Mobilne telekomunikacije
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Re: Mobilne telekomunikacije
Ja bogami ne, menjam ih na olimpijski period od četiri godine - od 1998. godine ovo mi je tek sedmi koji posedujem (Siemens S10, Siemens SL45, Samsung D500, HTC HD2, LG G2, Samsung Note 8 i Samsung S22 Ultra).
Ja vise ne... I stoji pri tome, nema vise menjanja kao pre, jok ne hvala.
Ovo sto imam, i vise nego dovoljno... Mislim imamo opet telefona za rezervu itd...
Za sada 2 kom oppo find x2 pro, 1 kom Huawei P30 lite New Edition, 1 kom Huawei mate 10 pro, 1 kom tablet Huawei Mediapad M5 10,8 Pro i 1 kom tablet Samsung Galaxy Tab s8 ultra 5G 256gb

Ford S-Max 2,5t
Ovo sto imam, i vise nego dovoljno... Mislim imamo opet telefona za rezervu itd...
Za sada 2 kom oppo find x2 pro, 1 kom Huawei P30 lite New Edition, 1 kom Huawei mate 10 pro, 1 kom tablet Huawei Mediapad M5 10,8 Pro i 1 kom tablet Samsung Galaxy Tab s8 ultra 5G 256gb

Ford S-Max 2,5t
Meni Viber perfektno radi, nikada nijedan problem. Najviše se koristi u grupi za razmenu slika na poslu, a ima ih baš puno. Sve otvara gotovo trenutno.
Sinhronizacija sa laptopom- isti nalog- odlična mad aje bio jedan period kada uopšte nije mogoa da se podigne Viber na laptopu. Onda je izašao neki update koji se sam ažurirao i sve je opet besprekorno.
Ako je bitno, a ne bi trebalo, telefon je Honor 8X (ima i Google i Huawei okruženje istovremeno).
Nemam nijedan razlog da menjam telefon osim što je sada baterija već oslabila i ne može da istera 2 kompletna radna dana. tako da mora da se dopunjava svaki dan.
Uveče dodje do nekih 40% i tek za pola sledećeg dana je dovoljno tako da mora da se dopunjava svaki dan.
Sada ima baterija nepune 4 godine, dok je bila nova mogla je gotovo 3 cela dana da izdrži...sada je dakle na otprilike pola kapaciteta.
Koji će biti sledeći nemam pojma, svaki put sam menjao brend do sada.
Sinhronizacija sa laptopom- isti nalog- odlična mad aje bio jedan period kada uopšte nije mogoa da se podigne Viber na laptopu. Onda je izašao neki update koji se sam ažurirao i sve je opet besprekorno.
Ako je bitno, a ne bi trebalo, telefon je Honor 8X (ima i Google i Huawei okruženje istovremeno).
Nemam nijedan razlog da menjam telefon osim što je sada baterija već oslabila i ne može da istera 2 kompletna radna dana. tako da mora da se dopunjava svaki dan.
Uveče dodje do nekih 40% i tek za pola sledećeg dana je dovoljno tako da mora da se dopunjava svaki dan.
Sada ima baterija nepune 4 godine, dok je bila nova mogla je gotovo 3 cela dana da izdrži...sada je dakle na otprilike pola kapaciteta.
Koji će biti sledeći nemam pojma, svaki put sam menjao brend do sada.
Može neki komentar , da li valja ovaj tablet ili da tražim nešto drugo ? Kakvi su Amazon tableti? Ne znam baš nikoga ko ga ima.
Namena je klincima za gledanje crtanih filmova u vožnji.
https://www.kupujemprodajem.com/kompjut ... 0460737646
Kolega jedan sa posla ima takav, kaze okay je ali nista posebno... Nemoj puno da ocekujes, za decu je sigurno super.
Ford S-Max 2,5t
Ford S-Max 2,5t
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Za tu namenu će sigurno da posluži.
Ja mom kupio Samsung A7 lite sa 4/64 GB - znam da nije nešto Bog zna šta ali njemu je super tako da je bitno da njima završava posao...
Ja mom kupio Samsung A7 lite sa 4/64 GB - znam da nije nešto Bog zna šta ali njemu je super tako da je bitno da njima završava posao...
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Ja imam pixel 6a , po meni nema ništa bolje za te pare. Baš dobar telefon.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Gledam danas Samsung A54, bukvalno ruglo od telefona. Crne ivice oko displeja ogromne, kao da su se vratili u 2017-18 godinu.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
@member
Proveri samo da li ti Amazonovi tableti imaju regularan Google App store ili samo nešto Amazonovo.
Proveri samo da li ti Amazonovi tableti imaju regularan Google App store ili samo nešto Amazonovo.
- hyundai_i30
- Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
- Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)
Svi Amazone (Kindle Fire) uredjaji koje sam koristio su imali ogromnu manu jer fabricki nemaju Google Play servise vec imaju naravno Amazone servise i Amazone Store, pa automatski nemaju veliki broj aplikacija na koje su korisnici navikli. Da znas odmah da Amazone ima svoj OS (Fire OS) i da je drugaciji od klasicnih Androida na koje smo svi navikli, znaci treba se prilagoditi i tome iako nista strasno, ali da imas na umu.member napisao:Može neki komentar , da li valja ovaj tablet ili da tražim nešto drugo ? Kakvi su Amazon tableti? Ne znam baš nikoga ko ga ima.
Uredjaje smo kupovali preko nemackog Amazona. Amazone Store je Market aplikacija kao i Play Store, ima solidno aplikacija, ali ni priblizno GP Store-u. E, sad posto na tom uredjaju najverovatnije nema GP servisa (jer fabricki ih nema) ti svakako pre kupovine mozes na Amazone Store-u da proveris da li su Developer-i prilagodili odredjenu, tebi bitnu aplikaciju (Kindle) Fire uredjajima:
https://www.amazon.com/mobile-apps/b?ie ... 2350149011
Imas pretragu i po kategorijama, kao i na GP store-u ili jednostavno samo kucaj nazive app u Search.
Znaci, Fire uredjaji koriste takodje Android aplikacije, instalacioni fajlovi su isti oni APK-ovi na koje smo svi navikli, ali se aplikacije moraju pri razvoju prilagoditi specificnim Kindle Fire rezolucijama i nacinom na koji funkcionise njihov Store i uredjaji.
Tako na primer ultra popularne aplikacije poput TikTok-a vec postoje na Amazone Store-u, veliki broj igrica itd. Ti svakako i bez uredjaja proveris da li na Amazone Store-u vec ima aplikacija koje bi koristio, tipa znam da su neke verzije Youtube aplikacije odavno na Amazone Store-u, ali ne znam da li valjano rade. Za svaku aplikaciju imas kao i na GP Store-u recenzije, prosecnu ocenu i mozes za svaku app da proveris da li je ok ili ne. Opet znas vec da su ljudi na Amazonu navikli da sve kupuju, pa da te ne zacudi sto se veliki broj aplikacija tamo naplacuje (kao recimo na Apple ili App Store-u) na sta vecina GP korisnika nikako nije navikla. Zato Developeri recimo na GP izbace free app, a na Amazonu kad je srede izbace da se placa jer ocekuju da ce tu naici korisnici koji su odavno navikli da sve placaju

