Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Zanimljivi oglasi

Post od pedja »

Obrne po Navaku dva-tri kruga godišnje :D

TapaT

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Za koga se onda prave novi automobili ako 90% nas zadovoljava polovni? Za Marsovce? Godišnje se proizvodi 85 miliona vozila (78-92 poslednjih godina), nek' prosečna četvoročlana porodica (svetski gledano, zaokruženo na dole) kupi jedan svakih deset godina — ako ovo ne uspe, onda je statistički u donjoj polovini čovečanstva (računam 7 milijardi po popisu, ne po procenama) po kupovnoj moći i onda je to razlog. Malo grubo ali prosto.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ma druge bi pesme mi pevali da nam je standard u Srbiji jači.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

ljubitelj napisao:To je 331km za 30 meseci.
Ni metar nije mrdnuo, ne misli se bukvalno na jedan metar :)

Ili misliš da se redovno vozi sa tih 10km mesečno.
Znaš ti vrlo dobro šta mislim nego po običaju moraš da teraš kontru i braniš nešto iz samo sebi znanih razloga.

A ono što ja jedino mislim jeste da vozi kilometre i kilometre (da ne kažem stotine) sa ekstremno matorim gumama i da to za mene nije ni normalno ni bezbedno i da je odavno trebao da zameni taj matori krš a ne da se još kurči kako su to originalne ~15 godina stare gume! Ja lično i zbog sebe i zbog svih ostalih sa njima i bukvalno ne bih prešao ni kilometar a ne 331 sa toliko starim gumama a ti kako želiš i misliš da treba!
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ne vrlo dobro nego ne znam uopšte šta misliš već samo ono što napišeš.

I opet isto pitanje, otkud to tako čvrsto uverenje da se auto uopšte vozi u saobraćaju kako kažeš stotine kilometara.
mislim jeste da vozi kilometre i kilometre (da ne kažem stotine) sa ekstremno matorim gumama i da to za mene nije ni normalno ni bezbedno
Auto se prodaje ako još nisi primetio kao posebna vrednost (opis oglasa), i verovatno stoji negde parkiran kao što sam napisao a ne vozi se.
Niti se vlasnik kurči niti je bilo šta specijalno napisano u oglasu na način kako si od jedne proste činjenice da je na autu sve originalno došao do maltene osude vlasnika.

Poenta ovakvih auta je baš orginalnost delova iz prve ugradnje, da ništa ili što manje je menjano da imali neku kolekcionarsku vrednost u budućnosti.
Mogu da shvatim da ne posmatraš iz tog ugla li nikako ne i ton obraćanja :) .
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Ma ne vozi se stotine kilometara, onih 300 i kusur od poslednjeg servisa su greška u kucanju... Ipak, da upotrebim tvoje reči, ako još uvek nisi primetio, auto je prešao 300+ km što znači da ne stoji parkiran kao što si napisao već da se ipak vozi. Koliko - toliko ali se vozi, a moje mišljenje je da se ovaj wanna be kolekcionarski primerak vozi i previše sa tim prastarim gumama...

Jasno ja pišem samo što ti ili a) ne čitaš b) namerno teraš neku svoju priču, mada nije isključeno da su i oba u pitanju.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

koliko je automobila u saobracaju koji se aktivno voze sa starim, celavim i nikakvim gumama da je u slucaju ovog pezoa totalno nebitno pominjati ih i raspravljati.
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

OK, sve je onda u redu.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Pa realno pricam, gledam sta se vozi, ljudi putuju sa takvim gumama i na letovanje i na zimovanje i svuda a vi se uhvatili pezoa koji manje vise stoji i provoza po lokalu vrv po nekad
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Sve je OK, zaboravite da sam išta i pomenuo.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pa jeste prešao 300km za 3 i po godine, ali ne piše KADA i KAKO je to rasporedjeno.
MOžda je tih 300km bilo pre te 3 godine, možda je i sada u zadnjem mesecu....
Poenta je da ni ti ni ja ne znamo i da tvoja pretpostavka da je taj baš strašno opasan je preterani utisak.
Na kraju nebitno, ko kupi auto stavi nove gume a ove zadrži da kasnije može da ih vrati i ispoštuje originalnost (ako je za kolekciju motiv).

Moja pretpostavka je da taj auto sada stoji, nikome ne treba i otuda ide u oglase a ne zato što se sada redovno vozi.

Znam još bar 2 auta slične priče, jedan je crveni Zastava 10 -Punto 2009/2010 koji sam ranije pominjao u nekoj drugoj temi kome sam menjao pumpu goriva (stradala usled stajanja auta). Auto ima originalnih oko 11,000km, od toga prešao je možda 20km ukupno za period 2012-2023, godina.
Isto ima original gume iz prve ugradnje. Na 3 sedišta niko nikada se nije vozio.

Tek sada će možda uskoro moći u prodaju, kada se utvrdio vlasnik (jedan od više potencijalnih naslednika).
Auto je inače od jedne poznate javne ličnosti, koja je preminula 2012, godine. (prva i jedina vlasnica).

Ima raznih slučajeva i razloga kako nastaju ovakve ipak retke ponude polovnih gde je sve na autu original.

A nije to šta pišeš nego ton obraćanja, neprimeren i od tebe neočekivan. :) :pivo:
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Sorry za ton, ima tu malo i do toga kad ponavljam više puta nešto jasno napisano u nekom od prethodnih postova...

Recimo, napišeš "jeste prešao 300 km za 3 godine ali to je tako minorno i zanemarljivo da ne vredi ni pominjati" i ja se apsolutno složim sa tobom i završimo priču u startu a ne "godinama stoji garažiran i nije mrdnuo ni metar (ne nužno i bukvalno ni metar)" a obojica znamo da nije baš tako i onda uđemo u bespotrebnu diskusiju.
Korisnikov avatar
zeljkokg76
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci

Post od zeljkokg76 »

Овако нешто се тражи и цени, а не обични пежо 206 Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

U zdravlju da vozi novi vlasnik ovu Hondu :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
zeljkokg76
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci

Post od zeljkokg76 »

Ма да ли ће је возити
Odgovori