Kao sam ja voleo komisione, i kako se dobro secam velike denominacije 80 kada su nestali milioni a ja isao do trafika da kupim najnoviji mikijev almanah ili politikin zabavnik

Dobro, ali ne vrti se na radiju muzika iz osamdesetih posle 40 godina bez veze, kako strana tako i domaca. Uvek ces poslusati muziku iz svoje mladosti jer te vraca u vreme kada je sve bilo super, ali ja osamdesetih nisam ni u skolu krenuo, pa opet radije slusam onu iz osamdesetih nego noviju. Doduse mozda sam to samo ja.Gaginh0 napisao: 20 Jan 2023, 12:29 Nekome će i ova muzika ostati y lepom sećanju.
Gde ćeš nekvalitetnije muzike od Grčko-Bugarskih prepeva s početka milenijuma, pa ih se opet rado sećam.
Ovo važi za čitav svet u nekoj meri, ali jedna Francuskinja koju sam pre par godina upoznao, sociolog, se baš čudila što je kod nas danas muzika osamdesetih baš toliko živa i aktuelna. Radila je neku tezu - parafraziram - "Uticaj politike na muziku na Balkanu" pa sam joj malo pomogao oko nekih materijala i objašnjenja, ispostavilo se kako praktično 50% naše muzike višeg kvaliteta pripada Novom valu (~1978, - 1992.), što je prilično neobično. I narodna iz tog perioda je dobro kotirana. Izvori su bili spiskovi nekih žirija, "naj 100" liste muzičkih časopisa, radija...dragvorl napisao: 20 Jan 2023, 19:20Dobro, ali ne vrti se na radiju muzika iz osamdesetih posle 40 godina bez veze, kako strana tako i domaca. Uvek ces poslusati muziku iz svoje mladosti jer te vraca u vreme kada je sve bilo super, ali ja osamdesetih nisam ni u skolu krenuo, pa opet radije slusam onu iz osamdesetih nego noviju. Doduse mozda sam to samo ja.
On je.ljubitelj napisao: 20 Jan 2023, 18:39Čini mi se da je ovaj novinar Svetolik Mitić, sjajno odradjen presek stanja.