Dodatno, kao sto kolega rece mozes da proveris i da li ovaj Kindle Fire sa KP sajta ima Google Play servise, pitas prodavca, jer mozda su vec portovani na ovom uredjaju. Na zadnjem Fire-u na kome sam radio pre 3-4 godine je bilo mucenje naknadno portovanje Google Play servisa i pratecih aplikacija poput Google Play Store-a, zato sto su servisi najbitnija stvar, a GP aplikacija moze da funkcionise tek kada postoje GP servisi...
Tako da Fire sam po sebi moze da ti zavrsi posao ako vec ima aplikacije koje su tebi bitne, jer ako postoje na Amazone Store-u, onda makar normalno izgledaju kada se koriste, nista se ne sece od grafike ili secka pri renderovanju app jer Fire uredjaji imaju solidne performanse.
Sa druge strane cak i da su portovani GP servisi to ne znaci da ce svaka aplikacija sa GP store-a na Kindle uredjaju da ti radi kako treba jer jednostavno nije prilagodjena za taj uredjaj.
Iskreno bih ja na tvom mestu gledao jeftine klasicne Samsung i Xiaomi tablete bez Amazone zavrzlama, posto kazes da je bitno samo da su deca zadovoljna, jer Fire uredjaji imaju poseban interfejs (Fire OS), treba na to da se naviknes (iako to danasnjim klincima nikad nije problem

