Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Batalio sam njih odavno. U kg uzimam granice/dr milk ili nekad pekarski jogurt. Mada sad samo pijem surutku jer em je mnogo zdravija em je ukusnija od brašna u jogurtu, a moji su na jogurtu ili kiselom mleku.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Onaj sumadijski iz lidla mi je ok, kravica se bas pokvarila. Komsijski zbegov kida, nema ga uvek u univeru.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
I taj Zbregov se malo pokvario, ali je OK. Pekarski je postao vodica.
TapaT
TapaT
Mleko Alpsko 3.5, a jogurt Dukat 3.2, nekako smo navikli na nj.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Nema potrebe za jogurtom, slazem se.
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Ajde molim te samo mi ovo objasni.sebekkg napisao: 04 Apr 2023, 23:54 em je ukusnija od brašna u jogurtu
Neka skorašnja uvrežena dezinformacija kojom su kupci zavedeni je da je kvalitetan jogurt gust, a njima je najlakše da to naprave tako što ga napune brašnom ili skrobom. Od izvorno poželjnog napitka smo stigli do varijante za potpuno izbegavanje. Kefir je neko vreme bio dobar, sad ni on ništa ne valja, čak ni onaj Pilos iz Lildla koji je bio jako dugo odličan. Postoji nemački uvozni sa slikom crkve sa crvenog trga, taj je bomba, ali teško ga je naći.
Iskreno, ne znam koji bih mlečni proizvod sad preporučio, sem da se ode na pijacu i pomoliš se bogu da je proizvođač etičan.
Mleko, pojma nemam šta je ono više, ranije je imalo normalan miris, sad kad se skuva ili podgreje klincima, ne miriše niti sladi, ukus obojene vode čak i 3.2%.
Šta pijemo, jedemo, nemam pojma. Mi smo ponovo krenuli redovno na pijacu, prodajni lanci su baš popustili za neke stvari.
Iskreno, ne znam koji bih mlečni proizvod sad preporučio, sem da se ode na pijacu i pomoliš se bogu da je proizvođač etičan.
Mleko, pojma nemam šta je ono više, ranije je imalo normalan miris, sad kad se skuva ili podgreje klincima, ne miriše niti sladi, ukus obojene vode čak i 3.2%.
Šta pijemo, jedemo, nemam pojma. Mi smo ponovo krenuli redovno na pijacu, prodajni lanci su baš popustili za neke stvari.
Dukat 3.2
Ugljeni hidrati 4.6 g
Granice 2.8
Ugljeni hidrati 4.5 g
Kravica 2.8
Ugljeni hidrati 4,2 g
Kravica 2.8 gusti
Ugljeni hidrati 4,2 g
Maxi 2.8
Ugljeni hidrati 3.9 g
Z Bregov 2.8
Ugljeni hidrati 5.1 g
Meggle 0.5
Ugljeni hidrati 3.6 g
Gde je taj skrob, u ovih max 1 g na 100 g?
Ugljeni hidrati 4.6 g
Granice 2.8
Ugljeni hidrati 4.5 g
Kravica 2.8
Ugljeni hidrati 4,2 g
Kravica 2.8 gusti
Ugljeni hidrati 4,2 g
Maxi 2.8
Ugljeni hidrati 3.9 g
Z Bregov 2.8
Ugljeni hidrati 5.1 g
Meggle 0.5
Ugljeni hidrati 3.6 g
- Nemanja987
- Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46
Nemački uvozni kefir sa ruskom crkvom (Müller Kalinka) je promenio izgled i više nema crkve
Meni takođe omiljeni, samo je šteta što nije punomasni...

Meni takođe omiljeni, samo je šteta što nije punomasni...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Kefir može domaći da se pravi, ko ima osnovnih uslova, mogu da mu dam kad se namnoži - samo preporuka da bude domaće mleko. Kad nema, mi kući koristimo Dukat. Ova zrnca kefira što mi koristimo su verovali ili ne poreklom sa Kavkaza, originalni kefir 
Osnovni uslovi nisu nešto komplikovani. treba litar mleka dnevno ili na dva dana, sipa se u čistu posudu na oprana zrnca kefira.
I to tako stoji na tamnijem, toplijem mestu - dovoljno je u uglu kuhinje pored ploče.
Kad se pojavi tečnost na dnu, promeša se varjačom, procedi i spremno je da se pije.
Zrnca se isperu kao i posuda gde je stajalo i nalije se nova količina mleka. U tu flašu od mleka, skine se nalepnica da ne buni ukućane, naspe se napravljen kefir.
I to je cela nauka...

Osnovni uslovi nisu nešto komplikovani. treba litar mleka dnevno ili na dva dana, sipa se u čistu posudu na oprana zrnca kefira.
I to tako stoji na tamnijem, toplijem mestu - dovoljno je u uglu kuhinje pored ploče.
Kad se pojavi tečnost na dnu, promeša se varjačom, procedi i spremno je da se pije.
Zrnca se isperu kao i posuda gde je stajalo i nalije se nova količina mleka. U tu flašu od mleka, skine se nalepnica da ne buni ukućane, naspe se napravljen kefir.
I to je cela nauka...
Boringly average, but also perfect for school run mums
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Citiraću sebe, iz druge teme, iz 2019., A ne temu Pilosa
-
Češće kupujem kiselo mleko, u poslednje vreme. Uzmem i na pijaci, domaće (valjda), u tegli. Kupujem koziji jogurt i surutku, prijaju mi.
Šta realno pijemo, ko zna, ali cene nisu naivne.
TapaT
Menjaju i šaraju proizvođače, svojih robnih marki, pa uvek bude razlike, ali to nije bitno, bitno da je Lidl - jeftino i mora da je dobro.pedja napisao:...
Skoro je kolega hvalio kiselo mleko njihovo (Pilos?). Pogledam: Megle. Uzmem u prodavnici Megle, potpuno ista energetska vrednost - isto kiselo mleko. Neće da prizna. Samo Pilos, 'beš Megle. Hteo sam da dam trećem/nezavisnom da proba oba, na slepo, ali nije hteo, kao ni on sam
Sve više tih njihovih robnih marki se prebacuje na naše proizvođače, tako da je svakako isti đavo. I taj Pilos beše iz Poljske u početku, ako se ne varam.
Neke robne marke imaju odstupanja, ali ovo je 1:1 kiselo Megle. No, Linda je Linda, mora da je bolje, standard EU
-
Češće kupujem kiselo mleko, u poslednje vreme. Uzmem i na pijaci, domaće (valjda), u tegli. Kupujem koziji jogurt i surutku, prijaju mi.
Šta realno pijemo, ko zna, ali cene nisu naivne.
TapaT
4.6 na 100gr. Verovatno većina. Ti valjda pamtiš kako jogurt treba da izgleda. Ovo danas ne može da se istoči iz flašeHeinz napisao: 05 Apr 2023, 11:02 Dukat 3.2
Ugljeni hidrati 4.6 g

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ne verujte ni svemu šta piše na deklaracijama... Ne mora biti apriori tačno...
Bolje verujte svom ukusu kada probate.

Bolje verujte svom ukusu kada probate.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Mene više brine dozvoljeni nivo aflatoksina, nego ukus. To mi je poražavajuće...
Što se jogurta tiče, nikada neću prežaliti stari dobri jogurt Novosadske mlekare - onaj koji je imao rok trajanja 5 dana...
Što se jogurta tiče, nikada neću prežaliti stari dobri jogurt Novosadske mlekare - onaj koji je imao rok trajanja 5 dana...