Servis - Razno
Re: Servis - Razno
idi kod nekog majstora vrv su vec to radili i mozda imaju neko resenje a i njihov je problem kako ce da rese sto bi ti bio glavu i rizikovao neki veci problem koji posle niko nece za tobom da ispravlja
Servis - Razno
Vec sam pitao jednog i trazi mi 70 evra samo da to zameni a crevo kosta 1300 dinara. Tako da nisam bas tolika ovca za sisanje
Klasicna prica "Bajo mnogo poso ovde ima" I na kraju ako mora celi usis da se skine skinucu ga sam i vratiti nije to neka tehnika. Selne imam klesta imam volju imam, samo je problem sto nemam toliko vrmena pa sam mislio posto je ovo forum da je neko menjao vec ovo na neki brzi nacin...
Na kraju krajeva ja sam problem i resio tako sto sam crevo gde je najvise puklo umotao trakom za creva pa izolirkom i za sada nemam nikakvu gresku i vozim auto ali bih najvise voleo da celo crevo zamenim zato sto je puklo i na samom dnu iznad selne ali tu nije strasno

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Na kraju krajeva ja sam problem i resio tako sto sam crevo gde je najvise puklo umotao trakom za creva pa izolirkom i za sada nemam nikakvu gresku i vozim auto ali bih najvise voleo da celo crevo zamenim zato sto je puklo i na samom dnu iznad selne ali tu nije strasno

Najobičnija crna izolirka, jedan krug obmotaj i vidi šta će da se desi.
Servis - Razno
Jutros stiglo crevo i popodne je namontirano. Bilo je malo povuci potegni ali na kraju sve je moglo bez skidanja usisa. Samo malo volje i alata i sve se zavrsi
70 ojro minus 11 za crevo dodje mu usteda 59 evrica
Hvala majstorima sto me uce kako se radi poso 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
A nista ne pominjes forum za dz dijagnostiku, samo majstore... 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Za dijagnodticare sam duzan nekoliko tura
iskreno, jer i tu ste mi ustedeli jos jedno 50 jevreja
Hvala vam iskreno, najjaci ste 

Daj reč-dve o tome kako si ga savladao.
Servis - Razno
Vadjenje je bilo laksi deo. Povuce se crevo kao sto si i predlozio bio i ono samo pukne i onda oslobodi prostor za rad. Nakon toga dugim spicastim klestima se uhvati selna i izvuce i to je to sto se tice skidanja. E sad ses je bio da se vrati crevo. Na kraju jedino resenje je bilo da se selna nategne do kraja i vrlo malo pecne aparatom za varenje i kao takva se stavi na crevo i sa crevom ide dole. Kad se stavi gde treba posle dugacak srafciger i cekic i samo se udari var i selna se opusti i sve je na svom mestu 

Pa to je to, kao što sam i mislio. Samo ja bih pre vezao šelnu paljenom žicom ili vezicom jer zavarivanjem je velika šansa da se ošteti ili čak da pukne kasnije na tom mestu. Ali dobro, bitno da je rešeno.
I još nešto: ako sam dobro ukapirao, ovo je neka vrsta iberlaufa, je l tako? Ako jeste, treba proveriti zašto je crevo puklo ranije ako nije bilo trulo jer povećan pritisak unutar motora može da dovede do probijanja nekog semeringa, što je daleko veći problem. Mora da postoji neki sistem koji taj višak pritiska rasterećuje nekako
I još nešto: ako sam dobro ukapirao, ovo je neka vrsta iberlaufa, je l tako? Ako jeste, treba proveriti zašto je crevo puklo ranije ako nije bilo trulo jer povećan pritisak unutar motora može da dovede do probijanja nekog semeringa, što je daleko veći problem. Mora da postoji neki sistem koji taj višak pritiska rasterećuje nekako
Servis - Razno
Probao sam vezicom ali ne moze ona da zadrzi selnu kad je nategnuta do kraja,sa zicom ne moze da prodje skroz do kraja jer posle ne moze da se pridje da se isece zica. Jedino resenje je bilo jedan pec najblazi sto je mogao da bude
Da crevo iberlaufa je u pitanju.... Ne znam ni ja zbog cega je puklo ali kada sam ga skinuo videlo se da je fabricko a i pukotina koja je bila iznad selne je od ranije tako da ko zna ko ga je dirao da bi ono puklo... Najverovatnije da je doslo do zamora materijala jer i ovo novo u opste mi ne uliva neku nadu da ce dugo da traje, vidi se da je samo po sebi pravljeno da pukne posle odredjenog vremena pa mislim da je to i razlog i za ovo originalno. A moguce da je bilo trulo jer se sve mrvilo u rukama tako da ne verujem da je neki pritisak tu bio problem vec samo starost creva...
Mada imao sam relativo skoro neke voznje po auto putu 200+ kmh tako da mozda je i to imalo malo uticaja
Ali Boze moj videcemo, ako opet pocne nesto da prijavljuje na dijagnostici onda je neki drugi problem. Za sada je ovo reseno.

Mada imao sam relativo skoro neke voznje po auto putu 200+ kmh tako da mozda je i to imalo malo uticaja

Ali Boze moj videcemo, ako opet pocne nesto da prijavljuje na dijagnostici onda je neki drugi problem. Za sada je ovo reseno.
Bio danas do Woby Haus-a i naletim na belu mast koju si spomenuo. Tako da sada mogu to još i kvalitetnije da odradimOMP napisao:Kljucar kod kog radim kljuceve i popravljam brave isto to radi a i ja sam na vise svojih kola prskao i nista nije falilo, mozda bi stetilo kad bi se stalno radilo ali jednom da podmazes sigurno ne skodi. Ne bi trebalo da ima plasticnih delova, gledao sam kad je ovaj rasturao meni jednu bravu sve je metal sto se tice pokretnih delova a i nema tu bog zna sta unutra samo oni zubici koje kljuc gura i pokrece uglavnom oni glave ili ako se bas nesto ostete silom ali onda podmazivanje nema svrhe.
A sto se tice podmazivanja sajli menjaca i onih jabucica i plastika na salt hebliju tu je najbolja bela mast u spreju, ja nju koristim jer je dugotrajna tj postojana, silikon sprej nije toliko postojan za tu svrhu.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Koliko košta bela mast?
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
istu tu mast i ja koristim
720 ako se dobro sećam. 400ml.MarjanKG napisao:Koliko košta bela mast?
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Servis - Razno
Zna li neko šta ima od opreme Audi kada ima ove kugle?

Mislio sam da je za radar za automatsko kočenje, ali vidim da imaju to i modeli bez ovih kugli.

Mislio sam da je za radar za automatsko kočenje, ali vidim da imaju to i modeli bez ovih kugli.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.