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Hvala ti mnogo na odgovoru. Nije mi bilo ni na kraj pameti da tu postoji neka "caka" sa Google Play.
Svratio sam u Gigatron da uzmem Alcatel koji mi se učinio OK po specifikacijama, ali ga prodavac nije nahvalio nego mi preporuči da uzmem Amazon sa KP . Sva sreća pa ovde pitah za mišljenje. Ništa, tražim dalje tj. možete preporučiti neki tablet sa Android OS?
Svratio sam u Gigatron da uzmem Alcatel koji mi se učinio OK po specifikacijama, ali ga prodavac nije nahvalio nego mi preporuči da uzmem Amazon sa KP . Sva sreća pa ovde pitah za mišljenje. Ništa, tražim dalje tj. možete preporučiti neki tablet sa Android OS?
- hyundai_i30
- Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
- Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)
Neka na cemu. Postoje "cake" kako da instaliras GP servise i GP app na Kindle Fire, ali bi morao da trazis za taj specifican kao i za svaki drugi Fire i nemas garanciju da ce to na kraju da proradi i opet cak i da uspes, nemas nikakvu garanciju da neka app nece da radi kako treba koju si preuzeo sa GP store-a. Sa druge strane ako skines free ili paid app sa Amazone Store-a direktno na Fire uredjaj, to bi moralo da radi bez problema, pogotovo paid naravno.
Detaljisao sam jer sam Amazone uredjaje koristio na poslu, ali nisam za ove potrebe koje tebi trebaju. Zato je moje misljenje takvo da bih ipak preskocio Amazone uredjaje za privatne potrebe, ali mozda se neko javi ko je vec koristio Kindle Fire bas za to, da se deca zezaju i bio zadovoljan, pa su ti to informacije iz prve ruke.
Generalno i cena govori dosta o popularnosti Amazone uredjaja, nisu uspeli da steknu vecu popularnost, uglavnom ih ljudi i dalje kupuju za ono za sta su se najpre koristili, jer to su prvi tableti koji su masovno kupovani i korisceni za citanje knjiga u elektronskom obliku i zato sto je veliki ekran pa je zgodan kada se pretrazuje Amazone platforma radi bilo kakve kupovine...
I pored toga sto kao sto sam pomenuo prethodno sada na Amazone Store-u postoji i veliki broj igrica, klasicni Android tableti su ih odavno pregazili i zato se sada Fire uredjaji mogu naci za relativno manje novca od Android konkurenata.
Upravo bih gledao i manje poznate marke tableta od Samsung ili Xiaomi, poput pomenutog Alcatel-a recimo jer opet za te pare dobijas i 2 godine garancije i nov uredjaj, a na Kindle Fire koji kupis ovde nemas nikakvu garanciju u to budi siguran. Baci pogled i na Lenovo tablete isto (cak bih pre gledao Lenovo od Alcatel-a), a i Samsung vec moze da se nadje za oko 15k koliko vidim:
https://www.eponuda.com/tableti-cene?mi ... y=minPrice
Svakako ce se ovde vec javiti ljudi da ti preporuce ono sto su vec probali za ove potrebe, ja mogu da preporucim samo ono sto koristim na poslu, a to su vec klasicni Android tableti od 300+ EUR. Zato ne mogu da preporucim konkretno nesto od ovih pomenutih Lenovo, Alcatel, do recimo 15k jer ih iskreno nisam probao...
Srećna kupovina svakako!
Detaljisao sam jer sam Amazone uredjaje koristio na poslu, ali nisam za ove potrebe koje tebi trebaju. Zato je moje misljenje takvo da bih ipak preskocio Amazone uredjaje za privatne potrebe, ali mozda se neko javi ko je vec koristio Kindle Fire bas za to, da se deca zezaju i bio zadovoljan, pa su ti to informacije iz prve ruke.
Generalno i cena govori dosta o popularnosti Amazone uredjaja, nisu uspeli da steknu vecu popularnost, uglavnom ih ljudi i dalje kupuju za ono za sta su se najpre koristili, jer to su prvi tableti koji su masovno kupovani i korisceni za citanje knjiga u elektronskom obliku i zato sto je veliki ekran pa je zgodan kada se pretrazuje Amazone platforma radi bilo kakve kupovine...
I pored toga sto kao sto sam pomenuo prethodno sada na Amazone Store-u postoji i veliki broj igrica, klasicni Android tableti su ih odavno pregazili i zato se sada Fire uredjaji mogu naci za relativno manje novca od Android konkurenata.
Upravo bih gledao i manje poznate marke tableta od Samsung ili Xiaomi, poput pomenutog Alcatel-a recimo jer opet za te pare dobijas i 2 godine garancije i nov uredjaj, a na Kindle Fire koji kupis ovde nemas nikakvu garanciju u to budi siguran. Baci pogled i na Lenovo tablete isto (cak bih pre gledao Lenovo od Alcatel-a), a i Samsung vec moze da se nadje za oko 15k koliko vidim:
https://www.eponuda.com/tableti-cene?mi ... y=minPrice
Svakako ce se ovde vec javiti ljudi da ti preporuce ono sto su vec probali za ove potrebe, ja mogu da preporucim samo ono sto koristim na poslu, a to su vec klasicni Android tableti od 300+ EUR. Zato ne mogu da preporucim konkretno nesto od ovih pomenutih Lenovo, Alcatel, do recimo 15k jer ih iskreno nisam probao...
Srećna kupovina svakako!
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Treba da kupim jedan polovan telefon za stariju osobu, uslov je da ima što veći ekran i da je u cenovnom rangu 100-150 evra. Gledam Samsunge na "Kupujem-Prodajem" sajtu, u to se uklapaju Samsunzi A50 ili A51. Ima li još nešto slično/bolje kod "Kineza" (Xiaomi, Huawei i sl), pošto se u njihove modele nič ne razumem? 

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Xiaomi redmi note 10 pro....
Ne znam kako se kreću cene u SRB za korišćene,
u D je nov oko 180€, sa 64GB, 6GB Ram i OLED ekranom.....
U odnosu "uloženo-dobijeno", fenomenalan telefon.
Ne znam kako se kreću cene u SRB za korišćene,
u D je nov oko 180€, sa 64GB, 6GB Ram i OLED ekranom.....
U odnosu "uloženo-dobijeno", fenomenalan telefon.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Slično i ovde, tj. malo skuplje. Nov 6/64 GB -190 evra, 6/128 GB - 205 evra. Hmm... Možda ga kupim i novog, nije strašno. Ako je zaista dobar telefon. Ima li šta Samsung slično za taj novac? Verovatno nema.