Grčka
Re: Grčka
znam mnogima je to lepo, mozda se i ja promenim ko znarade74 napisao: 03 Mar 2023, 09:09Vidis, meni je to bas dozivljaj da se vozam po ostrvu do plaze. Vidim celo ostrvo, ljude na istom, njihov zivot, da upoznam lokalce...OMP napisao:ja bih poludeo da moram da vozim cuku vremena, da vadim stvari pa skontam da nema nista od kupanja pa ajmo dalje
Sa plaze nema vukljanja stvari, stavim u gepek, upalim klimu i polako kuci na veceru
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

ja uvek biram kraj avgusta za letovanje voda je bas topla, nisu velike vrucine nema ni toliko guzve
Početak jula nam se pokazao kao OK. U avgustu budu gužve svuda.
Jun je opet bolji od septembra, duži je dan.
Na temu Kefalonije: mora se pronaći ono što odgovara, neko ide na uređene plaže neko na neuređene, neko voli sitan pesak i blato (Xi beše), neko kamenčiće (Antisamos npr).
Ako su talasi na zapadu, verovatno ih nema na istoku, a znaju da budu toliki da nema kupanja (crvena zastava npr).
Putevi su im dobri i široki, ima ih više, mada ko ne voli da vozi jbg.
Jun je opet bolji od septembra, duži je dan.
Na temu Kefalonije: mora se pronaći ono što odgovara, neko ide na uređene plaže neko na neuređene, neko voli sitan pesak i blato (Xi beše), neko kamenčiće (Antisamos npr).
Ako su talasi na zapadu, verovatno ih nema na istoku, a znaju da budu toliki da nema kupanja (crvena zastava npr).
Putevi su im dobri i široki, ima ih više, mada ko ne voli da vozi jbg.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
U junu je hladnije more nego u septembru, uprkos tome sto je duzi dan.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Na more se ide jula i avgusta, kada su najveće vrućine i kada je boravak u stanu/kuci pointless. Oduži se leto ako čekas septembar. Najbolje je više puta svakako ali samo jednom i to u septembru mi je potpuno besmisleno.
Sve ostalo su kompromisi zbog novca ili nekih drugih razloga.
Sve ostalo su kompromisi zbog novca ili nekih drugih razloga.
Ja nisam za septembar nikako, mozda ono bas pocetak ali druga polovina nikako, kolega isao par puta oko 20. septembra, bas je kasno, noci hladne, kratak dan, cesto i vreme zezne ali to je kompromis zbog para, ono bolje ici nego ne ici uopste, realno tad su aranzmani tipa 200e za dvoje.
Kraj juna mi je ok, kao klinac smo uvek tako isli, ono kad se zavrsi skola, ali voda zna da bude hladnjikava a to zavisi kakav je bio prethodni period sto se vremena tice ali svakako nikad ne moze biti topla kao u avgustu...prednost juna je i dug dan a u julu samo u nizdi, jednom sam se zeznuo, mnogo toplo bilo kad ni na plazi pod suncobranom ne mozes da sedis sem da budes svo vreme u vodi
Kraj juna mi je ok, kao klinac smo uvek tako isli, ono kad se zavrsi skola, ali voda zna da bude hladnjikava a to zavisi kakav je bio prethodni period sto se vremena tice ali svakako nikad ne moze biti topla kao u avgustu...prednost juna je i dug dan a u julu samo u nizdi, jednom sam se zeznuo, mnogo toplo bilo kad ni na plazi pod suncobranom ne mozes da sedis sem da budes svo vreme u vodi
Radije ću da budem u praznom gradu pod klimom nego da se guram ko sardina i pržim na jakom suncu. U stvari kad bolje razmislim ceo taj koncept idenja na more da se pržiš je sranjeNa more se ide jula i avgusta, kada su najveće gužvе

