Mozda je nesto bio raskantan motor na Corsi, ili su skinuli katalizator....
Imao sam taj motor u Puntu kao nov, i cuo se jedva malo jace nego benzinac.
Nema tu neke specijalne izolacije, ture neki tepison na pozarni zid i to je to.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Bio je dobar motor na Corsi, cak je Corsa bila mladja 2 godine i presla manje KM, spolja kad se digne hauba identicno su radili kad se osluskuje motor, ali u kabini je prosto neverovatno koliko je bilo tise u Puntu. OD svega to mi najvise smeta kod Corse
To jeste, u pravu si u potpunosti i Putno i Corsa su odavno prosli svoje najbolje godine, i verovatno 99 % njih ima vise stotina hiljada km bez obzira sta pisalo na satu. Svestan sam da ce tesko biti naci solidan primerak sa 1.3 motorom od 75 konja bilo da je u pitanju Corsa D ili Grande Punto.
Kao sto neko od kolega rece, trazi dobro ocuvan primerak kod oba, nemoj se vezivati za samo jedan model.
Takodje, ne znam koje su tvoje potrebe ali ja bih i benzince ozbiljno razmotrio. Ljudi se kod nas uhvate dizela zbog manje potrosnje a onda spucaju po 500-1000 evra na skupe kvarove u prve 2-3 godine
Prelazio bih oko 10ak hiljada km godisnje, voznja je mahom po Beogradu i par puta u toku godine odlazak van grada. Razmatrao sam i benzince konkretno kod Punta 1.2 ali za njega svi govore da je slab i da cim upali se klima i radio ide ko mrtav konj. A za 1.4 benzinca kazu da je malo vise zedan. Tako sam se i odlucio za 1.3 jer je bio motor godine, i mahom ga hvale ljudi sto mehanicari sto vlasnici plus sto trosi kao upaljac. Za opelove benzince ne znam kakvi su, njih nisam razmatrao.
1.4 je skroz ok motor u puntu, kao i 1.2 koji jeste slabiji ali sa tim motorima ne razmilsljas, plus ces ga voziti po gradu gde odlicno vrsi posao i tu ti snaga nije bitna...kvarovi goto ne postoje a i kad treba nesto jeftino je i svaki majstor resava e sad potrosnja je relativna stvar sta je mnogo sta je malo, trosi kao i svaki drugi te klase i snage, racunaj da po gradu tesko ispod 8l a dizel ce ti trositi mozda 6-6.5 plus skuplji je dizel malo (doduse sad su se cene priblizile) plus dosta stvari koje mogu da te zezaju ali jbg sve ima svoje.