Extender napisao:27000 eura i halogena svetla? Auuu
Sent from my M2103K19G using Tapatalk
Ozbiljan bezobrazluk.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Audi za duplo veću cifru stavi klimu na točkiće. Ne odstupaju tu nešto korejanci, takav je trend, da za sve više novca dobijamo sve manje. A naročito u poslednje vreme.
Ja bi pre vrteo klimu, nego vozio sa halogenim. Svako bira prema svojim potrebama. Samo mi je bezobrazno za tu cifru tako nesto ponuditi.
I meni su LED farovi must have na novom autu. Ali što kaže @dragan nije ni to kod svih isto. Ima i tu razlike ihahaj ali svakako je mnogo bolja varijanta nego halogena sijalica. Vozim dosta novih automobila i baš se vidi razlika noću, kad ima LED svetla. Ja bi ih doplatio mada razumem da danas ljudi biraju od onoga što je na lageru ili stiže uskoro.
Pretpostavljam da Hyundai kao i KIA pravi pakete za naše tržište gde se naši odavde pitaju pa oni prema nekom iskustvu odrede šta da se stavi, a da bude u okviru neke cene. Zato imamo taj slučaj da neke stvari deluju kao višak, a neke nedostaju. Da se pita matična kompanija paketi bi bili sadržajniji ali i osetno skuplji.
Meni se najviše dopada kako radi Renault. Imaš 3 nivoa opreme i nekoliko dodatnih paketa koji obuhvataju više stvari. Pa dodaš šta ti fali ali za neku razumnu cifru dobiješ mnogo više.
No kako god. Nov auto je nov auto. Dobar izbor u svakom slučaju. Želim ti da te dobro služi. Čekamo predstavljanje na forumu.
Extender napisao:27000 eura i halogena svetla? Auuu
Sent from my M2103K19G using Tapatalk
Ozbiljan bezobrazluk.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Audi za duplo veću cifru stavi klimu na točkiće. Ne odstupaju tu nešto korejanci, takav je trend, da za sve više novca dobijamo sve manje. A naročito u poslednje vreme.
Ja bi pre vrteo klimu, nego vozio sa halogenim. Svako bira prema svojim potrebama. Samo mi je bezobrazno za tu cifru tako nesto ponuditi.
Mnogi proizvodjaci danas i u osnovnoj opremo stave led pa onda ostave kao opciju adaptivne i dodatne opcije. Apsolutno nema potrebe da se uopste nude halogene kao opcija al dobro, bitnije je da su sami farovi dobri pa makar i halogeni.
Kad je far nov, onda je i halogen dobar. Voditi računa da plastika fara ostane dugo bistra, ne parkirati automobil prednjim delom prema Suncu na duže, izbegavati agresivnu hemiju na perionicama i eventualno ga odmah dodatno zaštititi nakon kupovine.
Dare4x4 napisao:Daleko su ta svetla od fenjera. Dodatni plus je što ako crkne sijalica koštaće nešto sitno, dok će se led far menjati ceo.
Drugar je na E klasi reparirao led far. Ima u NS-u neki lik koji to radi, samo je bitno da se susreo sa tim. Jedan nas zajednicki iz Austrije hteo da uzme Ghibli koji je imao takodje problem sa led farom. Dali smo mu broj tog majstora ali kaze covek nije imao prilike da radi na tom modelu, pa je ovaj teska srca odustao od kupovine.
Ne znam da li shvatate koliko je kritično zameniti far/sijalicu ODMAH nakon što ista crkne?
Kakvi majstori u NS-u, kakve reparacije - da mi auto stoji danima negde jer je crkla sijalica/far
Srećom do sada nisam doživeo da mi rikne led far, ali ako se to desi i budem čekao danima na zamenu - onda je halogenka majka
Ne znam da li je neko od vas vozio taj tucson sa halogenkama. Uzeo bi led svetla pa makar ne imao nikakvu drugu opremu. Bas lose svetle, to je veliki problem ako vozis nocu cesto.
dzonic87 napisao: 02 Apr 2023, 13:01
Ne znam da li shvatate koliko je kritično zameniti far/sijalicu ODMAH nakon što ista crkne?
Kakvi majstori u NS-u, kakve reparacije - da mi auto stoji danima negde jer je crkla sijalica/far
Srećom do sada nisam doživeo da mi rikne led far, ali ako se to desi i budem čekao danima na zamenu - onda je halogenka majka
To nije realan scenario. Svaki far ima desetine dioda, sve da crknu jedino neki veći problem. Kad krene LED da crkava, to će biti postupno, uz greške na BC, mada ja još nisam čuo da je nekom crkao. DRL već crkavaju, ali to nije ništa kritično.
Običan led far ne verujem da ima na desetine dioda. Nije matrix. Isto tako ne verujem da je halogeni baš toliko loš. Kod mene na prethodnoj generaciji su halogeni farovi i daleko su od loših. Nove ću isprobati za desetak dana nadam se.
Halogeni su nekako problematični kada je mokar-kiša asfalt inače su u svim drugim uslovima odlični. I po snegu i po magli halogeni bez problema rade posao.
Naravno, ako je sama optika fara dobra i nije neka krš halogena sijalica.
Kako god halogenima je mesto u muzeju kada već postoje LED a sada već i laserski farovi.
Bukvalno vređaju tržište. Nije to jedini primer gde koriste baš preterano zastarele tehnologije, jer im se može. Do pre 15 godina su kasetofone ubacivali u kola, bez trunke blama.
Na almeri imam halogene ali je far sa fabričkim projektorom i to sasvim pristojno svetli.
Avensis sa druge strane ima adaptivne xenone i onda kada pređem iz jednog auta u drugi shvatim koliko su halogeni farovi lošiji.