Retko pored mora bude i blizu temperatura u Bgd, pogotovo na ostrvima, a subjektivno još prijatnije zbog vetra, zelenila, i prirode uopšte, a bogami i hladnog piva. Još ako imaš neki brodić, bog da te vidi.
- hyundai_i30
- Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
- Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)
Jun za akciju i avanturu, septembar za penziju i malo hedonizma...
P.S. Mada kod nas do skoro septembar tradicionalno za pecenje paprike i spremanje ajvara u Grckoj, jeftinija struja tamo izgleda, natovare se dzakovi u autobus, 10 dana Paralia za 100e i nema greske
. Srecom nisam imao prilike da budem u tom busu, ali sam nazalost prisustvovao sceni istovaranja dzakova (Halkidiki naravno) i nije bilo potrebno da se zapita covek koja nacionalnost je u pitanju, sano Srbendi to moze da padne napamet.
Siroti Grci sad izbacili iz svih apartmana sve sto moze da proizvede toplotu i budno motre sta se utovara/istovara u sempembarskoj smeni...
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
P.S. Mada kod nas do skoro septembar tradicionalno za pecenje paprike i spremanje ajvara u Grckoj, jeftinija struja tamo izgleda, natovare se dzakovi u autobus, 10 dana Paralia za 100e i nema greske

Siroti Grci sad izbacili iz svih apartmana sve sto moze da proizvede toplotu i budno motre sta se utovara/istovara u sempembarskoj smeni...
Za avanturu je valjda prolece i jesen.
Kad smo kod toga mi cemo ici sad u aprilu za uskrs 2 dana do soluna, pa zatim 7 dana do volosa. Ideja je da se malko provozamo po istocnoj strani, pilion, volos i okolina. Nije planirano kupanje ali hotel ima bazen pa je i to u redu.
U principu road trip, ko ima iskustva vrlo rado bi culi predloge sta ima specificno i sta posetiti obavezno.
Kad smo kod toga mi cemo ici sad u aprilu za uskrs 2 dana do soluna, pa zatim 7 dana do volosa. Ideja je da se malko provozamo po istocnoj strani, pilion, volos i okolina. Nije planirano kupanje ali hotel ima bazen pa je i to u redu.
U principu road trip, ko ima iskustva vrlo rado bi culi predloge sta ima specificno i sta posetiti obavezno.
- hyundai_i30
- Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
- Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)
Pa ako planiras da se kupas, tesko da ces to raditi u aprilu recimo... Druga polovina juna je prava stvar i tada je more hladnije, ali je prakticno najduzi moguci dan i to je vec velika prednost tog perioda jer imas energiju za mnogo stvari u toku dana. Smrakava se prakticno od 21h.
Nikad juna nije bila vrucina koja je mogla da se desi recimo avgusta u Grckoj i da konkretno u pominjanoj Atini bude 40+... Bar za sve ove godine letovanja po Grckoj, Spaniji, Francuskoj.
Ljudi, ono sto mi smatramo vrelcem je smesno u odnosu na vrelac u Atini, temperature u hladu su isle i do 46, jaja mozes da przis na asfaltu ako te zadesi vrelac pocetkom avgusta recimo ako ne mozes drugacije da uklopis sa porodicom za godisnji.
Zato sam Atinu poredio sa Barselonom, samo je Atina daleko suvlja sto se tice vlage, u Barseloni se gusis i preznojavas sve vreme, ogromna je vlaga i oni bukvalno svako vece prazne kontejnere da se ne bi svi usmrdeli kolika je vlaga, grad zaudara vec oko 22h. Atina je suva iako je Pirej na moru, tu u tropskom talasu osecas da je pakao i ljudi koji se nadju napolje bukvalno padaju u nesvest u roku od nekoliko minuta. Juna to ne moze da se desi, niti septembra naravno.
Nikad juna nije bila vrucina koja je mogla da se desi recimo avgusta u Grckoj i da konkretno u pominjanoj Atini bude 40+... Bar za sve ove godine letovanja po Grckoj, Spaniji, Francuskoj.
Ljudi, ono sto mi smatramo vrelcem je smesno u odnosu na vrelac u Atini, temperature u hladu su isle i do 46, jaja mozes da przis na asfaltu ako te zadesi vrelac pocetkom avgusta recimo ako ne mozes drugacije da uklopis sa porodicom za godisnji.
Zato sam Atinu poredio sa Barselonom, samo je Atina daleko suvlja sto se tice vlage, u Barseloni se gusis i preznojavas sve vreme, ogromna je vlaga i oni bukvalno svako vece prazne kontejnere da se ne bi svi usmrdeli kolika je vlaga, grad zaudara vec oko 22h. Atina je suva iako je Pirej na moru, tu u tropskom talasu osecas da je pakao i ljudi koji se nadju napolje bukvalno padaju u nesvest u roku od nekoliko minuta. Juna to ne moze da se desi, niti septembra naravno.