Big napisao:Ne, moja bojazan je upravo bila u vezi neverglanja pri ovim niskim temperaturama. Ja pojam,,hladan start'' shvatam kao pokretanje motora na mrazu posle višečasovnog mirovanja. Sav taj nemir su mi uneli neki postovi po kojima je to pogubno za motor.
E, taj motor je vec prilicno stare konstrukcije i verujem da je bolje da odstoji malo na leru dok digne ulje. Mada sam gledao uputstvo za FIcu, cini mi se da 45ica ima njegov motor, i ne pise nista sto se grejanja u mestu tice.mr.Big napisao:Ćale mog drugara ima preko 80god i bivši je kamiondžija. Još početkom proizvodnje je kupio Jugo45 i ima ga dan-danas. Pošto zadnjih 10ak god nigde ne ide i ubija se od dosade, svakodnevno siđe na parking, obiđe auto, upali ga i ostavi ga da radi u leru pod ručnim saugom najmanje 15 min. Provoza ga do samousluge ili doma zdravlja par puta mesečno, a ovaj ritual zagrevanja ne preskače bukvalno nikad. Jugić radi kao sat i posle toliko vremena...